Bilance fialového osazenstva hradu

| Vydáno:

Je začátek nového roku a každý z nás bilancuje, jaký pro něj byl ten předchozí. Někteří zajásají, jiní by nejraději zapomněli. Tak jsem se zeptala několika profesorů a pana ředitele, jak to mají oni.

Každému jsem položila tři stejné otázky.

1) Co pro vás bylo tento rok nejhorší?

2) Co bylo nejlepší?

3) Máte předsevzetí? Jaké?

Mintaka Orionis
Na tohle všechno se mi těžko odpovídá, ale po kratším zamyšlení mě napadá asi toto:

1) Asi se nedá vypíchnout jedna věc, spíš bych řekla, že bylo více těch méně hrozných. Ale u mudlů mě třeba mrzí, že mi zdechla jedna kytka, o kterou jsem se starala. Holt asi nesnesla mé zacházení ve stylu „přežijí jen ti nejsilnější“. Ostatním se naštěstí daří.

2) Rozhodně Filiusův seminář, na kterém nás vzal do vánoční Paříže. Strašně moc jsem si užila jeho tříminutový rozchod. A i u mudlů to byl celkem dobrý rok, až na nějaké drobnosti, které prostě k životu patří.

3) Ta si nedávám, ale tady na Hog jedno mám – napsat další ročníky k mým předmětům. Ale vůbec se mi nechce… A to už si to říkám hezky dlouho.

Ked Looben

1. Nejhorší byl porod.

2. Nejlepší narození syna.

3. Předsevzetí mám jedno: aby příští rok bylo lépe.

Nimrandir Elénére

1) Ztráta iluzí o lidském charakteru.

2) Podpora od ostatních a to i těch, u kterých bych to nečekal.

3) Nerozčilovat se a hledět vpřed.

Betelgeuse Orionis

1. Nejhorší? No, to je docela těžká otázka. Všechny horší věci se děly u mudlů. Tady na hradě mi jako nejhorší připadalo asi tak maximálně to, že jsem neměla tolik času, kolik jsem byla zvyklá ho mít. Místy jsem dokonce neměla vůbec žádný čas, což úplně nesnáším, když pro všechny nechutné povinnosti nemáte ani chvilku času na radosti, to vždycky úplně vylítávám z kůže…

2. Nejlepší? Moct se vrátit do Nebelvíru. Zcela jednoznačně.

3. Předsevzetí si nedávám, na vše musí uzrát správný čas. Nemá cenu říkat si „od zítřka začnu dělat to a to, tak a tak“ – dokud nemám v hlavě srovnáno, že to tak opravdu musím začít dělat, nějaký speciální den v roce mi vůli nezaměří. A když se to v hlavě srovná, pak zase začnu odhned a ne až od zítřka.

Filius Orionis

1) Tak to si momentálně ani nemohu vzpomenout, však víte, že při ohlížení se zpátky člověk vidí hlavně to dobré…

Ale zcela jistě se mezi ostatními momenty našly i chvíle vyčerpání a demotivovanosti, takže asi ty.

2) Toho bylo tolik! U mudlů mi zkrátka rok vyšel dá se říct pohádkově; vybrat jednu událost je zhola nemožné. A i tady mě toho potěšilo velké množství, měl-li bych vybrat jednu věc, pak asi vůbec nejraději vzpomínám na věštcovou okurkovou sezónu. A během jejího probíhání jsem jí měl plné zuby; zvláštní…

3) Mívám, povětšinou spoustu a povětšinou tajná. Ale minulý rok jsem si předsevzal pravidelně si tahat denní karty a psát si deník, což mi vydrželo, tak bych to letos s největší radostí zopakoval.

Midar Kilahim

1. – 2. Co pro mě bylo nejhorší a co nejlepší? No, v tomto roce snad nic. Překvapivě proběhl nadmíru dobře a nestala se mi žádná neočekávaná záležitost. Za což jsem samo sebou rád. Nějak jsem tím rokem proplul bez sebemenších problémů.

3. A jaké mám předsevzetí? Mým snem je v tom novém roce našetřit na dům. Tak jsem zvědavý, jestli se mi to povede, při mém sklonu k utrácení za nové oblečení. – usměje se –

Děkuji všem, že byli tak laskaví a odpověděli. A profesorce Looben blahopřeji k narození syna.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *