Ty pixely se zvětšují!

| Vydáno:
Ano, ti z vás, kteří navrhují, to jistě znají. Navrhujete, navrhujete, kreslíte, zvětšíte si obrázek, abyste na to líp viděli, pak ještě, pak ještě, a najednou máte obří pixely, které se na vás valí a hrozí vás rozdrtit. A ty sny pak! No nádhera, vřele to doporučuji! – směje se –

Jak jsem minule slíbila, dnes se podíváme na kolekci společenských obleků, které jsem navrhla v prosinci roku 2008. Blížila se plesová sezóna, bylo to potřeba. Nechtěla jsem dělat nějaká saka a šaty, které seženete v mudlovských obchodech – na to mě opravdu neužije. Tak jsem hledala inspiraci všude možně a našla.

Jako první jsem se vydala na mou oblíbenou stránku Viona Art. Jedná se o umělkyni, která šije fantastické šaty a pak v nich dělá fotky na ještě fantastičtějších místech. Z celé záplavy modelů, které jsem na její stránce našla, jsem si vybrala tento.

Šlo mi o ty barvy, o krásné spojení s přírodou, a tak vznikly tyto dva modely.

Když už jsme byli u společenských obleků, tak mi samozřejmě nemohly uniknout róby na plese ku příležitosti Turnaje tří kouzelnických škol. Konkrétně šlo o oblek Kruvalu.

Nádherný, že? Tak se pojďme podívat, co jsem z toho stvořila já. Pánská verze by ještě ušla, ale dámská… no, škoda mluvit. Tahle souprava by taky stála za přešití. (Klidně se toho může chopit někdo z vás. – usměje se –)

Třetí model z této kolekce byl inspirován filmem Králova přízeň. Už si pomalu nepamatuji, o čem ten film byl, ale ty šaty tam! Jedny hezčí než druhé, a já si ze záplavy těch dámských skvostů vybrala tyto a trochu je upravila k obrazu svému.

Naproti tomu pánská verze je inspirována filmem Amadeus. Což je, jak mi teď došlo, dost historický nepoměr. Jindřich VIII žil ve století patnáctém až šestnáctém a Mozart ve století osmnáctém. Ale myslím, že si šaty jako komplet sednou a nikdo si ještě nestěžoval.

Tyto šaty se dočkaly přepracování v rámci renesanční kolekce. Skloubila jsem tak nějak ty barvy dohromady. Akorát mě tam bije do očí špatná perspektiva u pásku. Měl by se směrem doprava zužovat, leč není tomu tak.

V rámci společenských obleků bych ráda ukázala ještě jednu věc. Při minulém Sedmiboji byl jeden z úkolů navrhnout pánské blížence pro dámskou Edici Hogwarts. Do tohoto úkolu jsem se vrhla. Zmijozelský jsem měla hned hotový. Mrzimorský šel jako po másle. Nebelvírský už trochu drhnul, a nejvíc vydřený je ten havraspárský, ten jsem překreslovala asi třikrát. Osobně bych je asi navrhovala rovnou na postavičky, ale jelikož jsem se zrovna léčila na venkově a neměla u sebe svou šicí sadu, musely na papír.

Ale samozřejmě hned, jak jsem se dostala k šicímu stroji (ano, k počítači), tak jsem je navrhla na postavičky. Tyto návrhy (a další díla) i s překreslením jsem poslala také na přijímací zkoušky na uměleckou školu (univerzitu) a líbily se jim!

Líbily se vám společenské obleky? Zkusíte některý překreslit znovu a lépe? Nebojte se, do toho! A příště zase na viděnou.

Původně pro Hadího krále
Wenai Lafayette


Původní komentáře:

Loralei Silwerin, 19. srpna 2019
Ty šaty inspirované Kruvalem se mi moc líbí. 🙂

Anonymní, 21. srpna 2019
Ty přepracované žlutomodré šaty jsou parádní!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *