Návrhářská horečka opět zaútočila!

| Vydáno:
Už dlouho nikdo nepřidával žádné návrhářské články, kde se návrhář chlubí svými výtvory a snaží se přimět čtenáře koupit si jejich modely. Do nedávna jsme ji mohli považovat za mrtvou, dokud k nám nepřišla slečna Wenai a nezačala zveřejňovat své návrhy. Čtenáře a redaktory Hadího krále chytla znova touha a ambice šít a podplácet správce Příčné ulice, aby jejich modely zveřejnili dříve než těch ostatních. Někteří šli naopak trochu jinou cestou a začali učit nezkušené držet jehlu a nit v ruce. Ano, mluvím o našem bývalém zmijozelském pokladníkovi Zpytlehněvovi, který jako znovuzrozený s chutí učit nováčky zaučil i zmijozelskou šéfredaktorku, která podlehla nátlaku svého hadonoše a začala též navrhovat. A věřte, nevěřte, začalo ji to bavit!

„Sovičko.“
„Ne.“
„Ale noták.“
„Ne!“
„Bude tě to bavit! Slibuju! A když nebude, tak ti za to dám celou svou výplatu za Hadího krále!“
„Vždyť nic nedostáváš…“
„Budeš navrhovat?“
„NE!“
„Sověnkoo. Koupím ti šicí strojek a zaplatím náklady na první povedené i nepovedené modely!“
– Sooyeon se zaposlouchá –
„A ze svých peněz podplatím správcovou, aby zveřejnila tvé návrhy!“
„Dobrá, ty otravo.“

Viděli jste malou ukázku jejich rozhovoru.

Všem přijde zvláštní, dokonce i studentům a profesorům ze Zmijozelu, že zrovna Zpytlehněv udělal dobrý skutek. A že učí zadarmo?! Nikdo tomu nechtěl uvěřit, dokud se Sooyeon nepodělila o své první návrhy. Musíte ji brát s rezervou. Ona nikdy předtím nenavrhovala ani nešila, sotva si dokázala přišít knoflík! Proto její první modely vypadaly takto.

První pokus se příliš nevydařil, naštěstí náklady na látku nebyly tak vysoké, a tak Zpytlehněv neutratil tolik srpců. Pojďme se však podívat na další návrhy.

Alespoň jedno zákoutí hradu určitě slyšelo, že Soo z nějakého neznámého důvodu obdivuje korejskou kulturu a hlavně korejskou hudbu. Nikdo neví, proč je tato osoba tak posedlá.
Bohužel ani tyto modely se na poličky Madam Malkinové nedostaly, ale myslím, že návrhářka je s vámi čtenáři mileráda probere. Soo se nechala inspirovat jedním hudebním a tanečním videoklipem od svých oblíbených interpretů a vybrala si tři svršky, které se rozhodla ušít.

První model byl nejjednodušší. Nechala se inspirovat tanečníkem úplně vpravo a navrhla jednoduchou bílou košili s černými kšírami. Druhý model byl už trochu složitější, navíc se Sooyeon rozhodla navrhnout i dámskou verzi této košile. Ta byla inspirována tanečníkem uprostřed. Jak vidíte, jeho košile má trochu komplikovanější kšíry na košili, tak se rozhodla zbytečných pásů zbavit a upravit si tuto košili podle sebe. Stejně by téměř nikdo nepoznal rozdíl, poněvadž žánr, který Soo poslouchá, nikdo nezná.

I když se tyto modely nedostaly na pulty, tak správcovou zaujaly aspoň černé kšíry jako pěkný doplněk k oblečení.

Poslední model byl nejtěžší. Bylo nanejvýš obtížné dohledat celý vzhled košile, protože tento tanečník nebyl zabrán z dobrých úhlů (určitě chyba kameramana!).

Až po několikahodinovém hledání našla Sooyeon aspoň trochu viditelný úhel a dokončila i třetí model. Bohužel od tohohle modelu se nedostala ani černá vesta jako část svršku. Sooyeon tvrdí, že je košile z částečně neviditelného materiálu a dokáže ošidit i mocné čaroděje. Na první pohled to vypadá, jako by model na sobě neměl nic jiného než černou vestu.

Ale dost bylo neúspěchů! Představíme si první modely, které se dostaly na pulty Madam Malkinové v Příčné ulici! Další modely byly též inspirované klipem dalších interpretů, které Sooyeon poslouchá. První je modrá bunda zpěváka a tanečníka z jakési skupiny s názvem BTS. Zkratka asi znamená Behind The Scenes.

Bunda byla prvně vyhotovena pouze v mužské verzi, ale po nějaké době se k návrhářce doneslo, že by děvčata chtěla dívčí verzi této bundy a že by Soo měla navrhnout i něco pěkného pro ně a ne jen pro chlapce. Tak tady jsou!

A když už jsme přešli k dívkám, tak u nich zřejmě i zůstaneme. Dalším modelem je černý kožený overal, který je do třetice inspirován videoklipem. Ten si mezi děvčaty získal velkou oblibu a nyní se o něj perou, jakmile ho vidí na pultech!

Byla doba, kdy se Soo pustila i do vymýšlení nových sestřihů, podle kterých by se mohla děvčata stříhat. Tento účes by ocenil hlavně zmijozelský kolejní duch, který o své vlasy přišel… však víte jak. Navíc se dokážou i barevně přizpůsobit!

Jako sladkou tečku na závěr děvčata jistě ocení i krásné šaty! Sooyeon se nám svěřila, že navrhovat a šít šaty není žádná procházka růžovým sadem. Sama s jejím učitelem nad nimi strávili několik nocí, aby byly dokonalé. Et voilà!

Tyto šaty jsou však stále v procesu a nejspíš se budou ještě přešívat, proto prosíme děvčata o trochu trpělivosti. Soo je taky jenom kouzelník.

Doufáme, že se vám její návrhy líbily. Na tomto článku jste mohli vidět proces jedné žákyně, která začala od úplné nuly a stále se vypracovává. Proto kohokoliv, kdo by chtěl začít navrhovat, vyzývám, aby se nebál kontaktovat Zpytlehněva Zďáblíkova nebo šéfredaktorku Hadího krále. Soo vám potvrdí, že se to dá i s úplným minimem znalostí teorie a praxe v šití a navrhování.

Původně pro Hadího krále
Sooyeon Choi


Původní komentáře:

Anonymní, 28. července 2019
Účesy! Účesy! Jsme pro nové účesy! 😀

Andra Tigers, 28. července 2019
Je opravdu úžasné sledovat, jak se s každým návrhem zlepšuješ. Za chvíli ti všichni z hradu utrhnou ruce. 😀 A ty šaty jsou nádherné, potřebuju je vlastnit!

Anonymní, 31. července 2019
Víc věcí podle Behind The Scenes na hradní pulty!

ZZ, 6. srpna 2019
Já vždycky říkal, že jsem si vybral nejlepší hádě! Konečně si to nyní začali myslet i ostatní. Vidělas, jak celý Zmijozel zezelenal závistí? 😀 Ode mě dostáváš zpětnou vazbu tak nějak v průběhu tvorby… ale teď, když dáváš vedle sebe své úplně první a úplně poslední věci, je ten posun opravdu znatelný.
Dost řečí… a šup do kreslení! 😀

Marguerita Laux, 8. srpna 2019
Chtěla jsem ti sem napsat nadšený komentář, že konečně budou třeba i nové vlasy, ale já stejně žádné nemám.
Všechno je naprosto úžasný, ale poslední šaty jsou top!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *