Twilfitt & Tatting na Bali

| Vydáno:
T&T na Bali? Co tam, u Merlina, dělali?

Obchod s luxusním a svátečním oblečením se objevil na Příčné jen na pár hodin u příležitosti tradiční bradavické zařazovací slavnosti, aby nám provětral měšce s galeony tak tvrdě vydřenými s úmyslem věnovat trochu toho zlata na své sebezdokonalování a investovat je do svého vzdělávání.

Úderem půlnoci však pánové T&T sbalili všechny věci a slehla se po nich zem, přesně, jak předpověděla Wenai Lafayette ve svém příčnaličnickém oznámení o nové kolekci v butiku madam Malkinové.

Ví snad Wenai o něco víc než my ostatní?

Co když chytře odklonila peněžní toky a napálila T&T pořádně tučné nájemné, které je úměrné nemalým částkám, za které si modely s touto značkou běžně kupujeme. Že by zasáhla vyšší spravedlnost?

Pánové T&T museli rychle odcestovat na Bali i s celým svým obchodem včetně skladových zásob. To víme jistě. Ti, kdo se dívali z oken Velké síně, kde probíhal slavnostní program a zařazování nováčků, možná zahlédli i testrály a cestovní kočár obložený kufry, šlapacími šicími stroji a jednou krejčovskou pannou.

Last-minute po kouzelnicku?

Nezávislému pozorovateli jistě přijde divné, že last-minute dovolená na Bali přišla v okamžiku, kdy se objevila nová kolekce u madam Malkinové. Jedná se o čistou souhru náhod, či snad o nenápadnou a tichou likvidaci konkurence?

Dovolená? Nebo (ne)dobrovolné vyhnanství?

Předpokládáme-li, že T&T odcestovali o své vlastní a svobodné vůli, připadá v úvahu nějaká velká (a dost pravděpodobně tajná či ryze soukromá) kouzelnicko-módní událost a z hlediska prodejnosti slavnostních oděvů hotové terno. Na dalekém Bali jistě žijí bohatí kouzelníci vyznávající luxus, dát si dvě a dvě dohromady není těžké.

Ostrý konkurenční boj o zákazníka by mohl být důvodem, proč se obchod pánů T&T na Příčné ulici ocitá raději asi tak… no zkrátka… jednou za uherský rok.

Teorie o tom, že T&T jsou ve vyhnanství, podporuje šeptanda o tom, že si bradavičtí činitelé objednali drahé róby na zakázku, ale s placením meškají, protože se zpozdily hradní výplaty. Navíc musíme vzít v úvahu také fakt, že Bali je zatraceně daleko od Bradavic a pro případnou lokaci à la vězení ve stylu zlaté klece velice příhodné.

Také je třeba uvažovat i o detailech: jaké by byly případné výlohy na cestu a tamější pobyt. Kdyby měl T&T otevřeno jen dvakrát do roka, na zahajovací a na závěrečnou slavnost, je možné si prodejem zboží za pár hodin vydělat natolik, že zavřete krám, hodíte zákazníky za hlavu nejméně na půl roku a dáte si dovolenku na Bali…?

To už je možná i pravděpodobnější, že vás tam někdo poslal bručet do vězení za daňové úniky!

A proč zrovna na Bali?

To je největší záhada ze všech. Bali je dovolenkovým rájem, jak pro mudly, tak pro kouzelníky. Jenže, jak se může dařit módě někde, kde jsou pláže plné lidí v bikinách a podobných látkově velmi úsporných modelech?

Idea, že „za málo látky zaplatíte mrtě peněz“, zní jako logická úvaha běžného mamonáře, který si chce nahrabat co nejvíce galeonů. Když ale mamonářský záměr vezmou do rukou krejčí takového kalibru jako T&T, pak se na Bali chystá přinejmenším menší módní revoluce. Určitě taková, jakou tam ještě nikdo nezažil.

Přinejmenším nikdo z nás nikdy neslyšel o tom, co se na Bali vlastně nosí a jestli tam frčí nějaké módní supertrendy. Z tohoto pohledu může být Bali prázdnou nikou na světovém tržišti s textilními produkty. Ideální oblast pro rozjezd byznysu.

Podle zatím dosud nepotvrzených zpráv se navíc zhruba v době okolo bradavického zařazování objevily v Číně nepříliš zdařilé padělky plesových rób pro dámy pod značkou I & I. Společnost Twilfitt & Tatting již podala oficiální stížnost na místně příslušné ministerstvo kouzel a nyní se čeká, jak dopadne správní řízení.

Je tedy možné, že se skutečně mohlo jednat o obyčejnou dovolenou, na které si návrháři chtěli trochu oddychnout od shonu spojeného s uvedením nové kolekce na trh a zapomenout na nepříjemné soudní tahanice i padělatele.

Pro Denní věštec
Gita Hrdličková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *