Nová fialová na hradě

| Vydáno:

Jak jsme si mohli všichni všimnout, před pár dny na hrad přibyli hned tři noví fialoví – zaměstnanci. Jeden přišel zpoza zdí hradu, za které se kdysi vydal – bývalý mrzimorský student Chyn Ti se stal novým průvodcem v Zakázaném lese a stihnul už i svou první výpravu. Druhým zaměstnancem se stala donedávna zelená Narcissa Folmay – po složení OVCí z Barvokouzlení. A třetím novým zaměstnancem je Clemmie Conwillová, která po jednom školním roce v rozšiřujícím studiu opustila Mrzimor. S tou jsem také udělala menší rozhovor…

CLA: Dobrý den! Jsem ráda, že jste si na mě udělala čas a odpovíte mi na pár otázek. Jak se máte?

Clemmie Conwillová: Děkuji za optání, mám se výborně!

CLA: Vaší změny na fialovou si jistě už řada lidí všimla – je to pár dní. Jaké jste měla důvody? Plánujete vypisovat soutěže a semináře nebo spíše „dovolenou“ v Prasinkách?

CC: Hlavním důvodem byla asi snaha o to posunout se trochu dál a zkusit si zase něco jiného. A taky velice bláhová představa, že budu mít více času na jiné aktivity mimo Hog. – usměje se –
Ano, plánuji vypisovat semináře i soutěže. Některé jsou již v chodu, další se připravují. Rozhodně nechystám dovolenou v Prasinkách a budu se ze všech sil snažit o to, abych se tam nedobrovolně neocitla, vůbec se mi totiž nelíbí, že bych měla barvu kafe-braun-do-zelena. – usměje se –

CLA: OVCE jste skládala již loni (pro zájemce – vypracování OVCí z Astronomie je dostupné na příslušných stránkách), rok jste tedy strávila v rozšiřujícím studiu… Nedělala jste si třeba zálusk na místo profesorky? Nepřemýšlíte o něm někdy v budoucnu?

CC: Místo profesorky by bylo velmi lákavé, jenže to má jeden malý problém. Nikdy se nedostanu dál než ke druhému výkladu. Pak mi buď dojde inspirace, nebo usoudím, že je to příšerné, a tak pořád dokola. Ale svoji snahu nevzdávám, když Merlin dá, třeba to někdy v budoucnu vyjde.

CLA: Také jsem si nemohla nevšimnout dřevěné ovečky u vašich nohou – jak jsem odvodila z toho, kdo všechno je vlastní, to je mrzimorský kolejní dárek pro absolventy OVCí?

CC: Ano, odvodila jste to správně, jedná se o dárek za složení OVCí.

CLA: Jak se vám fialová líbí? Je to velká změna oproti žluté? Nemyslíte, že budete litovat, že jste nezůstala v koleji déle?

CC: Změna to je, alespoň prozatím. Zatím stále bloudím a seznamuji se se zákoutími hradu, do kterých jsem se coby studentka nedostala. A jestli budu litovat svého odchodu z koleje? To ukáže až čas.

Ráda bych poděkovala slečně Clemmie za rozhovor – a popřála všem novým zaměstnancům, aby se jim ve fialovém hábitu líbilo – a aby na hradě nějakou dobu ještě vydrželi.
Také snad mohu prozradit, že v blízké budoucnosti nás nejspíš čeká ještě jedna změna barvy… Jaká a kdy, to už neřeknu, nechte se překvapit…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *