Vykradená škola?

| Vydáno:
Byl poklidný večer 21. února, když tu náhle do Velké síně vtrhl pan ředitel. Celý vzteklý, rozzuřený, nepříčetný a zoufalý prohledával všechny přítomné a stále dokola se ptal „Kde je?“. A co hledal?

Dlouho nám nebylo jasné, co se děje. Jako první se ozval výkřik, který byl následován vtrhnutím pana ředitele do Velké síně a zakončen velkou prohlídkou.




Až po nějaké době se zjistilo, že panu řediteli byla odcizena mumie Tut-anch-amona. Ale kým? A proč? Bude chtít výkupné? Tyto otázky se vynořili všem přítomným. A má to něco společného s pobytem nebelvírského stolu v Hanibalově jezeře? Těžko říci, každopádně každou chvíli se od Hanibalova jezera ozývalo děsivé žbluňkání.



A tak jsem začal pozorovat jezero. Byla tma, i přesto však byly vidět podivné pohyby na vodní hladině. Byly to pokusy stolu dostat se ven, nebo to mělo jinou příčinu? Rozhodli jsme se tedy vyslat expedici k jezeru. Bohužel jsem ale od vedení školy nedostal kopačky, a tak jsme mohli pozorovat jezero jenom z dálky. Do vlastních rukou to nicméně vzal až pan ředitel, který se rozhodl expedici podstoupit sám a vydal se k jezeru.

Nicméně výsledek se nám nepodařilo zjistit, neboť se pan ředitel do současné chvíle nevrátil. Pohltila ho nějaké bestie? Nezlomil si náhodou nohu? Je v pořádku? To se nám včera večer nepodařilo zjistit. Do toho ale vtrhla do síně mrzimorská studentka, celá zoufalá, a rvala si vlasy. Co se stalo? Někdo vykradl mrzimorskou kolejní místnost! Kolejní ředitelka Letitia te Tiba málem omdlela a rychle běžela zkontrolovat věci do koleje.

Co se to ve škole děje? Je možné, že opět vtrhl mezi zdi hradu Čtyřlístek a místo toho, aby opět ukradl kachničku pana ředitele, vykradl rovnou celý hrad? Na odpovědi jsme si museli počkat až do dnešních dopoledních hodin. Tehdy jsme se dozvěděli, že krom Mrzimoru byl vykraden i Zmijozel. A tak se odvážná mrzimorská studentka Lucy Koralka rozhodla zopakovat expedici, kterou započal pan ředitel předešlý den.

Jaké bylo ale její překvapení! Když se vrátila do Velké síně, přinesla s sebou dlouhý seznam věcí, které tam našla. A ejhle! Byla mezi nimi i mumie, věci z Mrzimoru, Zmijozelu a dokonce i Havraspáru a Nebelvíru! Jak se tam dostaly? A co tam dělají? Na otázky není třeba hledat dlouho odpověď. Jistě si každý vzpomíná, jak při Leteckém dni lítalo oknem k jezeru kde co. A právě tehdy zcela nečekaně odletělo i velké množství předmětů z celé školy.

– Archiv se studijními výsledky studentů
– Busta Helgy z Mrzimoru
– Erbovní nebelvírský štít
– Famfrpálový pohár Zima 2007
– Fúzikova klícka
– Gobelín znázorňující založení Bradavic
– Havraspárská vyřezávaná knihovna
– Havraspárský stolek se sladkostmi
– Havraspárský stolek se sladkostmi
– Hradní brnění
– Hradní pilíř ze čtvrtého patra
– Klavír z mrzimorské zasedačky
– Kruhový červený koberec s emblémem lva
– Křeslo kolejního ředitele Havraspáru
– Mrzimorská pohovka
– Mumie Tut-anch-amona
– Nebelvírský jídelní stůl
– Nebelvírské křeslo s lvími motivy
– Obraz oranžové žáby ze třetího poschodí
– Portrét ředitele Brumbála
– Portrét Salazara Zmijozela
– Prastarý gobelín lvího srdce
– Rozpis profesorských prémií
– Stará almara se znakem Helgy z Mrzimoru
– Starodávná truhla s erbem Nebelvíru
– Stoleček s výtisky Žlutého Trimela
– Stolek z černého dřeva ze zmijozelské společenské místnosti
– Střecha skleníku od záhonů s mandragorami
– Tmavě zelené křeslo ze zmijozelské kolejky
– Tmavě zelené křeslo ze zmijozelské kolejky
– Velké kulové
– Velký koberec ve třech tmavě zelených odstínech proktávaný jemnou stříbrnou nití
– Velký stůl ze sborovny
– Zamračený chrlič ze střechy západního křídla
– Zarámovaný výtisk CD Nevermore
– Zmijozelská šatní skříň

Jakmile se dostal seznam na veřejnost, létal k jezeru jeden student za druhým, připojili se i profesoři. Ale bez výsledku. Jednotlivec nemůže vytáhnout věci. Proto se začalo řešit jak je dostat ven. Zmijozelští studenti proto vyvolali ducha Hanibala Lectera.



Ten ale pomoc odmítl. Letitia te Tiba se tedy pokusila promluvit s jezerními lidmi. Ale přesvědčí je? Dle mého názoru nám nezbude nic jiného než použít vlastní ruce, protože ani kouzly nyní nic nezmůžeme. Tedy. Vrhněme se všichni k jezeru, přiložme ruce k dílu a tahejme!

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *