On je žena?!

| Vydáno:

Tak už to prasklo! Pan Teodorik Valdorius není PAN. Vlastně to není ani ON. Zřejmě je to totiž ONA! Nebo že by šlo o překlep? Posuďte sami.

Jako každý jiný večer jsem se ve Velké síni věnoval dohledu nad studenty, čmárání rychlobrkem po stole a zapisování revolučních myšlenek, které zcela jistě změní Svět, když v tom jsem zachytil na svém myšlenko-čtečko-klapu vysoce prapodivnou bulvární pecku! Podařilo se mi to celé zaznamenat svým ohnivým rychlobrkem.



Tady to můžete vidět sami.

Takže jak to celé je? Je pan Valdorius ONA, ON, nebo OFF? Rozhodl jsem se ho na to zeptat přímo.

M: Pane Valdoriusi? Máme důvodné podezření si myslet, že nám něco tajíte.

T: Ano? A copak?
– Tváří se nesmírně tajemně, skoro se až škodolibě uculuje. –

– Matthew si studenta bedlivě prohlíží. Mezitím jeho zbrusu nové ohnivé pero zapisuje bleskurychlými pohyby vše, co se kde šustne. –

M: Ve Velké síni byla zachycena Vaše myšlenka, která jasně poukazuje na prazvláštní nesrovnalost týkající se Vaší osoby. Pomyslel jste si, cituji: „- vydělala 4 svrčky -“
Mohl byste mi k tomu jako redaktorovi Denního věštce a neskutečně zapálenému bulvárnímu novináři něco říci? Nechcete celou záležitost uvést na pravou míru?

T: – usmívá se –
Tak jako, že bych byl dívka? No, včera jsem se díval a ještě jsem nebyl. 🙂
Ono je to jednoduché. Reagoval jsem na jednu spolužákyni, která napsala: „Dokončila úkol – uff, to je dřina“ a já trošku parafrázoval Žlutou tlapu a doplnil: „vydělala 4 svrčky“.
No, předem se omlouvám, že senzace se nekoná, ale slibuju, že do příště to napravím a něco provedu.
Třeba budu zlobit.

– Ohnivé pero si schlíple povzdychlo a Matthew zklamaně zaklapnul svůj novinářský bonzblok… –


Já osobně si myslím, že celé záhadě ještě není konec! Jednak proto, že si pan Valdorius při odpovídání na mé dotazy neustále mnul levé ucho, ale hlavně taky proto, že se uchechtl, když jsem se ho zeptal na to, jakou senzaci plánuje a kdy ji mohu se svým ohnivým brkem přijít ulovit.

Pro Denního věštce,

Matthew Whitecrow

Komentáře

  1. – Kolego, vy nám svádíte studenty na kriminální dráhu! A zrovna takové šikovné, inteligentní a nadané! Že se nestydíte! 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *