Rumunská vláda prokleta

| Vydáno:
Ve čtvrtek 6. ledna proklely rumunské čarodějnice vládu a prezidenta. Reagují tak na nařízení, podle kterého by měly platit daně za svou činnost.

Od nového roku platí v Rumunsku nový zákoník práce, který uznává jako oficiální profesi například věštění a astrologii. A nejen pro tyto obory. V Rumunsku totiž čarodějnice – oproti většině světa – vystupují zcela veřejně a mudlové si jejich práce cení. Možná i to bylo důvodem, proč vláda tuto novelu přijala. Nebylo to nicméně jednoduché. Zákon prošel až na druhý pokus, neboť při prvním hlasování se poslanci zalekli prokletí. Čarodějnice totiž proti tomuto zákonu protestovaly už loni a pro většinu mudlů se stal dokonce i terčem posměchu.

A tak se ve čtvrtek 6. ledna sešly čarodějnice znovu a před budovu vlády a prezidentský palác hodily směs z tarubuly smrduté a poustevníčka. Další skupina čarodějnic se sešla na jihu země, kde vhodila do Dunaje otrávené mandragory a proklela celou vládu.

„Je to bláznivý zákon. Co tady chtějí zdaňovat, vždyť my nemáme téměř žádné příjmy,“ reagovala na celou věc čarodějka Alicia. Čarodějnice si totiž účtují za sezení 20 až 30 Lei, tedy v přepočtu 15 až 21 srpců.

Protesty ale neustanou. Podle rumunské královny čarodějnic Bratary Buzeaové budou pokračovat a hodlají se proti tomuto zákonu bránit. Zda využijí mudlovských prostředků nebo svého nadání, těžko říci.

„Nevzdáme se!“ říká Bratara Buzeaová.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *