Studentská letní móda aneb Nikdy není pozdě ohlédnout se za létem

| Vydáno:
Chcete vědět, co se v letních dnech nosí na hradě? Kdo to krapet přehnal a kdo naopak ve svém outfitu vypadal skvěle? Módní inspirace pro zdejší studentstvo je zde!

Jdu si takhle chodbami hradu, vedro veliké, že by se člověk upekl. Studenti shazují své oblečení (někteří doslova, ale to tu ukazovat nebudu) a chodí v něčem letnějším. Nad některými outfity mi však kolikrát zůstává rozum stát. Třeba takový Dario Viensky z Mrzimoru, kterého jsem potkala ve Velké síni. Nevím, jestli jeho podivný dámský outfit byl předmětem nějaké sázky, či se Dario jako náměsíčný dostal do dívčích ložnic a v domnění, že jde o jeho oblečení, na sebe navlékl to, co mu přišlo pod ruku. Jisté ale je, že až na ten špatný výběr barev (růžovou sukni a modré podkolenky) mu to sekne. Z fleku by mohl dělat roztleskávačku. – uchechtne se –

Dalším človíčkem, se kterým jsem se srazila ve Velké síni, byla havraspárská studentka Arietty Liella Minette. Každý kluk by na ní mohl oči nechat. Krásně sladěné pastelové barvy v kombinaci s bílou květinovou čelenkou a bílými botkami. Větší roztomilost outfitu dodává ležící králíček. Hotová Alenka z Říše divů. Arietty by mohla dávat módní rady ostatním studentům. Něco jako módní poradkyně.

U kolejní místnosti Havraspáru jsem natrefila na Ewenliu Lerche. Ta sladila svůj outfit do bílé a bílo-pastelové růžové. Akorát bych vyměnila ty modré náušnice za stříbrné či bych je vynechala úplně. Jinak jí to moc sluší.

O pár kroků dál jsem narazila na draka. Nejdřív jsem se hrozně lekla, co na hradě, u Merlina, dělá drak, ale po delším prozkoumání jsem zjistila, že je to dinosauří pláštík. Pod ním se skrývala Lily Peterson z Nebelvíru. Docela zajímavý outfit. Dobře maskovací, pokud se chcete schovat. – usměje se – Možná bych k tomu zvolila jednobarevné triko (bílé či zelené). Ale i s tím duhovým trikem to vypadá skvěle.

Při mém procházení po schodišti do mě málem vrazila havraspárská prvačka Kenna Astrea Sardothien. Málem si roztrhla svoje šaty, které jsou strašně šik a cenově docela dostupné. Zvlášť pro studenty, co mají pro pár srpců hluboko do kapsy (to já mám celkem pořád – uchichtne se –). Kočičí ouška pro lepší sluch (pokud trpíte nedoslýchavostí) se budou skvěle hodit při domácích úkolech či testech k odposlouchávání.

Moje bystré oko (ne, nemám jen jedno a ještě k tomu nosím brýle) zahlédlo jít od jezera Monu Phillips z Havraspáru. Sice její outfit nebyl tak zcela letní, protože v dlouhých kalhotách, a ještě ke všemu černých, by člověk ve vysokých teplotách asi moc dlouho chodit nevydržel. Model je to ale velice slušivý, akorát bych v tom nechodila tahat věci z jezera, protože ušpinit tak nádherné sáčko by byl hřích.

Poslední studentka, která se mi přimotala do cesty, byla mrzimorská studentka Helen Miltonová. S koštětem v ruce si to štrádovala z tréninkového hřiště. Květinové šaty doplněné o květinový věneček do vlasů a bílé lehké botky jsou snad snem  každičké víly. Džínová bunda tomu dodává dojem drsnosti. Dávejte si na tuto drsnou vílu s koštětem v ruce pozor. Co je milé, nemusí být nutně mírné jako beránek. – zakření se –

Snad jsem vám, milí čtenáři, poskytla trochu té letní inspirace a doufám, že na hradě bude více oblečených než neoblečených žáků. Léto se s námi už rozloučilo a nastává nám podzim. Snad mi profesoři prominou, že se na ně nedostalo. Snad mi bude na příští číslo dovoleno si vzít do hledáčku podzimní módu profesorského osazenstva hradu. Kdo ví.

Pro Denní věštec
Misaka Rainbow

Published by

Misaka Rainbow

Ráda píšu rozhovory a vtipné články o čemkoli. Nebojím se žádného tématu. Často se procházím po chodbách hradu s Bonzoblokem a vehementně pátrám po nějaké senzaci co by stála za uveřejnění. Už rok píšu do kolejního časopisu a moc mě to baví. Jednou bych se chtěla stát Šéfredaktorkou.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *