Ne-slavnost, aneb Žádná sláva a oslava

| Vydáno:

Jediné, na co se všichni při konci školního roku těšíme, je jídlo. Že si pořádně a hlavně v klidu (konečně) nacpeme břicha, popijeme a pobavíme se o všem s lidmi, které jsme přes horu úkolů neviděli, a půjdeme spát.

To, že se při konci koná vždy školní slavnost, je jen takový malý bonbonek, který většinou jen odtleskáme, párkrát křikneme juchej, gratulejeme s cílem co nejvíc uspíšit dlouhé proslovy pana řídícího, abychom se vrhli konečně na to jídlo, které nám celý den horliví a pracovití skřítci s neutuchajícím elánem připravují.

A nejde ani tak o to jídlo ve Velké síni, ale pak o mejdan vítězné koleje, ať už ve famfrpálu, školním bodování či obojím.

Letos oboje vyhrál Nebelvír, ale slávy ani oslavy se nedočkal díky řekněme „špatně načasovanému obvinění“ pana ředitele, což ohromilo a málem přivedlo k infarktu nejednoho studenta a profesora.

Ještě teď mi zní v uších to šoupání židli, křik ba přímo řev mnoha lidí, ve kterém se pak totálně utopila další slova pana ředitele.

To, že už bylo oficiálně pronešeno naše vítězství, mi došlo, až když se radoval Havraspár ze svého 3. místa. Někteří nepostřehli ani to.

Zdá se, že ani pan ředitel nepostřehl, jak síň opuštěli znechucení studenti i profesoři. Proto mě velmi zarazilo, že on toto své prohlášení na slavnosti považuje za nejlepší možné řešení. Je tomu však opravdu tak? V naší kolejce se z obou poháru radovali ještě téhož večera jen ti, co nebyli dole na slavnosti. A že jich moc nebylo. Dle mého názoru (totálního burana) by bylo mnohem lepší vyřešit to před slavností a nekazit tím ostatním náladu, neboť fámy bují, bujely a bujet budou. Teď to spěje akorát k tomu, že se očerňují lidé, kteří za nic nemůžou. Přišli k tomu jako slepí k houslím, ale někdo chce jejich hlavu.

A můžete za to VY, kteří jste otevřeli pusu a mluvili. Tak proč teď mlčíte a schováváte se? Jo, mimochodem, kdyby se někomu nelíbil tento článek, tak můj kostlivec ve skříni je: jsem nenažranec. =)

Komentáře

  1. – I kdyby to bylo vyhlášeno před slavností, všichni by otrávení byli stejně a takto nebylaa „zkažená“ aspoň část slavnosti

  2. – Já si dokonce myslím, že podobné věci jsou v kompetence kolejního ředitele, aby vyřešil. Právě proto, aby se všechno špinavé prádlo nepralo na veřejnosti a nekazila se atmosféra školy..

    1. Re: – No, v kompetenci kolejního… tak já úplně nevím, co bych dělala, kdyby za mnou z koleje někdo přišel a něco takového mi na mou nejlepší studentku oznámil. Vynulovat jí body nemůžu, ani odečíst alespoň ty neprávem získané, odhlásit ji z předmětů, které nedělá sama, neumím též. A nevím, jak by se to dalo řešit domluvou? Vždyť ona už ty body měla. Takže bych šla za ředitelem já a požádala ho o smazání? A toho by si takto určitě nikdo ve škole nevšiml a zdůvodnění by nežádal? Nebo bych jí je nechala a jen bych jí řekla, že se to nedělá a příště že to už nechci vidět? Nevím, no…

  3. v pořádku –

    Mně to vyhlášení na slavnosti přijde naprosto vhodné – je to docela závažná věc, která by při řešení v ústraní snadno mohla vést k různým fámám – jak jsem psala ten večer v komentáři v Corvinovi (http://cd.darkwind.cz/clanek.php?clanek =521), veřejné řešení před nastoupenopu školou znamenalo, že ředitel ví, co dělá a že to nebude zameteno a ututláno.

    Samotné oznámení navíc nebylo to, co by zkazilo atmosféru. Nakopla to až reakce Wenai, která to „ještě zkusila“ až přísahou na Zmijozela, čímž vyvolala velmi konfrontační dojem… A hlavně – atmosféru dorazilo až nesmyslné šílení prváků a druháků, kteří se „dožadovali okamžitého předložení důkazů“. A ani je nenapadlo věřit, že ředitel asi měl nějaký důvod, proč to říká. Nebo aspoň věřit mu, že není takový sebevrah, aby si něco vymýšlel bez důkazů.

    Prosím, neobviňujte z toho ředitele, který nic zlého neudělal a jeho jednání mělo jistou logiku (jistou nemyslím ironicky, spíš to, že každému z nás by nějaké řešení přišlo vhodnější než ostatní, ale tohle bylo jedno z těch věcných).
    Tím kdo selhal jsme, kromě Wenai, my všichni na slavnosti přítomní, kteří jsme se jako celek nedokázali chovat slušně.

    P.S. pro mě to tedy celé byl mnohem větší zážitek, než kdyby se prostě předaly ceny 🙂 RPG a divadelně dokonalé 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *