OVČÍ rekapitulace

| Vydáno:

Do konce školního roku zbývají už jen dny a tento fakt kromě mnoha dalších věcí znamená i to, že vrcholí zkoušky OVCE. Článek přináší shrnutí současného stavu.


Někteří šťastlivci již mají tuto zkoušku kouzelnické dospělosti za sebou. Vůbec první absolventkou školy se letos stala Arien Rellyová, když 16. ledna úspěšně obhájila svou práci z oboru Astrologie – Čína a zakončila tak své studium sekvencí tří Vynikajících.
Svou spolužačku budou možná následovat i slečny Monny von Schatz (Astrologie) a Phillipa O Connel (Barvokouzlení). Co se týče písemné části zkoušek, jsou už obě slečny, jak se říká, „za vodou“, ovšem to, jak umí plavat v látce z celého předmětu, se ukáže v podvečerních až večerních hodinách v úterý 25. ledna, na kdy mají slečny naplánovány své obhajoby.

Z koleje Mrzimor má za sebou všechny části zkoušek pouze Nicholas McElen, ovšem jeho práce z oboru Studium mudlů ještě nebyla ohodnocena. K hodnocení ústní části však dochází bezprostředně po proběhnutí zkoušky, a zde se může pan McElen pyšnit dvěma Vynikajícími.
V opačné situaci stojí jeho spolužačka Marylin Cuthbert, jejíž práce z Kouzelnických počtů již byla ohodnocena jako Vynikající, ovšem datum její obhajoby je zatím neznámé.
Poslední mrzimorské slečně zapsané ke zkouškám OVCE, Siny de Sorrow, se bohužel nepodařilo odevzdat včas písemnou část a sedmý ročník si bude muset zopakovat.

Nu, a jelikož z Nebelvíru letos nebyl u zkoušek dospělosti zapsán jediný student, zbývá zmapovat situaci už pouze ve Zmijozelu. Dnešního večera se plnohodnotnou kouzelnicí stala Jean Molliacová, která skládala zkoušku z předmětu Zvěromagie a zvládla to bez ztráty kytičky na tři „Véčka“. Rovněž její spolužačka Lucira de Radimaru (Studium mudlů) má již zkoušky za sebou a to i přes výtky její konzultantky profesorky Rawenclav k písemné části práce, které ji stály dva stupně na hodnocení.

Poslední nezmíněnou zkoušenou zůstává Narcissa Folmay, jejíž práce z předmětu Barvokouzlení je již ohodnocená zaslouženou jedničkou. Její obhajoba teprve proběhne v druhé polovině příštího týdne.

Všem novým absolventům školy gratuluji a těm, kterým k absolutoriu ještě krůček zbývá, přeji mnoho zdaru u ústní části zkoušky.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *