Rušná neděle

| Vydáno:

V neděli 6.2. se konaly hned dvě důležité věci – začal zápis do výuky a následně byla i Zařazovací slavnost. Obojí mívá hojnou účast a při obojím hrozí škrkny… Jak se to povedlo?

Jako první byl na programu zápis do výuky. Již od raného odpoledne se v Informacích o výuce objevovaly předměty, na které bylo kupodivu možné se i zapsat. Brzy se tato možnost zablokovala a ti, kteří neodolali a zapsat se zkusili, byli ze tříd vyhozeni.
Takhle nějak to kolem půl jedné odpoledne vypadalo:

Čím více se přibližovala osudná hodina – tedy šestá večerní – tím větší bylo napětí ve Velké síni. Dohady, kdo se na co zapíše, a co by kdo komu doporučil, nebraly konce. Ještě aby ne, i letos byl výběr dost velký na to, aby dokázal zmást hlavu nejednomu studentovi – 72 předmětů, z čehož 39 pokračuje i druhým stupněm, 19 i třetím, a 9 dokonce i čtvrtým.
Jak již je tradicí, zápis se logicky neotevřel přesně v 18:00 středoevropského času. Hodiny na věži ukazovaly čas, který absolutně nekorespondoval s tím, co jsme si mohli naměřit na hodinkách. Jednu chvíli šel i pozpátku – a dokonce jsme se dočkali i téměř nekonečné vteřiny:

Nakonec však pochopitelně všechno dobře dopadlo, v době psaní tohoto článku má předmět zapsaných již 166 studentů, kteří se mohou na předmět druhý přihlásit zase zítra kolem šesté hodiny večer.

Jako první se „zaprášilo“ po místech na Japonštině (kterou letos vyučuje Petula Laskavá) a na Jak se oblíbeným státi (od Lenůlie Čihůlkové). Jednu ze dvou tříd již má zaplněno také nově vypsané Bodohrotičství (to učí Filius Orionis). Tak či onak, bitvy o místa na lukrativních předmětech budou pravděpodobně vrcholit v následujících dnech.

Nedlouho po opadnutí napětí ze zápisu atmosféra ještě zhoustla v očekávání zařazování, které se původně mělo konat v sobotu, ale kvůli technickým problémům bylo přesunuto právě na neděli. Zpočátku byl hluk – jako obvykle. A brzo také řada lidí ztratila nervy – jako obvykle. Jelikož řada studentů nejspíše neslyšela hrozbu, že v případě rušení budou vykopnuti do jezera, rušili dále a odpovědné osoby kopaly a kopaly. Dle mého soudu některé i docela zbytečně; každopádně pro zájemce část tohoto kopání zde.

Pak už ale Moudrý klobouk zazpíval svou píseň a jal se zařazovat.
Na začátku bylo 144 přijatých studentů, z toho před zařazováním jich přibližně 48 nikdy nevkročilo na hrad (42 z nich se neobjevilo ani do psaní tohoto článku). Dle interních informací, které Moudrý klobouk za zlatou záplatu poskytl, s ním nemluvilo studentů 50 a musel je tedy odhadovat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí bez toho, aby jim viděl do hlavy.
Konečný počet nováčků v jednotlivých kolejí je následující:
Havraspár – 33 (z toho 14 je z těch 48, kteří se se vší pravděpodobností neobjevili před zařazováním na hradě)
Mrzimor – 35 (z toho 11)
Nebelvír – 41 (z toho 11)
Zmijozel – 35 (z toho 12)

A jelikož Moudrý klobouk ví vždycky všechno nejlépe, mohu jenom nováčkům popřát, aby se v té koleji, kam nyní právoplatně patří, měli a cítili dobře – a jakkoliv barevně uznají za vhodné.

Po této vyčerpávající neděli nás dnes čeká zahájení výuky se vším všudy – s body, semináři a výukou. Tak ať si to všichni pořádně užijeme. 😉

Komentáře

  1. – To byl nějakej leteckej den, nebo co?

    Buď mi chybí nějakej úvod, nebo fakt nechápu… Nikdy se u klobouku nemuselo mlčet.. A na místě mnoha z vykopnutých bych byla dost nespokojená a asi bych to i rozmazávala..

    1. Re: – Úvod byl tradiční – klobouk nechtěl zpívat, dokud se lidi nepřestanou bavit. To bývá vždycky, žjo. A pak p. John napsal, že kdo promluví po něm, poletí do jezera (nepamatuju si přesnou formulaci a print jsem nestihla). A pak bylo tohle. A ano, souhlasím, něco z toho mi taky přišlo „navíc“ (třeba vykopávat za to, že se tam někdo kvůli tomu vykopávání vystrašeně kouká), ale nepsala jsem úvahu, tak tam není víc jak ta jedna věta kurzívou. 😉

  2. – Prostě je na čase, aby se naučili mlčet, když mluví něco tak starého (a přiznejme si už ne moc dobře slyšitelného) jako je Moudrý klobouk.

    1. Re: – Ciss, na tom něco je. 😀 Ono když je VS plná profesorů a jeden z nich vyhlásí, že bude kopat, tak by se mu do toho péčka už plést nemusela.

      1. Re: Re: – no, popravdě jsem si péčka korigoval na krbu, takže to nebylo jen tak nějaké lezení do zelí 🙂

        1. Re: Re: Re: – Merlinova noho, a to byl přesto jeden student vykopnut hned šesti lidmi zároveň? To je skoro, jako když Umbridgeová a spol odrovnali McGonagallovou! 😀

  3. Čekání – Jo, to si pamatuju. Brrr! To čekání bylo hrozný 🙂 Já tam netrpělivě aktualizovala stránku a nemohla se dočkat :-PP

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *