Módní faux pas na zařazovací slavnosti

| Vydáno:
Prázdniny utekly jako voda. Sotva jste mrkli a zničehonic začátek roku a další zařazovací slavnost plná nedočkavých nováčků čekajících na svou budoucnost předurčenou Moudrým kloboukem. Já tu ale nejsem od toho, abych vám popisovala nudné události, které se odehrály před, během a po slavnosti. Mým úkolem je zkritizovat a pomluvit společenské hábity, které si na sebe vzali profesoři, zaměstnanci, studenti, duchové a další hradní příšery.

Poté, co se Zpytlehněv vzdal tohoto článku a utekl se slovy „Na tuto příšernost se už dál nemohu dívat! Pořád dokola musím hledět na hrozný vkus hradního obyvatelstva. Co kdybyste mi radši dali přepočítat konto Denního věštce, nebo vymysleli způsob, jak vykrást mrzimorské konto?!“, byl článek násilně přidělen do mých rukou. Šéfredaktorka tvrdila, že jako jeho svěřenec budu mít určitě dobré předpoklady a vlohy k psaní do tak úžasného školního plátku jako je Denní věštec. Vrhněme se tedy na módu během slavnosti!

Mnoho profesorů se poučilo z posledního fiaska, kdy na slavnost přišli nevyspalí a neupravení s vráskami na vráskách. Tentokrát byli všichni jako znovuzrození. Zřejmě před novými studenty chtěli zapůsobit jako velmi mladý profesorský sbor a skrýt veškeré zkaženosti, které se schovávají pod maskou mladých tváří.

Hned, jak se otevřely dveře od obchodu Twilfitt & Tatting, chudáka novou slečnu správcovou Wenai málem ušlapali! Profesorky Anseiola, Lilien, Nerys a Selena se hnedka vrhly na zbrusu nové šaty od předních návrhářů Příčné ulice. Mezi ně patří Zpytlehněv Zďáblíkov, Isabell Tenebris a samozřejmě Wenai Lafayette. Jelikož nechtěly, aby došlo k nedorozumění z minulého roku, kdy se dvě slečny z Havraspáru porvaly kvůli stejným šatům, tak se dohodly, že si každá koupí jiné.


(Lilien Emity Meissed, Anseiola Jasmis Rawenclav, Nerys Heliabel Ghostfieldová, Selena Enail Smithová)

Jsou tu však i profesorky a profesoři, kteří mají rádi staré šaty, a tak ze svých šaten vyhrabali to nejstarší, co mohli najít. Třeba nám tím chtěli naznačit svůj věk, to se však již nedozvíme. Jen tři dámy se však oblékly do barev své bývalé koleje. Madam Eleanor Blackfoot, slečna Wenai Lafayette a madam Theresa Veilin Brendi jsou jediné, které hrdě reprezentovaly své domovské barvy během slavnosti. Zbytek jako by se sotva vrátil z pohřbu!


(Eleanor Blackfoot, Jostein Lauierová, Marylin Cuthbert, Lilian Isabella Rorrs, Tadäus Trottertickler, Theresa Veilin Brendi, Wenai Lafayette)

Nemůžu tvrdit, že dělat kolejního ředitele Nebelvíru není vyčerpávající. Dělat kolejního ředitele jakékoliv koleje musí být nehorázně vyčerpávající. Pořád odpovídat na otázky zmatených nováčků, vyřizovat záležitosti a požadavky od prefektů a primusů, poslouchat fňukání pokladníka, jak chudí jsou, a dokola odmítat šéfredaktorovi psát do kolejního plátku, který určitě stejně stojí za starou bačkoru. Ještě nezačal ani nový školní rok a slečna Eillen McFir Elat má dost. Nebelvírská kolej z ní zřejmě vysála veškerou energii a mládí, které jí zbývalo. Naopak panu Oliverovi McCollinovi se vrátila chuť do života! Uvidíme, jak dobře se mu povede v nové funkci inspektora výuky a na jak dlouho mu prášky a omlazující krémy vydrží!


(Eillen McFir Elat, Oliver McCollin)

Kdo byl z profesorů a zaměstnanců nejlépe oblečen? Tahle otázka stejně nikoho nezajímá. Jeden čerstvě rozmražený zaměstnanec byl však proti převlékání do společenského hábitu. Hájil se slovy, že se tyto akce příliš přeceňují a že si na sebe bude brát, co se mu zlíbí! To tvrdil pan McBrave a zmizel dřív, než jsem se ho stihla na něco zeptat. Pro vás jsem však získala prvotřídní fotku jeho outfitu.


(George McBrave)

Jako druzí se mi k fotoaparátu začali cpát nováčci, kteří se chtěli pochlubit svými novými šaty, na které si přes léto ušetřili z brigád a soutěží. Někteří z nich měli dokonce více peněz na rozhazování, a tak je vložili do různých doplňků jako jsou korunky, náušnice nebo pláště. (Nebo jenom kecají, jsou z bohatých rodin a rodiče je dobře zajistili na první měsíce na škole.) Mnozí by si je pletli s našimi staršími studenty, kdyby nenosili na hrudi cedulku „losos“. Dokonce několik starších studentů zahanbili. Kdo by čekal, že takoví malí špunti budou nosit dražší, novější a hezčí společenské hábity jak studenti?!


(Eli Sparrow, Kenna Astrea Sardothien, Gwen Albion, Claps Craps, Klotylda Malíková, Luna Mikuliovská, Faolan Heredan, Newika Shelley Lovecraft, Lana Maria Rivera)

Avšak našli se i tací nováčci, kteří jsou rádi, že si pořídili aspoň nějaký kus oděvu u Veteše nebo ty nejlevnější šaty od Malkinové.


(Ava Maxnerová, Elrose Rockwood, Kharianne Wolf, Lea Artemis Eridany)

Nyní kapitola, na kterou se určitě těšili všichni z nás, a sice vyhlašování nejlépe oblečené koleje na hradě! Oproti závěrečné slavnosti minulého roku příčky spadly o trochu níž.

Nebelvír se jen zuby nehty pral s Mrzimorem o 3. místo, a nakonec byli jen o vlásek za nimi. Nebelvírské vedení se na počest odchodu kolejního ředitele sladilo do černé barvy a druhá půlka se oblékla do svých kolejních (nebo jiných) barev na uvítání nové kolejní ředitelky.


(Tessa di Maristella, Emma Ellie LewisTrixie Deliah Sinclair, Misaka Rainbow, Connor Ian McBrownies, Princess Star, Elizabeth Katherine Arlenová, Calla Torová, Melisa Pestrá, Una Vinona Flare)

Mrzimor se naopak na začátek roku mírně zlepšil! Primus Freddy Reddy zřejmě nezapomněl na hanbu, kterou zažil, a tentokrát všechny upozornil na vhodný společenský hábit včas. Sice si někteří stále pletou jiné barvy se žlutou a černou, ale i tak si Mrzimor vysloužil krásné 3. místo.

(Freddy Reddy, Alex Teerová, Helen Miltonová, Eivli SSelene, Mischel Binghum, Lee Baker, Selina Garcia, Theodor Mudd, Sherly WildDragon-CumberBee, Vicky Charmant)

Havraspár si statečně vybojoval 2. místo. Kvůli nepokojům, které se odehrály minulý rok, byly letos dámy se stejnými šaty rozděleny a přinuceny se každá držet na opačném konci fotky. Díky Merlinovi, že havraspárských studentů dorazilo o trochu víc, jinak by to tentokrát byla trochu krvavější bitka. Jedna studentka se dokonce tak bála, že si pro jistotu zakryla tvář černým přehozem na hlavu, aby se za něj schovala a nebyla poznat!


(Lessien Possie, Aimée Leavittová, Indris Elwinor, Myker Fae McGarden, Eleonora Anima, Zendaer Amattis, Joseph Malcolm Cross, Isabell Tenebris, Abigail Maddison, Hetty Londsová, Arietty Liella Minette)

A na 1. místě se již tradičně umístila zmijozelská kolej. Ta se letos přestrojila do černozelené kombinace, avšak zelená stále převládala. Zástupkyně von Pens si dokonce neodpustila příležitost zkombinovat šaty a koště a udělala tím kapitánce nehoráznou radost. Tak velkou, že jí dovolila si stoupnout vedle ní na fotku. Na fotku se samozřejmě připletla i zmijozelská dušice, která stále zkouší štěstí a doufá, že bude jednoho dne na fotce spatřena. Zmijozelští byli natolik ochotní, že jí udělali místo vedle sebe. Kdo ví, zda jim nevyhrožovala, že je bude prohánět, jestli jí neuhnou. Annya byla navíc tolik nadšená ze svých nových šatů, že si stoupla na špičky, aby byly lépe vidět, ale zakryla chudinku Samanthu.


(Andra Tigers, Lena Darwin, Elaine Robillard, Bibi Anne, Blake Towerell, Magdarlene di Facittra, Carrie Chambers, Hannabell Cavanaugh, Loralei Silwerin, Marguerita Laux, Monika Fireová, Annya Liddle, Samantha McRoses, Astoria von Pens, Leila Dusk, Lucas Redferrum)

Na závěr jsem se chtěla vyfotit i já ve svých nových šatech, když tu náhle se přiřítila šéfredaktorka a poprosila mě o společnou fotku, protože jsme vypadaly jak dvojčata, a vyhrožovala, že když tak neudělám, tak mi můj první článek nezveřejní a pomluví. Nezbývalo mi nic než jen souhlasit. Samozřejmě jsem byla ta mladší, hezčí a s pravými vlasy.


(Sooyeon Choi, Narcisse Cinerea)

Pro Denní věštec
Sooyeon Choi

Komentáře

  1. Tak teda nevím, kde stojí, že se musí chodit v kolejní barvě! To není originální obléknout se všichni do jedné barvy +ušklíbá se nad zelenou grupou lidí, které díky barvě od sebe nerozezná+!

    1. Přesně tak. Každý by si měl vzít co chce. Tohle porovnávání kdo co a jak mi přijde trochu nesmyslné.

        1. Díky, slečno Sel!
          Taky si myslím, že jsme se docela s kolegyní ke kolejní příslušnosti hlásily! Pfff!

      1. Každej rok se porovnává, jak byly koleje oblečené a jak je jejich členové reprezentovali. 😀

        Samozřejmě to koleje mohou vzdát a nechat jako vždy vyhrát Zmijozel, ale pak to prostě schytají v DV. Jednoduchý 😀

  2. Já přeci nikde nepsala, že bylo podmínkou si vzít šaty v barvě své koleje. Každý si může na sebe vzít jakékoliv barvy chce. Já pouze hodnotím jak moc studenti svou kolej reprezentovali jako to bylo poslední 2-3 roky. Přijala jsem po Zpýťovi štafetu a i kdyby to byl můj poslední módní článek ze slavnosti a Zpýťa si vzal tyto články zpět, pochybuji, že by on sám změnil své podmínky psaní těchto článků. 🙂

    1. Ujišťuji Vás, že jak názor můj, tak názor Soo je zcela nezaujatý. To, že vyhrál Zmijozel (jako pokaždé za poslední léta) nemá nic společného s kolejní příslušností.
      Prostě to Zmijozel umí, my za to nemůžeme! Jsme zcela nestranní 😀 😀

  3. Nejlepší účes má Magdička❤️
    Soo, super článek (skvělý a báječný), ale já můžu stát klidně vepředu, skrz kě uvidíte všechny ostatní!

  4. Pf, musíš ale uznat, že ačkoliv moje hádě nemá ten nejdražší outfit, tak jí šaty aspoň ladí k vlasům! To se cení!
    Jinak skvělý článek, jako vždy jsme nejkrásnější! Až teda na samotnou autorku tohoto článku, která pomlouvá ostatní, a sama se oblékne do nezeleného oděvu! Hanba na tebe, Sověno!

  5. Já bych jen ráda podotkla, že lvíčata ze mne nic nevysávají. To, že zastávám vzhled přirozeného stárnutí, kdy se za své vrásky nestydím, ale hrdě je nosím, neznamená, že jsem unavená.

    Prostě někdo umí stárnou s grácií a někdo k tomu potřebuje podpůrné lektvary…

    1. Já s vámi mohu jen souhlasit! Mně též přijde zbytečné utrácet nehorázné peníze za lektvary mládí, jen je hrdě noste! I ostatní profesoři by si z vás měli vzít příklad! Ani nechci vědět, kolik peněz už do lektvarů vložili, myslím, že by z utracených peněz dali dohromady další domeček. 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *