Bleskobrkem z Godrikova Dolu

| Vydáno:
Vydatné deště zasáhly oblast Godrikova Dolu. A to byste se divili, co všechno proudy přebytečné vody vyplavily na povrch.

Obyvatelé všech kouzelnických stavení se dočkali nepříjemných překvapení. Jedné nejmenované profesorce začalo zatékat do domu pootevřenými kočičími dvířky vedoucími za komín. A zatékalo tak silně, že ji uprostřed noci probudilo intenzivní kapání vody – a to dokonce  mířené přesně doprostřed čela.

 Po takovémto adrenalinovém probuzení se začala strachovat o své čtyřnohé mazlíčky, ale žádného z nich doma nenalezla, protože čtvernožci byli toho času na nočním lovu. To nešťastnou profesorku tak vykolejilo, že se vrhla ven do zuřící bouře  ve snaze své milované chlupáče najít. Obcházela sousedy a burcovala na poplach, takže celý Godrikův Důl byl zakrátko na nohou.

 Nakonec se přišlo na to, že se zvířecí miláčkové přece jen našli schovaní ve zvířecím útulku, kde si dopřávali místní dobré jídlo. Profesorka z vděčnosti věnovala útulku nemalý sponzorský dar a své svěřence si odvedla domů k dalšímu rozmazlování.

Ovšem tento chlupatý pátrací incident, při němž bylo zburcováno celé město, zachránil cennosti uložené ve sklepech. Podzemní voda významně stoupla a stejně tak i hladina jezera, takže do sklepů začalo zatékat hned ze dvou různých zdrojů. Dešťová kanalizace také nepobírala všechnu vodu a tam, kde se tvořily kaluže, docházelo k prosakování do blízkých nemovitostí.

Vůbec nejhůře na tom byli obyvatelé kadibudek, z nichž tři museli být evakuováni, aby se neutopili ve vlastní posteli. Kadibudky mají totiž chatrnou konstrukci, kterou v parném létě sice pěkně profukovalo, ale z hlediska ochrany před deštěm postrádají takového stavby jakékoliv vodě odolné vlastnosti.

Po vydatném dešti se také začalo dařit kouzelnickému plevelu, který zamořil záhonky s bylinkami. Pečlivě udržované mandragory a další léčivky se tak naráz ocitly v ohrožení, že je plevel zadusí. Co nezadusil plevel, do toho se pustili žraví slimáci, a tak celá podzimní úroda léčivých bylin bude podle optimistických odhadů asi tak poloviční než se předpokládalo.

Drobné opravy střech a špatně těsnících okapů se týkaly snad všech stavení ve městě, někteří ze zaměstnanců naší školy ovšem přecenili své kutilské dovednosti a museli vyhledat ošetření lékouzelníků. Na pořadu dne byly pády ze střechy, nakopnuté palce a pády do bláta i kladivem zasažené prsty.

Nemocnice sv. Munga prý dokonce vyslala jednoho lékouzelníka přímo do Godrikova Dolu, aby zasahoval přímo  na místě. Třebaže se jednalo o spíše o nepříliš vážná zranění, jejichž ošetření je otázkou několka minut, vedení nemocnice se rozhodlo takto. Zřejmě přihlédlo k faktu, že mezi nemocnicí a Godrikovým Dolem byl neustálý šrumec a to blokovalo krbový rošt pro vážnější případy odjinud.

Pro Denní věštec
Gita Hrdličková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *