U Tří košťat s madam Bet

| Vydáno:

Rozhovory s nováčky jsou dnes skoro ve všech časopisech, takže jsem se rozhodla, že si vyberu někoho jiného. A koho jiného jsem si mohla vybrat než naši kolejní ředitelku Betelgeuse Orionis. Měla jsem to štěstí, že se mi v dnešní uspěchané době podařilo nalákat ji ke Třem košťatům a položit jí pár otázek.

Dobrý večer, jsem ráda, že máte čas.

Dobrý večer, jistěže, pro vás cokoliv!

Ale to zas nepřehánějte, +úsměv+ ráda bych věděla, jak se díváte na nový školní rok?

No, stejně jako vždycky – pesimisticky a odhodlaně. To je taková zdravá kombinace, řekla bych…

Pesimisticky a odhodlaně? To není zrovna běžná kombinace. Většinou pesimisti nejsou odhodlaní, takže radši všechno vidíte černě a pak se raduje z úspěchů?

To je možné, nevím. Já bych se ale zakousla z toho jen vidět vše černě a sedět přitom s rukama v klíně a nic nedělat – takhle mám naději, že se to jednou změní…
A ano, teď jste na to kápla. Ráda se prostě nechávám příjemně překvapovat. A když jste pesimista, je každé překvapení příjemné.

Tak to mě se stává, že sem pesimista, vidím to černě a pak bum! je z toho bezedná jáma. +smích+

To asi nejste dost hluboký pesimista. +úsměv+

Ale kdepak, jen se zdá, že někdo dokáže lidi dostat až na dno. Letos máme spoustu nováčků, myslíte, že to bude lepší jak loni?

Tak mně by stačilo, kdyby to bylo alespoň tak dobré jako loni – a to se zatím jeví jako velice pesimistický předpoklad. +úsměv+ Už teď jsem zaznamenala přítomnost několika velice aktivních nováčků, uvidíme, jak se budou chovat dále a jak se projeví ti, kteří zatím sedí v koutku – jsou tu teprve týden, zatím je tedy ještě na závěry brzy.

Myslíte, že je mezi námi další Snaživec?

Následovník Jane? No, upřímně, nemyslím si. Ale tak třeba budu příjemně překvapena…

Zase pesimismus. +smích+ Taky jste musela trochu pozměnit vedení, jelikož obě prefektky šly do mrazáku. Bylo těžké rozhodování?

Ne, to vůbec. Vlastně jsem v tom měla jasno už po mnoho týdnů. Slečny mě potěšily, že nabídku neodmítly, záložní varianty byly totiž vesměs trochu slabší… Ale tak doufala jsem, že na ně nedojde, takže možná i proto nebyly úplně domyšlené.

Letos je i větší boj o předměty, máte nějaké navíc, nebo jste se některých vzdala?

Mám stejný počet tříd. Otevřela jsem sice nově třídy Péče o kouzelné tvory, ale místo nich jsem zase v jiných předmětech otevřela pouze jednu třídu, takže se to tím pěkně vyrovnalo.

Dál už jsem nechtěla zdržovat, takže jsem se rozloučila a utíkala jsem si vybojovat svoje místo v některé z tříd. Moc děkuji za rozhovor.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *