Mezi Kilojouly

| Vydáno:

Z toho důvodu, že Filius Orionis vypsal soutěž Plná verze žabky, vypravila jsem se stejně jako kolegyně Mystifikace Fabulantová za Čokodělusem Zaplatlaným ke Kilojoulům. Chtěla jsem z něj vymámit, jakže Filiusova čokožabka vlastně vypadá.

Hezký den, pane Čokodělusi!
Á, další novinářka… a konečně ta, která mě umí správně nelatinsky oslovit. Co po mně zase budete chtít? Ne, o tom, jak vypadá plná verze žabky číslo 60, nic neprozradím. Jste již sedmdesátá druhá osoba, která se o toto zajímá.
– Nedala jsem se odbýt a začala jsem oklikou… –
V Příčném nepravidelníku se psalo, že tento rok se do oběhu dostane již celá stovka čokoládových žabek. Je tomu skutečně tak?

Ale, co Vás nemá… On jen ten kluk vlkodlakovic, co si říká správce Příčné ulice, neměl asi o čem psát. Snad jen proto mohl tuto nepodloženou zprávu pustit do oběhu… O tom, které žabky se vyrobí, Příčná ulice vůbec nerozhoduje. To se vyrábí u nás, u Kilojoulů, a my zatím tak bombastické plány nemáme, i když zároveň nechci tuto fámu úplně dementovat… Co kdybychom se rozhodli splnit naši pětiletku na 305% již v prvním roce jejího trvání?
A jak to je tedy s kartičkou pana Orionise?
S kartičkou pana Orionise? Slečno, asi nejste dostatečně informovaná… Ona ta kartička pana Orionise měla původně náležet jeho sestře – Betelgeuse, samozřejmě, přeci jen dosáhla už nějaké funkce – na rozdíl od něj. Dle mých informací je ředitelkou Nebelvíru. A to si žabku zaslouží… Na rozdíl od postu šéfredaktora Denního věštce, jistěže. No a proto tam je, červené světlo a srdce na dlani. Bohužel si pan Orionis zařídil, že se tam omylem dostala jeho podoba… No a dál… No, výrobní chyba na lince, to se stává i v lepších podnicích.
A jaké další kartičky plánujete zařadit do výroby?
To je služební tajemství, jistě chápete.
A kdo vlastně podoby čokožabek navrhuje?
To je opět služební tajemství. Nechceme, aby nám našeho designera denně zahrnovaly desítky žádostí od kouzelníků, kteří si myslí, že něčeho dosáhli, a přitom… A přitom nedosáhli ničeho.
Když se vrátím ještě k čokožabce, kde je Filius Orionis… Jak to, že její první exemplář vlastní madam Angela?
No, to se mě neptejte, to pro nás vyšetřuje speciální bystrozorské oddělení již delší čas. A stojí to nehorázné galeony!
A co je na té žabce tak cenného? A jak vůbec vypadá?
Slečno… myslím, že Váš čas na pokládání otázek právě vypršel…
Ach, chápu. A děkuji za rozhovor!

Komentáře

  1. 🙂 – já bych jen dodal, že v Nepravidelníku vůbec nebylo zmíněno, že bychom na Příčné rozhodovali o počtu či dokonce o podobě žabek! 😀

    jasně tam je napsáno „Výrobce se nechal slyšet…“, což tedy tady zase popřel, … asi nějaka obchodní strategie 😀

  2. – Já bych ten článek spíš nazvala Havran s cizím peřím. Ona informace v Nepravidelníku je totiž (jistě náhodou) formulována tak, jakoby autor textu měl za á) nějaké zásluhy a za bé) nějaké informace o věcech budoucích. A má-li už nějaké informace o stávajícím stavu, a to díky klíčům do míst, kam jiní nemohou, neměl by jich zneužívat.

    1. Re: – 😀 wow 😀

      jestli narážíš na to, že mám vcelku tušení o tom, jaké žabky jsou v přípravě a že vím, které karty již lze najít v žabkách – tak ano, to mám, samozřejmě.
      Ale za prvé – v Nepravidelníku není nic o žádných jménech výrobců, nic o zásluhách, nic o tom, jaké žabky jsou nyní k dispozici a kdo na nich je, z vydávání Nepravidelníku nemá profit nikdo, za články či zprávičky se neplatí ani svrček…

      Nepravidelník slouží k tomu, aby informoval. Je to oficiální informační časopis Příčné ulice, není zvýhodňována žádná kolej a ani žádný sběratel. Stejně tak je tam zmíněno, že „by mohla byt naplněna první stovka“, což nikde nedává záruku, že bude. Přesto že sám za sebe věřím, že letos se ta stovka uzavře.

      Angelo, očividně máš problém s Nepravidelníkem, nevím proč. Jestli proto, že měl v podstatě nahradit Veneficus Tempus, který přestal být aktuální nebo proto, že ho vydávám já, to nevím. A opět – jelikož není žádný hradní kanál, který by informoval o zboží na hradě, tak si ho vytvoříme. A ano – světe, div se – Nepravidelník má informovat i o věcech, které jsou dostupné pouze těm, „kteří mají klíče“. A práce s Nepravidelníkem je věc, kterou po Příčné nikdo nechce. Je to dobrovolné, je to navíc právě pro zákazníky, aby se dozvěděli i věci, které se běžně dozvědět nemůžou. Ukamenuj nás za to 🙂

  3. – Drahý Johne, s Nepravidelníkem nemám vůbec žádný problém, čistě proto, že ho nekupuji a nečtu. Byla jsem však dvěmi osobami (nezávisle na sobě) upozorněna na onen text (tak jsem si Nepravidelník koupila), který vyzněl tak, že si čtenář mohl domyslet, že žabky děláš ty. Ti lidé to brali jako tvou nafoukanost a snahu o připsání si zásluh, které ti nenáleží. Možná jsi to tak nemyslel, ale lidi to tak pochopili a nelíbilo se jim to. Když pak vyšel ještě navíc článek v DV na totéž téma, je vidět, že si toho asi všimlo více lidí a více lidí to tak pochopilo. Nad tvou úvahou o spojení s časopisem Veneficus Tempus jsem jen povytáhla obočí, neb mi to opravdu překvapilo 😉 Souhlasím s tebou v tom, že Nepravidelník je časopis PU. Ale co mají žabky společného s PU???? Ve kterém obchodě na PU lze žabky koupit??? Něco mi uniklo???

    1. Re: – žabky mají s PU společneho dost 🙂 občas se v krámcíéch objevují ještě nerozbalené, stejně tak se tam objevují karty (např. když je někdo prodá), navíc jsou v adminu zboží.

      A rozhodně to nemělo být tak, že bych si přisuzoval zásluhy za tyto poslední žabky, které byly vydány. Ty jsem já nedělal (kromě jedné z posledních), ale zase není potřeba tu vykřikovat, že si zásluhy bereš Ty 🙂

      Asi to už zapadlo ve sborovně, ale kdokoliv má zájem tvořit, tak tvořit může. Já tvořím občasně též, ale že bych za to požadoval zásluhy? Hm, to si nemyslím. Pro sebe to nedělám.

      Dle mě se to zbytečně rozmazává a celé kouzlo žabek se tímto vcelku ztrácí. To mě na celé téhle debatě vlastně mrzí nejvíc. Ale plivat po sobě nenechám.

      P.S.: I jeden otazník značí otázku.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *