Jak zdatní letci jsou naši nováčci na letové ploše?

| Vydáno:
Jak se rok s rokem sešel, na hrad byli opět vpuštěni nováčci toužící po nehynoucí slávě. Kolik z nich se dozvědělo o jisté letové ploše, která je chytře skryta před zraky všech, kteří jsou líní pátrat? Máme mezi nimi nějakého šampiona, který by předčil i staré mazáky?

O letové ploše slyšela zajisté valná většina našeho hradu. Mnozí v ní strávili nějaký ten čas, někteří dokonce i kus svého života, aby získali co nejvyšší počet terčíků. Jak je to ale mezi nejmladším osazenstvem?

Pokud nebudeme počítat 13 studentů napříč všemi kolejemi, kteří si nestihli vytvořit ani postavičku, rovných 60 prváků na letovou vůbec nezabloudilo či pouze nemají žádné skóre. To dělá téměř 67 % z celkového počtu 90 prváků, kteří neprojevili sebemenší zájem v chytání terčíků. Pouhých 17 studentů dosáhlo nějakého skóre.

Kolik toho tedy kdo chytil?
S nejmenším počtem terčíků skončila Charlesie Di Lotr, která získala se vším všudy pouze 1. Hned za ní je Mína Frost se svými 2 terčíky. Felix Raqva už na tom je o trochu lépe, získal jich 7. Nejméně úspěšným mrzimorským nováčkem je Lana Maria Rivera, která má na svém účtě obstojných 11 terčíků. V předvěsu můžeme najít její spolužačku z koleje, Sophii Saradonu, která dosáhla na celých 16 terčíků. Těsně pod hranicí k získání magíka je Eli Sparrow se svými 19 terčíky, díky čemuž je druhým nejúspěšnějším havránětem na hradě.

Nyní se už dostáváme ke studentům, kteří nasbírali dostatečný počet terčíků k získání magíka, či dokonce mnohem vyšší číslo, než je k němu zapotřebí.

Tuto hranici překročila Kira Mae Spencer s přesně 20 terčíky. O 1 víc získala Aril Nardelli. Před nimi stojí Tessa Blackwood s 26 terčíky. Úspěšným nebelvírským nováčkem se stal i Claps Craps s 30 terčíky. O něco lépe na tom je Skylar Blair Anderson, která se pyšní 32 terčíky. Stejný počet 36 terčíků nasbíraly slečny Alexandra Dock a Maya Prinz, což z nich činí nejúspěšnější háďata tohoto roku. Téměř stoprocentní počet terčíků získala Newika Shelley Lovecraft, díky čemuž je se svými 39 terčíky nejúspěšnějším lvíčetem.

A nyní tu máme poslední trojici nováčků, kterým se podařilo získat všech 40 k terčíků k plným 100 % na letové ploše.

Na bronzovém místě se umístila Klotylda Malíková se svými 41 terčíky. S rozdílem jednoho terčíku obsadil imaginární druhé místo Egbert Statečný, čímž se stává nejúspěšnějším jezevčátkem Zimy 2020. První místo nenáleží nikomu jinému než havraspárské studentce Genevieve Rowan Gale, která získala celých 50 terčíků, a tím se stává nejúspěšnějším nováčkem nejen ve své koleji, ale na celém hradě. Gratuluji!

Pojďme si rozebrat jednotlivé koleje…
Letošním nováčkům se podařilo chytit celkově 429 terčíků.
Nejméně se na tomto čísle podílel Havraspár, který přispěl pouze 69 terčíky. Pokud bychom to měli brát procentuálně, vyšlo by něco málo přes 16 %. Všehovšudy bychom tu našli největší počet lidí, kteří nemají žádné terčíky. Z celkového počtu 24 nováčků se letové ploše věnovali pouze 2 studenti. 4 studenti navíc pravděpodobně někam zašantročili svůj dopis o přijetí, jelikož si ještě nestihli ani založit postavičku.

Se 103 společnými terčíky se Nebelvír umístil na třetím místě. Procentuálně se podílel z 24 %. Co se týče aktivity nováčků, jsou na tom podobně jako Havraspár. S 5 studenty, kteří si zatím ještě nevytvořili ani postavičku, je Nebelvír kolejí s nejvíce neaktivními prváky. Na letovou plochu se ovšem dostalo o dva studenty víc než v Havraspáru. Zbylých 15 prváků o ní pravděpodobně nikdy neslyšelo.

O dalších 18 terčíků předčili zmijozelští nováčci nebelvírské a havraspárské. Celkem to činí 121 terčíků s podílem přes 28 %.
I přesto, že háďata nenasbírala tolik terčíků jako Mrzimorští, jsou u ní statistiky nejlepší. Na letovou plochu zabloudilo 6 studentů, což je nejvíc ze všech kolejí. Neaktivní je zde pouze 1 student a zbylých 13 na letovou plochu zatím nezabloudilo.

No a nejaktivnější nováčky mají právě v Mrzimoru, kde nasbírali celých 136 terčíků! Procentuálně se podíleli Mrzimorští na téměř 32 %. Je to druhá kolej s nejmenším počtem prváků. Najdeme zde ovšem pouze 3 studenty bez postavičky a 14, kteří na ploše zatím ještě nebyli. Zbylých 5 vyneslo Mrzimor na první příčku.

No a než se s vámi rozloučím, pojďme se podívat ještě na pár otázek, které jsem položila několika vybraným mláďatům.

Denní věštec: Získala jsi přesně dvacet terčíků. Co bylo tvojí „motivací“? Chtěla ses pyšnit magíkem „Jak trefená husa“, či tě to jednoduše bavilo?
Kira Mae Spencer: Šlo o magíka, moc mě to nebavilo, spíš naopak – deprimovalo. – směje se –

Denní věštec: Na letové ploše jsi získala nejvíce terčíků ze všech letošních nováčků. Co tě vedlo k takovému snažení?
Genevieve Rowan Gale: To jsem ani nevěděla, že se taková statistika dělá, ale zrovna mi to až zlepšilo den. – usměje se – Na letovou plochu jsem jednoho dne ještě o prázdninách narazila úplnou náhodou a nějak mě to chytlo. Možná je to lehká – odkašlání – soutěživost, ale těch 84 terčíků madam Antares mi je motivací.

Denní věštec: Získala jsi celé dva terčíky! Z jakého důvodu jsi po tomto čísle přestala?
Mína Frost: Prosím tě, já jsem chtěla jen vidět, jak to vypadá, a tak jsem to jen vyzkoušela u tchyně, když jsme byli na návštěvě. – směje se – A tam jsem získala ty dva terčíky a zase z toho odešla. Na mém PC, když mačkám mezerník, tak to prostě nereaguje. Hra se zapne a okamžitě mi ta postavička klesá k zemi. A na druhém PC mi to nepodporuje tu hru vůbec, ani se mi nenačte. Takže zatím to nehraji čistě proto, že nemám kde. – směje se –

Denní věštec: Od doby, co jsi na hradě, jsi ještě nenasbíral(a) ani jeden terčík. Z jakého důvodu? Neměl(a) jsi příležitost na letovou plochu zabloudit, či ses při prvním pohledu na ni lekl(a) a utekl(a)?
Sidney Lardev: Ehm… ono se tu něco takového nechá dělat? Nezabloudil tedy. – usměje se –
Luna Mikuliovská: Ráda bych ti zodpověděla dotaz, nicméně vůbec netuším, o čem to mluvíš. Jaká letová plocha? Jaký terčík?
Alex Blake: Na letovou plochu jsem se zatím vůbec nedostal, ani nevím, jak se tam dostat. Myslel jsem, že famfrpálové hřiště je zavřené a ani se tam zatím dostat nemůžu.

No tak to vidíte sami. Ti, kteří mají na svém účtě přesnou nulu, pravděpodobně ani neví, že letová plocha existuje. Všem ostatním gratuluji jak k jejímu nalezení, tak k jakémukoliv skóre, kterého dosáhli.

Pro Denní věštec
Leila Dusk

Komentáře

  1. Ti prváci jsou snad lepší než někteří zasloužilí letci! Hrůza, děs, měli by se nad sebou zamyslet a zpomalit! 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *