Silvestrovská noc

| Vydáno:
Dne 31.12.2010, v poslední den roku, proběhla ve Velké síni poslední akce z bloku Prosincového čaroslaví. A jak dopadla?

Úvodem musím říci, že se akce rozhodně povedla. První, tedy Vánoční besídka, byla zahlcena škrknami. Na druhou, Vánoční pohoštění, zase dorazili jen čtyři studenti. Už jsem ani nedoufal, že na Silvestra budu překvapen a počítal jsem se zrušením akce. Jaké bylo ale mé překvapení, když jsem ve 20:00, v hodinu začátku akce, viděl Velkou síň plnou až k prasknutí. Studenty vůbec neodradil zemětřas, který v ten den ve škole vládl. A tak jsem mohl na pódium opět pozvat naši kapelu, která nám hrála po celé čaroslaví. Tímto bych jí chtěl velice poděkovat, že vážila cestu až k nám na hrad a že se odhodlala vystoupit před našimi obyvateli.

Ještě dříve, než akce začala, se stoly zaplnily všemožnými silvestrovskými pochutinami, které lákaly studenty jak kupa galeonů. Všichni se jak kobylky vrhli na stoly a ty se pomalu ani nestíhaly doplňovat. K tomu nám již zmíněná Kapela zahrála svoji úvodní píseň. Když měli všichni plná břicha, rozhodli jsme se se pořádně pobavit. A tak téměř všichni přítomní se odhodlali a zahráli si „Potterovy brýle“. Ano, hru, která je jistě známá všem starším obyvatelům a kterou málokdo z nováčků zná. Možná i díky tomu se všichni do hry pustili s takovou vervou, až jsem se za břicho popadal i já.

Když už jsme byli v tom krásném rozpoložení, řekli jsme si „Proč přestat hrát?“ a tak, jelikož jsme si nemohli zahrát „Pozor, Mudla!“, vrhli jsme se na „Hádej, kdo jsem!“. Hra měla takový úspěch, že všichni přítomní chtěli být ten, kdo nějakou osobu představuje. Sehrálo se několik kol, lehkých či těžkých, ale nakonec jsme si museli dát o půl jedenácté pauzu, abychom se jednak připravili na hlavní bod programu – Nejlepší silvestrovský převlek, a jednak abychom nabrali sílu na přípitek.

O pauze nám Kapela sehrála několik scének pro pobavení všech. Jakmile o půl dvanácté program opět započal, účastnilo se několik přítomných soutěže o nejlepší převlek. Jmenovitě to byli následující obyvatelé – Anseiola Renine Rawenclav, Cerridwen Lowra Antares, Katelyn Auster, Kristie Smithová, Midar Kilahim, Nicolette Marique Leroy, Sharlotte la Libretëa a Wenai Lafayette. Souboj to byl opravdu těsný, neboť všichni byli opravdu zajímavě oblečeni a vybrali si k tomu pozoruhodné doplňky. Nicméně i tak se podařilo vybrat vítěze všeobecným hlasováním. Tedy, na prvním místě, s celkovým počtem 3 hlasů, se umístili hned tři studentky:

Cerridwen Lowra Antares

Katelyn Auster

Nicolette Marique Leroy

Následovali je Midar Kilahim se dvěma hlasy; Kristie Smithová, Sharlotte la Libretëa a Wenai Lafayette s jedním hlasem a Anseiola Renine Rawenclav s žádným hlasem. Všem zúčastněným samozřejmě gratulujeme a jejich převleky si budete moci prohlédnout v Obrazárně.

Po soutěži už nezbývalo nic jiného než pozvednout sklenky, které se na jeden den v roce naplnily šampaňským, připít si na nový rok a pozorovat krásný ohňostroj.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *