Studentská vedení pro Zimu 2020

| Vydáno:
Léto plné odpočinku je za námi, což znamená také to, že se obměnila vedení jednotlivých kolejí. V novém školním roce se můžeme těšit na působení mnoha nových funkcionářů, neboť skončilo hned několik dlouholetých opor. Nejen to, kdo všechno se rozloučil se svým postem,  se dočtete v tradičním souhrnu.

Havraspár
Kolej moudré Roweny se dá bez nadsázky považovat za tu, která do nového roku vstupuje s největšími obměnami. Ani ne tak početními, protože i ostatní koleje měnily mnoho funkcionářů, zato však s personálními na mnoha vysokých postech.

Tou nejpodstatnější je jistě změna kolejního ředitele. S Havraspárem se po dlouhých letech rozloučila jeho opora Lilien Emity Meissed, své žezlo předala kolegyni Eleanor Blackfoot, která již dříve působila jako prefektka. Při změnách nejvyšších je většinou zvykem obměňovat minimum péček, modré však opustila také primuska a dvojitá snaživkyně roku Arietty Liella Minette,  zlatý plíšek připnula na hruď bývalé prefektce a nadané kreslířce Lessien Posie. Uvolněný stříbrný plíšek přebrala studentka čtvrtého ročníku a známá návrhářka Isabell Tenebris. Ani zde však výčet nekončí. S kapitánským postem se rozešla Aya Watanabe, která však i přesto přebrala po boku nové kapitánky Betrii Carson místo zástupkyně, kterou dříve vykonávala Angela QuickBow.

Zajímavá situace se odehrála také na křesle šéfredaktorském, a to již během uplynulého roku. Po zhruba dvou měsících ve funkci ji složila Mia Whitebear, a tak se v Létě 2019 stala primuska Arietty Liella Minette osobou, která ke všem svým povinnostem krotila redakční živly. S opuštěním postu primuse se však vzdala i Corvina Declaratio. Jeho novou nejvyšší tváří je nyní páťačka Hetty Londsová, které se již podařilo publikovat dvě vydání i přes téměř celoprázdninový výpadek časopisu.

Po výčtu všech změn je na místě připomenout také ty, kteří ve své nadstandardní práci pokračují. Do dalšího roku se stříbrným plíškem na hrudi se odhodlala Aimée Leavittová, kterou lidé mohou potkávat převážně na famfrpálovém hřišti. Zlaté galeony, stříbrné srpce a bronzové svrčky bude přepočítávat Myker Fae McGarden. Stejně jako pokladnici budeme na chodbách hradu potkávat Brianag Mac Coileáin, rekordmanku, která jako správkyně obrazárny vstupuje do 15. školního roku. Havraspár nehlásí ani žádné nové úmrtí, a tak je jeho dušicí i nadále Eliah Tailesová.

Havraspár Funkcionář
Kolejní ředitel Eleanor Blackfoot
Primus Lessien Possie
Prefekti Aimée Leavittová, Isabell Tenebris
Kolejní duch Eliah Tailesová
Pokladník Myker Fae McGarden
Famfrpálový kapitán Betria Carson
Zástupce kapitána Aya Watanabe
Správce obrazárny Brianag Mac Coileáin
Šéfredaktor Hetty Londsová

Mrzimor
Kolej Helgy je obecně známá mnohými zajímavými volbami, které vyvolávají odezvu i u hradních obyvatel. Poslední taková probíhala v průběhu celého roku Léto 2019, Mrzimor totiž neměl šéfredaktora ani zástupce kapitána. Do roku Zima 2020 se mu však podařilo zaplnit všechny posty, ačkoliv to kolejní ředitelku stálo nemálo přesunů a vítání některých nových tváří.

Předchozí nositelka zlatého odznaku Mischel Binghum se rozhodla na konci Léta 2019 složit zkoušku OVCE, bylo tedy nutné vybrat nového primuse. Volba padla na nadějného Freddyho Reddyho, po jeho povýšení se ovšem uvolnilo místo prefekta. Stříbrný plíšek byl svěřen do rukou aktivní druhačky Helen Miltonové, která je viditelná snad na všech místech hradu. Dalším výrazným postem, který prošel zajímavým procesem hledání nové osoby, je kapitán. Poté, co funkci složila Jenny Layla Gilesová a přesunula se na zástupce, bylo nějakou dobu jméno nového krotitele žluté letky neznámé. Post byl krátce před koncem prázdnin připnut Daniele Dark Wolf, než však začal školní rok, studentka druhého ročníku se zmrazila a otěže nad mrzimorskými famfrpálisty nakonec převzala Selina Garcia, bývalá správkyně obrazárny.

Méně výrazné, zato však stejně důležité funkce prošly obměnami také. Na postu správce obrazárny se po již zmíněné Selině Garcia na chvíli objevil nesmírně talentovaný kreslíř Ludovic  Astier, do nového roku však dostala prostor Winterlynn Critchflow, která se ve vedení Mrzimoru neobjevila poprvé.  S postem pokladníka se rozloučil čtvrťák Dario Viensky, klíče od trezoru v Gringottovic bance byly svěřeny do péče Kim Sarah Reevesové, dlouholeté opoře koleje, pořadatelce některých letních výjezdních seminářů a studentce s datem registrace 2008. Prázdné místo šéfredaktora bylo svěřeno druhákovi Theodoru Muddovi, Trimeles si tedy po měsících bez pevného vedení může oddychnout, zatímco redaktorům končí anarchistický režim.

Bez jediného zaváhání a změny zůstávají „jen“ tři funkcionáři. Kolejní ředitelkou bude ve čtvrtém školním roce hlavní hradní zdravotnice Oresta McCollin Vianueva. Stříbrný odznak prefekta si pouze přeleštila Eivli SSelene, která se ve vedení drží už dlouhá léta; před prefektováním se zapojovala z pozice zástupkyně do famfrpálového dění. A poslední z trojice je dušice, které se budou vyhýbat prváci ze strachu, aby jí náhodou neprošli skrz. Unikátní pozicí se může pyšnit Ankaret Riannon Sarkany.

Mrzimor Funkcionář
Kolejní ředitel Oresta McCollin Vianueva
Primus Freddy Reddy
Prefekti Eivli SSelene, Helen Miltonová
Kolejní duch Ankaret Riannon Sarkany
Pokladník Kim Sarah Reevesová
Famfrpálový kapitán Selina Garcia
Zástupce kapitána Jenny Layla Gilesová
Správce obrazárny Winterlynn Critchflow
Šéfredaktor Theodor Mudd

Nebelvír
Ani koleji odvážného Godrika se nevyhnula klasická škatulata způsobená především vlnou odchodů, přesto mají červení ve vedení několik pevně ukotvených funkcionářů, kteří kolej drží pohromadě. Zdejší změny tedy nejsou tolik překvapivé jako v Havraspáru.

V prvé řadě je však nutno zmínit, že v tomto školním roce prošli i Nebelvírští nečekanou změnou kolejního ředitele. Po náhlém odstupu Olivera McCollina, který se přesunul na post inspektora výuky, vzešlo z vypsaného konkurzu na Ministerstvu kouzel ze čtyř zájemců jméno Eillen McFir Elat, která dostala lvíčky na starost. Nová ředitelka měla však štěstí, protože mezi péčky došlo jen k jedinému předání odznaku. Post prefektky opustila Annie Wise, na uvolněné místo byla jmenována nadějná studentka druhého ročníku Princess Star. Větší šachování proběhlo na poli famfrpálu, protože po pár odehraných sezónách se do profesionální ligy zařadila kapitánka Theresa Brendi. Žezlo předala zpět Esmeraldě Milagrosa, kterou ve funkci nahradila před dvěma lety. Společně s Theresou skončila také její zástupkyně Beteramis Athenodoros a téměř ihned zamířila do ledových krajin. Nově se áčkem na hrudi může pyšnit šesťačka Una Vinona Flare, která je ve vedení naprosto novou tváří.

Nebelvír však prodělal ještě dvě menší změny. Z postu pokladnice odešla již zmíněná Esmeralda Milagrosa, pro koupání ve zlatě byla vybrána studentka šestého ročníku, dlouholetá členka nebelvírské zasedačky a držitelka řádu Godrika Nebelvíra Melisa Pestrá. Obrazárnu již nadále za Nebelvírské nebude zastupovat Calla Torová, s obrázky a kresbami si bude nově tykat Christina Elizabeth Stark; a to doslova, protože tato dívka je na hradě proslulá svým kreslířským nadáním, které předvedla i v Sedmiboji 2016.

Poslední držitelka řádu Godrika Nebelvíra, Tessa di Maristella, si odznak primusky ponechává. S ní zůstává v nejužším vedení koleje prefektka Emma Ellie Lewis, jedna z nejnadanějších brankářek mezi mladými hráči famfrpálu. Také Martin Matýsek, kolejní duch, může nadále poletovat po chodbách a přemýšlet nad svou nesmrtelností a (ne)existencí. Stabilita se navíc drží i časopisu Lví tlapou, protože Marina Liquett Charette se svým šéfredaktorským působením rozhodně nekončí.

Nebelvír Funkcionář
Kolejní ředitel Eillen McFir Elat
Primus Tessa di Maristella
Prefekti Emma Ellie LewisPrincess Star
Kolejní duch Martin Matýsek
Pokladník Melisa Pestrá
Famfrpálový kapitán Esmeralda Milagrosa
Zástupce kapitána Una Vinona Flare
Správce obrazárny Christina Elizabeth Stark
Šéfredaktor Marina Liquett Charette

Zmijozel
Poslední, o níž dnes budeme mluvit, budiž kolej Salazara. Ta, stejně jako poslední dva roky, hlásí jen tři změny, což je oproti ostatním velmi málo. Stabilita zmijozelského vedení je o to zajímavější, že se ho drží navzdory proměnlivosti v jiných částech hradu.

Po třech letech s odznakem se pro ukončení svého působení ve vedení rozhodla primuska Narcisse Cinerea, a to i přesto, že nesložila zkoušky OVCE. Zajímavé je, že spolu s ní ve stejný den končil také pokladník a milovník všeho, co se leskne, Zpytlehněv Zďáblíkov. Na jejich místa nastoupily dvě dámy. Sedmačka Andra Tigers se ve správě školy objevila po roční pauze, jen kapitánské céčko vyměnila za primusovské péčko. Klíče od nejplnějšího trezoru u Gringottových dostala studentka druhého ročníku Leila Dusk, jejíž přítomnost mohou obyvatelé hradu vnímat především na famfrpálovém hřišti.

Ve vedení došlo ke třetí změně ještě během uplynulého roku. V Létě 2019 odstoupil šéfredaktor Hadího krále Hayden Folivora a zamířil do mrazivých krajin. Novou vedoucí redakce a členkou vedení Zmijozelu se stala Sooyeon Choi, odrážečka a návrhářka oblečení na Příčnou ulici.

Zbytek zůstal neměnný, v novém školním roce bude i nadále nad všemi hady a háďaty bdít a ředitelovat NaSaŠí Jackson, prefektské povinnosti si mezi sebe rozdělí neustále neoblečená Elaine Robillard a Jarrq Miekkala, který létá na koštěti i přes nutnost chodit o berlích. To však famfrpálovému vedení, které tvoří Loralei Silwerin a Astoria von Pens, vůbec nevadí. Obrazárnu si ve svých rukách nechává Hannabell Cavanaugh a status kolejního bezvlasého strašidla zůstává Margueritě Laux.

Zmijozel Funkcionář
Kolejní ředitel NaSaŠí Jackson
Primus Andra Tigers
Prefekti Elaine Robillard, Jarrq Miekkala
Kolejní duch Marguerita Laux
Pokladník Leila Dusk
Famfrpálový kapitán Loralei Silwerin
Zástupce kapitána Astoria von Pens
Správce obrazárny Hannabell Cavanaugh
Šéfredaktor Sooyeon Choi

Zima 2020 už na dveře zaklepala. Noví funkcionáři postupně zjišťují, co upsání se vstupu do vedení skutečně znamená, ti pokračující po létě neustávají v tom, v čem jsou dobří. Všichni, co se rozhodli posunout dál, si užívají zasloužený odpočinek. Nám nezbývá než na ně s nostalgií vzpomínat, protože každý, kdo je jednou zvěčněný ve správě své koleje, je osobností, která by neměla upadnout v zapomnění.

Pro Denní věštec
Narcisse Cinerea

Published by

Narcisse Cinerea

Redaktorka, pro kterou je psaní jedním z nejmilejších koníčků. Cení si dobrého čtiva, lidskosti, kvality před kvantitou a schopnosti myslet. Nejraději se věnuje všemu, co ji nějakým způsobem naplňuje, rozvíjí a v čem nalézá smysl.

Komentáře

  1. Krásně sepsané, stručnělé a zajímavé. Líbí se mi, když dokáže kouzelník podat i zcela „normální“ téma tak, aby se do něj začetl i anti-čtenář jako já. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *