Nováčci!

| Vydáno:

Včera, navzdory obvyklým poměrům přesně v šest večer, se otevřely nováčkům brány hradu. Někteří z nich se objevili, jak to jen šlo, jiní očividně vyčkávají…

Kvalitní vstupní esej napsalo při registraci celých 144 nováčků, čímž dostali možnost studovat na naší prestižní škole. To, jestli tuto možnost využijí nebo ne, ukáže až čas.
První síto, přes které musí projít, je Moudrý klobouk. Jeho otázky je možné zodpovídat pouze do 6.2. do 18:00. Pak zmizí a jak víme z předchozích let, osud nováčků bude v rukou pana ředitele. Povětšinou jsou ti, kteří test nevyplní, smazáni, ale mám pocit, že pamatuji i chvíle, kdy někteří byli do kolejí zařazeni pouze podle toho, jací se klobouku zdáli být bez oněch odpovědí. Na to ovšem nelze na místě nováčků spoléhat.
Druhým sítem je pak konec měsíce, kdy se budou mazat ti, kteří si nezapsali předmět, a ti, kteří se dokázali i za tak krátkou dobu ocitnout 20 a více bodů v mínusu.

Pokud budou do kolejí zařazeni všichni, momentálně to vypadá, že nejvíce nováčků dostane Nebelvír – 41/42, Zmijozel by pak dostal 36/37, Mrzimor 33/34 a Havraspár 30/31. Nevypadá to tedy – na rozdíl od některých minulých let – nějak zvlášť nevyrovnaně.
Tyto počty jsou pochopitelně orientační – ještě stále se někteří lidé mrazí/rozmražují a navíc – test s největší pravděpodobností všichni nevyplní.

Na hrad již zavítalo 63 nových studentů (v době psaní tohoto článku), což není ani polovina. Někteří z nováčků však přebývají v parku v Godrikově Dole a čekají na vyřízení přístupu. Uvidíme, kolik jich k nám nakonec trefí.

Tradiční nováčkovská otázka se týká také jmen. Některá jsou letos vskutku originální, jiná méně. Tradiční jména jako Alexandr/a, Angela, Anne, Carol/ine, Kate a Lucy se pochopitelně objevila a v některých případech jich tu „pobíhá“ opravdu dost. Jiní, do této doby jediní nositelé jména, dostali „konkurenci“ – Samantha, Evelina nebo třeba i profesor John.
Pro nováčky, kteří zjistili, že je s jejich jménem něco v nepořádku (překlepy, atp.) upozorňuji, že podle Školního řádu mají jenom měsíc na to, aby toto mohli nějakým způsobem opravit, když si zažádají v ředitelně.

Zajímavé je bezpochyby to, že řada nováčků už nejenže plní magíky, jak jen může, ale že umí i psát barevně do čarostavů (a někteří, zdá se, bez toho, aby vůbec promluvili ve Velké síni), což dělá problémy i některým starším studentům.
Letovou plochu objevilo docela dost lidí, momentální nováčkovský terčíkový rekord je 48. Někteří dokonce začali na ploše létat a nemají ani utvořenou postavičku. Nejspíše se nemohli dočkat. Ale kde zjistili, kam mají jít, to je mi záhadou… Nejspíše rození talenti v objevování skrytých věcí.

Nejvíce nových kouzelníků k nám letos přijelo z Prahy (20), Středočeského kraje (17) a Moravskoslezského kraje (17). Naopak nejméně z kraje Královéhradeckého (3) a pak po čtyřech lidech z kraje Karlovarského, ze Slovenska a z Ciziny. Uvidíme, jestli někdy některé z nich potkáme na srazech.

Těšme se na zařazovací slavnost a na nové přírůstky do našich kolejí. Stane se tak co nevidět. Snad se bude všem nováčkům líbit tam, kam se dostanou, a zapadnou a do budoucích let jich tu zůstane co nejvíce.
Jestli se mezi nimi skrývají adepti na odznaky, funkce v koleji či hradní baviči – to ukáže až čas…

Komentáře

  1. – Pěkný článek a vůbec celkově pěkná statistika, po dlouhé době mám po přečtení nějakého článku zase větší přehled, díky! 🙂 + těší se na nové přírustky do koleje 🙂 +

    1. Re: Kraje – Ani mezi těma nejvíc – ani mezi těma nejmíň, tj. nezmíněná… Ale pokud to potřebujete vědět, nováčků z kraje Vysočina je 6. =D

    2. Re: Kraje – A Plzeňskej? Já bych si to i spočítala, ale když už ty statistiky jsou.. O:) 😀

  2. – Ok, tak kompletně:
    Karlovarský: 4
    Ústecký: 9
    Liberecký: 5
    Plzeňský: 10
    Středočeský: 17
    Praha: 20
    Královehradecký: 3
    Jihočeský: 8
    Vysočina: 6
    Pardubický: 5
    Jihomoravský: 9
    Olomoucký: 13
    Zlínský: 10
    Moravskoslezský: 17
    Slovensko: 4
    Cizina: 4

    =P =D
    Já nechtěla, aby ten článek obsahoval všechno tohle… Pak bych tam rovnou mohla vypsat i všechna jména, atp. =D

      1. Re: Re: – No, počkat… Tohle jsou kraje… Až do okresů jsem v článku ani tomhle komentáři nezabrousila. =D

      1. Re: Re: – No, ale v tom případě nevím, kde jsi vzala, že z MB nikdo… Když MB je pod Středočeským… =D A co jsem koukala, tak do okresu MB se jich pár přihlásilo. =D

  3. Redaktor – Dobrý den,rád bych se ucházel o místo redaktora v denním věštci?Jsem nováčkem ve škole Kouzel a čar v Bradavicích.Děkuji za odpověd.

    1. Re: Redaktor – Bližší info je k nalezení na Bradavickém hradě v sekci Kabinety – Filius Orionis – Denní věštec.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *