Jak se zapsat na výuku

| Vydáno:

Tak, a máme to tu zas! Poté, co se nováčkům otevřely brány Bradavického hradu, se již všichni těší na nedělní rozřazovací slavnost. Té ovšem bude předcházet doslova a do písmene souboj. O co? Je to přece zápis do výuky!

Ano, je to tak, blíží se den, na který se všichni připravují snad celý rok. Ti, co si po minulém zápisu neukořistili na první možný termín svůj vysněný předmět, si dnes připravují nejrůznější strategie jak se dostat k zápisu jako první. Klasikou jsou staré známě a osvědčené ostré lokty, pokud jste ale příliš horliví a zraníte si ruku, kterou píšete, můžete se nakonec zapsat jako poslední.

Proto tento rok „frčí“ lsti. Od neviditelného inkoustu, který opravdu není vidět a jehož použití má za důsledek, že se nezapíšete nikam, přes uplácení strašidel, která mají za úkol následně odvést pozornost, až po různé kletby. Proto není divu, že se v den zápisu – a někteří obzvláště obezřetní studenti již den předtím – vybaví kouzelnými ochrannými štíty, zastíracími kouzly, a ti méně šikovní na obranná kouzla se budou schovávat v brněních, čímž se stanou nenápadnými asi jako ohniví salamandři na severním pólu. Takže pokud kolem vás budou rachotit železní muži, přidejte do kroku a s dobře naostřeným perem a plným kalamářem si pospěšte k zápisu do výuky – zájemců je dost!

Hodně štěstí při zápisu ale i při výuce přeje
Ralf Henrik

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *