Jsme vyvážení?

| Vydáno:

To jsem zase procházela hradem. V učebnách seminářů se to hemžilo studenty a profesory, sovy odnášely odpovědi na jednu soutěž za druhou. To v místnosti kvízů a klubovnách spolků bylo daleko větší ticho.


Přemýšlela jsem, jestli je to dobře nebo špatně, jestli mi to má vadit, nebo jestli se mám radovat. Svůj názor jsem si utvořila. Ale zajímal mě i názor ostatních, jak se na situaci kolem přebujelých soutěží a seminářů a naopak na neaktivitu většiny spolků dívají.

NaSaŠí Jackson
No… já si osobně myslím, že je to škoda. Od čeho tu potom ty kvízy jsou? Mně by tedy přišlo lepší, kdyby se všichni věnovali něčemu jinému, dopřáli si trochu změn. Aby měli zmijozelští šanci nahrabat nějaké body. 😀 Ale jinak to moc nevnímám. Myslím si, že až budou prázdniny, určitě to nabere rovnováhu… :-))

Yasmin Mia Madisson
Už jsem si taky všimla, že spolky v momentální době nevyvíjejí téměř žádnou činnost. No, kromě Skrývanky, o kterou se po novu stará Katelyn Austerová.
Velkým fiaskem je fotografický spolek. Tam jsem se chtěla přihlásit, ale jejich činnost zamrzla kdesi v srpnu, takže je zbytečné stát se jeho členem.
I od Libri pulchri jsem si slibovala víc. Na autorské čtení v říjnu jsem se merlinužel nedostala a od té doby se nic zvláštního neděje. Je to škoda, jako nováček jsem množství spolků na hradě obdivovala.
Ankety a kvízy (kromě kolejních časopisů a Denního věštce) asi také nefungují, jinak bych se jich zúčastňovala.
Holt všichni jsou jen na body, no… 😉

Ellka Willova
Áno, všimla som si to. Ono celkovo tento rok máme strašne veľa hrotičov, všetky koleje sa naozaj opreli do boja a chcú vyhrať pohár a teda je jasné, že to vždy musí byť na úkor niečoho – a teraz sú to práve tie spolkové činnosti… A mne osobne to nevadí – ja v žiadnom spolku nie som, nemám na to bohužial čas a tiež sa snažím venovať hlavne výuke, seminárom, súťažiam a VS. =))

Esperanza Milagrosa
Tak já vnímám spíše ty soutěže a semináře noo… Pro mě je to zábava, plnit je. Kvízy dělám jen občas, když už třeba nemám co dělat, a jdu během chvilky pryč.
Jinak neumím posoudit, jestli by se s tím mělo něco dělat, já ty soutěže a semináře mám stejně radši. 😀

Teodorik Valdorius
No to je otázka. Myslím ale, že v zásadě je to pravda. Kvízy se vyplňují méně. Bude to tím, že je asi málo času. Navíc za kvízy nejsou takové odměny, co by někteří čekali. O spolcích nic neřeknu. Do toho moc nevidím.

Emily Smith
Musím přiznat, že jsem si toho ani nevšimla. Možná to bude tím, že také dělám jen samé soutěže a semináře, ale jsem také členem týmové soutěže. Myslím si, že je to špatně, že vynecháváme týmovou činnost. Spolkové činnosti upevňují kolektiv. Neměly by se omezovat. Určitě by se s tím mělo něco udělat. Ale zase je dobře, že se dělají více soutěže, ale v tomto případě se jedná hlavně o bodovaní. 🙂

Elanis Aelana Roselfová
Upřímně to řeknu tak, že to, co se netýká bodů nebo nějakých výhod pro kolej, mě moc nezajímá, a tedy nijak nevnímám změny.

Alissia Catherine Alterey
Je pravda, že v súčasnosti sú v kurze najmä semináre a súťaže a význam kvízov a ďalších činností, ktoré nám hrad ponúka, upadá. Priznám sa, že ma to mrzí a určite by sa vedenie malo zamyslieť nad tým, ako tieto činnosti oživiť, aby sa pre nás opätovne stali príťažlivejšími. Pretože je škoda, že v minulosti niekto vynaložil námahu, aby vytvoril kvízy, ktoré v súčasnosti zapadajú prachom a ak to takto bude ďalej pokračovať, vedenie ich možno zruší úplne. Na škole sa neustále vytvárajú nové zaujímavé veci, tak prečo nevenovať čas niečomu, čo tu už máme a neprepracovať to. Napríklad mozočky, ktoré sa dajú v kvízoch získať, by mohli mať nejaké využitie.

A co si o této problematice myslíte vy, naši čtenáři?

Komentáře

  1. Nejsme vyvážení – Co se o tom již nadiskutovalo! Jistěže je potřebné omezit výuku a soutěže, aby se tím získal prostor pro další aktivity. Ale když to člověk navrhne, ihned se na něj vrhnou neoliberální ideologové redukující člověka na jednu funkci, u nás získávání bodů, a tvrdící, že jakýkoli jiný systém omezuje lidskou svobodu. A nakonec se ukáže, že veškerá diskuse k ničemu ani nemůže vést, protože vše má ve svých rukou vedení, kterému je to jedno.

  2. – jo, souhlasím.

    Je vypsáno tolik seminářů (vesměs zajímavých, díky za limit 3) a soutěží . A možná i proto, že v soutěžích je spousta takových, které nepřinášejí radost, ale jen úmornou práci (nejkřiklavější případ jsou pro mě všechny Přesmyčky plné chyb nebo Hledáčky), ale dělají se proto, že „ostatní by získali body a mi ne“, tak už jeden nemá chuť dělat ještě něco dalšího.

    Letos mají koleje superbodová konta – ale vykoupená nezáživnou dřinou. A je pak logické, že jestli si lidé najdou nějakou zábavu, tak to bude taková, kterou jim někdo připraví pod nos (třeba Turnaj tří, nebo něco v rámci koleje), a ne nějaké kvízy, za které taky nic není (co takhle, aby z nich padaly fazolky?), a které samy o sobě nijak nelákají pozornost..

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *