Stěhování v předstihu?

| Vydáno:
Ve Velké síni panovala pohoda, všichni si mezi sebou povídali, hráli hry a nebo dopisovali domácí úkoly. Když tu se náhle země zatřásla!

Vše se seběhlo poměrně rychle. Něco málo po druhé hodině odpolední, když Velká síň byla plná k prasknutí, se ozvala rána a celý hrad se otřásl. Mnozí se domnívali, že to pouze nějaký profesor experimentuje ve svém kabinetu. Když tu se hrad otřásl znovu a znovu. Po druhém otřesu již nikdo nenechal nic náhodě a na pokyn Midara Kilahima zachovali všichni paniku, což umocnil i školní rozhlas, který ihned začal hlásit informace o síle zemětřasení. Starost o svůj život projevilo mnoho studentů, kteří se ihned schovali pod stoly a nebo do tajných skrýší. I profesorka Mintaka Orionis neponechala nic náhodě a začala všem rozdávat letáčky „Jak přežít zemětřas“.

Zpočátku jsme začali na druhém dechu, ale po chvíli zemětřas dosáhl síly neuvěřitelných osmi dechů!

Což mělo za následek, že po škole začala padat brnění, spadlo několik obrazů a dokonce i ve zmijozelské společenské místnosti spadl obraz jednoho ze zakladatelů školy – Salazara Zmijozela. Jelikož ale nemáme přístup do kolejní místnosti, zeptali jsme se zmijozelské prefektky Elizabeth Lextrové, zda se obrazu nic nestalo.

„Obraz jsme zavřeli do zabezpečeného trezoru. K poškození nedošlo, byla pouze zabita jedna škrkna,“ informovala ihned f-ino Lextrová. Další problém se objevil u tajného vstupu do kuchyně, který byl zabarikádován popadanými předměty. Několik profesorů a studentů pomáhalo při odklízení, aby cesta byla opět přístupná.

A jak se na celou věc dívá ředitel školy, Nimrandir Elénére? Pana ředitele nebylo lehké zastihnout, neboť běhal po škole sem a tam. Podařilo se nám ho ale na chvíli zastavit v Astronomické věži.

DV: Denní věštec; NE: Nimrandir Elénére

DV: Dnes došlo k několika vlnám zemětřasení. Víte, co je způsobilo?

NE: Hrad se připravuje na přesun, zvednout do vzduchu takovou masu kamene není jen tak a chce to dlouhodobou přípravu.

DV: Došlo během zemětřasení k nějakým výraznějším škodám kromě několika popadaných obrazů a brnění?

NE: Vím, že se objevila prasklina na jižní věži a sesunula se část východní hradby, zbylé škody jsou ještě v šetření.

Více se nám už bohužel z pana ředitele nepodařilo dostat, neboť se otočil na podpatku a odběhl do sklepení na další kontrolu. Právě z těchto míst totiž ulétlo několik netopýrů, kteří se vrhli do Velké síně a začali obtěžovat všechny přítomné. Po několika minutách bylo po všem a všichni si oddychli. Ale ne na dlouho. Kolem páté hodiny odpolední se zemětřas dostavil znovu. Otřesy byly ovšem tak silné a pravidelné, že to zhaslo všechny svíčky ve Velké síni a rozhostila se naprostá tma.

Profesoři se snažili situaci zachránit tím, že vyčarovali svíčky.

Náhlé světlo ovšem ukázalo, že kromě netopýrů byli do Velké síně vyhnáni i duchové, kteří zmateně létali všude kolem a nebozí přítomní se jen stěží chránili před jejich nájezdy.

Je tedy více než jasné, že přípravy na přesun jsou záležitostí několika dní. Vždyť nezapomeňte, že se kromě prostor hradu musí přemístit i Zapovězený les a famfrpálové hřiště. Doufejme tedy, že na původním místě nic nezapomeneme. A doporučení DV? Zachovejte paniku a smiřte se s tím, že nás tímhle tempem za chvíli pohltí černá díra!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *