Název článku? Nemám tucha!

| Vydáno:
Krátce po zveřejnění článku „Návrhářské začátky“ od talentované havraspárské návrhářky Isabell Tenebris přiběhl k nám do redakce celý uřícený Zpytlehněv Zďáblíkov a nesrozumitelně něco křičel. Když se nám podařilo ho uklidnit natolik, že byl schopen souvislého slova, podařilo se nám z něj vypáčit, že se prý modrou návrhářkou cítí zahanben. S sebou také přinesl hromadu vlastních návrhů a trval na tom, abychom je nafotili a také otiskli.

Pokoušeli jsme se mu sice vysvětlit, že cítí-li se Isabell zahanben, pak ničemu nepomůže, pokud zveřejníme hromadu jeho návrhů, které jsou méně kvalitní než ty její, a že by raději měl více zapracovat na svém stylu a práci s jehlou. Zpytlehněv Zďáblíkov si naše připomínky pečlivě vyslechl, a pak je všechny razantně zamítl, a jelikož se ho následně nepodařilo z redakce vyhnat, ani když si šéfredaktorka došla pro koště, dovolte nám tedy představit další skvělý článek naší návrhářské rubriky.

Jako první přinesl Zďáblíkov sadu zmijozelských kolejních předmětů, které sice již všichni známe, ale na jejich zapojení do článku Zpytlehněv trval.

Zmijozelský elegantní kabát
„Že se vám všichni posmívají, protože vám ve skrytu duše závidí slávu, úspěch a bohatství? Kloboukový kabát skýtá mnohé možnosti! Schovejte se pod kabát anebo je prostě majzněte cancourem vyztuženým zpevňovacím kouzlem. Beztak jste lepší než oni.“

Jako první přichází na scénu odměna letošní vnitrokolejní akce Zmijozelský elegantní kabát, který byl vytvořen jako doplněk k již staršímu Zmijozelskému elegantnímu klobouku, což (jak všichni víme) je slušivý kabát. Při naskladňování prý došlo k jistým potížím, kdy madam Wenai Lafayette naskladnila zmijozelský kabát mezi kabáty a ne mezi klobouky, jak všichni očekávali, takže ho nikdo nemohl najít a už vůbec se nedal nosit spolu se zmijozelským kloboukem, který byl správně naskladněn mezi kabáty. Nikdo neví, proč tyto zmatky vznikly. Vždyť je to tak jednoduché!

Zmijozelská košile syčáků
„Někdo vám řekl, že jste „pěknej syčák“? Ne? A to je právě špatně! Není to na vás vidět! S touto slušivou košilí bude každému na první pohled jasné, s kým má co do činění a už se vám nestane, že by si vás snad někdo spletl se slušným člověkem. Jste pěkně prohnilý prevít, tak se za to nestyďte!“

S druhou zmiňovanou položkou, tedy Zmijozelskou košilí syčáků, nebyly při naskladňování žádné problémy. Madam z Příčné však vyjádřila obavu, jak by na školní morálku mohl působit hluboký výstřih, zejména u mladých děvčat. Autorových argumentů, že výstřih je právě na celém modelu to nejlepší, madam z Příčné nedbala a přinutila návrháře přišít na model ještě jeden knoflík, který by se dal zapnout hezky u krku a nepohoršoval tak hradní obyvatelstvo.

Zmijozelské dívky tento problém však vyřešily hezky po syčácku. Knoflík si prostě nezapínají, a tak je hradní obyvatelstvo dále vesele pohoršováno, jak bylo původně v plánu.

Zmijozelské kožené kalhoty
„Nemáte peníze na kalhoty vyrobené z hadí kůže? Tato slušivá náhrada vás jistě uspokojí. Pokud k ostatním budete stát pouze z pravé strany, nikdo nic nepozná!“

Pokud košile syčáků prošla víceméně bez obtíží, pak se Zmijozelskými elegantními kalhotami nebyl už vůbec žádný problém. Samy o sobě jsou velice slušné, a pokud si je na sebe nevezme někdo jako Elaine Robillard, pak nikdo nemá důvod k pohoršení.
A kdo kdy slyšel, aby Elaine nosila kalhoty!

Zmijozelské slušivé rukoobaly
„Máte ruce plné práce, šupin nebo čehokoli jiného? Nevadí, zmijozelské slušivé rukoobaly vše skryjí, přestože na nich nic není. Koneckonců, co taky chcete vymýšlet na rukavicích?“

Přesně… co chcete vymýšlet na rukavicích?

Zmijozelská plynová maska
„Jste oškliví jak noc a navíc máte nehezkou nakažlivou chorobu? Tato slušivá maska zabije dvě mouchy jednou ranou… a navíc se na vás nebude muset nikdo koukat! (V kombinaci se Zmijozelským smrdutým mrakem od sebe spolehlivě odeženete všechny kolem.)“

Nejkontroverznějším zmijozelským předmětem za poslední léta je bezesporu Zmijozelská plynová maska, která údajně byla zakoupena kvůli jakémusi nelibému zápachu ve sklepení. O tom však já nic nevím a nemyslím si, že by na tom bylo zrnko pravdy.

Maska se dočkala obliby zejména u famfrpálistů, ale následně byla pro svou děsivost a stížnosti ostatních hráčů na zápasech zakázána. Dochovala se dokonce stížnost jednoho nebelvírského studenta:

„Oni v té masce vypadají mnohem víc jako tým než my. A to není fér!“

Další stížnost, shodou okolností také jisté nebelvírské hráčky, se dochovala pouze v ústním podání. Problémem údajně bylo, že zmijozelské masky tak vyděsily protihráče, komentátora i diváky na lavičce, že se všichni najednou pokusili o hromadný útěk a hřiště zbořili. Zmijozelští si sice nepamatují, že by hřiště nějakým způsobem padalo nebo s ním byly problémy, ale červená studentka se dušuje, že to tak bylo, a my jí za celou redakci Hadího krále věříme.

Přesuňme se však od kolejních předmětů Zmijozelu i od famfrpálu.
Zpytlehněv Zďáblíkov je také autorem soudku niokaa, který byl užíván v Denním věštci za madam Niane z Libelusie. I když nám nedovedl přesněji vysvětlit, co že v soudku vlastně je a k čemu se to používá, chtěl, aby byl soudek do článku zařazen.

Zároveň si hlasitě stěžoval, že mu na Příčné ulici soudek špatným skladováním poničili, a že tedy není kulatý, ale na jedné straně zploštělý, jak s ním nějaký nešika třísknul o zeď.

Dalším výtvorem, který je již čistě v oblasti Příčné ulice a dokonce se na konci prázdnin objevil na pultech, je Napůl slušný kabátek.

„V přísném školním prostředí, kde je zakázáno nosit hluboké výstřihy, musí si mladá dívka límeček zapnutý až ke krku někde kompenzovat! Plášť je zcela mravní a přitom nechává odhalené bříško… vřele však doporučujeme vzít si k němu kalhoty.“

Na tomto modelu je zajímavé, že se nejedná o původní autorův návrh, ale o návrh překreslený z obrázku od Sooyeon Choi.

Sooyeon Choi tvrdí, že se nejedná o kabát, ale o tričko.
…no, alespoň všichni víme, že se toto hádě nevyzná ani v oblečení. (Poznámka šéfredaktorky Hadího krále: Kdo byl na zeleném sraze 15. července, ví, jak má vypadat!)

Jako další představil Zpytlehněv trojici šatů. Jelikož se ani jedny z nich neobjevily na pultech, nemůžeme čtenářům představit ani jejich názvy, ani popisky, což jak věříme, čtenáře jistě velice mrzí.

A jako poslední přichází set triček se znameními zvěrokruhu, které byly objednány na hodinu astrologie a následně vráceny, jelikož prý hvězdy ukázaly, že astrologie nefunguje.

K těmto modelům se unikátní popisy znamení zachovaly, a tak čtenáře můžeme oblažit chvilkou horoskopu.

Beran
Jste stejně tvrdohlaví jako beran a někteří vaši přátele o vás tvrdí, že jste i stejně inteligentní. Máte ve zvyku chodit hlavou proti zdi a navzdory obrovské bouli na čele doufat, že se zeď jednoho dne umoudří a uhne vám z cesty.
Šťastná čísla: 4, 8, 422

Býk
Nikdo vás nemá rád a všichni vás za zády pomlouvají. Když jste byli malí, pokusila se vás vaše maminka vyměnit za košík jablek s jakousi starou babkou, ta vás však po několika dnech vrátila. To se s vámi táhne celý život. Raději byste se měli vyvarovat jablek a starých babek.
Šťastná čísla: –3, 56, 77

Blíženci
Jste ztracený případ a všechno, co uděláte nebo řeknete, je špatně. V životě se vám nic nepovede, nikdo si vás nebude vážit a nikdo vás neocení. Nezbývá vám, než se s vaším osudem vyrovnat. S tímto slušivým tričkem to ovšem půjde mnohem lépe, a když ne, alepsoň budete mít u toho vyrovnávání styl.
Šťastná čísla: vy žádná šťastná čísla nemáte

Rak
Své nejlepší dny už máte dávno za sebou a vůbec nezáleží na tom, kolik vám je let. Jste protivný šťoural, který nikdy není spokojený a chce pořád víc a víc a víc. Nikdo vám není dost dobrý a máte sklon všemi pohrdat. Musíte si však uvědomit, že vy sami… no, nic moc.
Šťastná čísla: 5, 48, 6

Lev
Máte sklony k megalomanství a velikášství. Sami sebe vidíte v mnohem lepším světle, než v jakém skutečně stojíte. Buďte ovšem rádi. Alespoň nejste smutní.
Šťastná čísla: 1 ,6, 77, 95

Panna
Jste naprosto rozkošná raněná beruška, která se zhroutí i po zadřené třísce. Máte sklony hlasitě poplakávat a říkat slova jako „Vjážně?“ nebo „Plóč?“, protože si pamatujete dobu, kdy vám byly čtyři roky a všichni to považovali za roztomilé. Neuvědomili jste si však, že už vám nejsou čtyři a že k roztomilosti máte daleko.
Šťastná čísla: 3, 8, 66

Váhy
Jste unavení myšlenkami, a proto moc nemyslíte. Okolí vás považuje většinou za dobromyslného prosťáčka a má vás rádo. Okolí se však mýlí. Dobromyslného na vás není vůbec nic.
Šťastná čísla: 6, 66, 666

Štír
Jste zmatená povaha a máte pochybnosti sami o sobě. Špatnou zprávou je, že k pochybnostem máte důvod. Měli byste na sobě skutečně tvrdě zapracovat, jelikož okolí si vašich nedostatků již všimlo.
Šťastná čísla: 6, 8, 3, 44

Střelec
Neumíte kouzlit, nejde vám famfrpál, špatně se učíte, nedokážete si zapamatovat ani ty nejjednodušší informace a ani nejste moc hezcí.
Nezoufejte a kupte si toto tričko. Přispějete tak lidem, kteří jsou mnohem lepší než vy a zaslouží si peníze víc!
Šťastná čísla: 6 ,5, 624

Kozoroh
„Tvoje máma je tak tlustá, že…“  Tohle jsou sice velice hloupé a ubohé vtipy, ale vy jste schopni se jim z plných plic zasmát. Smysl pro humor rozhodně není vaší silnou stránkou. Raději byste měli upustit od myšlenky stát se komikem. Byli byste pro smích.
Šťastná čísla: 12 346

Vodnář
Člověk by vás dokázal utahat na vařené nudli. Máte sklony skočit na každý podfuk a švindl a vaše okolí toho zhusta využívá. Jste ten typ, který je schopen utratit celé jmění za výklady budoucnosti, prapodivné lektvary, zaříkání či výklad tarotových karet. Měli byste se více zamýšlet nad tím, co děláte, a nenechat se již ošidit. K tomu vám dopomůže toto tričko, které přináší štěstí a zajišťuje světlou budoucnost.
Šťastná čísla: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, …

Ryby
Pevný charakter, obdivuhodná osobnost, morální vzor… to jsou všechno slova, která se na vás rozhodně použít nedají. Jste tak ztracený případ, že je na vás až škoda slov.
Šťastná čísla: 0

Našli jste se v horoskopu? Našli jste někoho ve svém okolí, na koho jeho či jiné znamení perfektně sedí? Třeba na Andru?

Napište nám do komentářů!

Původně pro Hadího krále
Zpytlehněv Zďáblíkov


Původní komentáře:

Elaine Robillard, 21. července 2019
Já nosím kalhoty! Občas…. 😀

Narcisse Cinerea, 21. července 2019
Potřebuju ta trička jenom kvůli těm popiskům! 😀

Freddy Reddy, 23. července 2019
Nějak tu postrádám upozornění na placenou reklamu nebo product placement! 😀

Inees Rut Gowstring, 23. července 2019
Ty šaty z těch pírek (jsou to pírka?) jsou fakt krásné. 🙂 A Napůl slušný kabátek nutně potřebuji! 🙂
Každopádně aby ti sláva moc nevlezla do hlavy, pojďme se shodnout na průměru. 😀

Anonymní, 23. července 2019
Napůl slušný kabátek mám, ale nevýhodou je nositelnost jen ke kalhotám, a to beru jako mínus… to, abych podpořila Ineesky průměr. 😀

Marguerita Laux, 25. července 2019
Ty jsi úplně renesanční člověk, k čemu tě postaví, z toho uděláš umění. Všechno je naprosto dokonalý! Klobouk dolů… i když radši ne, spálila bych si plešku. 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *