Ředitelka Zmijozelu: "Kolej mě nepřijala dobře"

| Vydáno:

Jistě všichni znáte profesorku Ked Looben, jež se právě v září minulého roku stala novou kolejní ředitelkou zmijozelské koleje po náhlém odvolání dnes již ztraceného pana Gravediggera. Ono odvolání vyvolalo vlnu protestů a zmatků, které zasahovaly do každodenního života obyvatel hradu. Dnes je tomu již více než čtvrt roku, a proto jsem si připravil krátký rozhovor s madam Looben o nynější situaci a jejím zhodnocení celé záležitosti.

V září jste se stala kolejní ředitelkou zmijozelské koleje. Jaké byly vaše první dojmy, když jste se dozvěděla, že byste mohla kolej vést?

Popravdě už ani nevím. Vím jen, že jistá v kramflecích jsem si nebyla. On totiž jiný kandidát na tento post nechtěl.

S novým postem přicházejí rovněž nové povinnosti. Co jste za dobu své funkce shledala nejobtížněji proveditelným?

Naučila jsem se větší trpělivosti a lepší komunikaci se studenty a myslím, že i s lidmi jako takovými. Nejsložitější nebo nejtěžší pro mě bylo brát některé věci s nadhledem. To je pro kolejního skutečně důležité.

Jak si myslíte, že vás přijala sama kolej Zmijozel? Můžete popsat situaci od začátečnických krůčků až po zabydlení se v novém křesle.

Kolej mě nepřijala dobře, neboť sesazení kolejního brala jako diktátorský krok pana ředitele. Přesně vám situaci popsat nemohu, protože by nebylo dobré, abych byla sprostá.

Setkala jste se ve své funkci kolejní ředitelky s protestujícími studenty?

Ano. – vykřikne –

Jak byste sama zhodnotila uplynulý čtvrtrok? Jevil se vám jako příjemně strávený čas, nebo spíše hrůzu nahánějící zařizování všemožných záležitostí?

Myslím, že uplynulý čtvrtrok byl fajn. Nebylo nic, co by mě překvapilo, neboť na postu primuse jsem toto musela dělat již před lety.

Zajímáte se o aktuální dění na hradě? Pokud ano, jakým způsobem sledujete novinky a co vás v poslední době zaujalo/šokovalo? Pokud ne, proč vás tyto novinky nezajímají?

Novinky mě samozřejmě zajímají. Čtu všechny hradní časopisy. Vypouštím jedině drby, ty mě skutečně nezajímají. Nemohu říct, že by mě v poslední době něco šokovalo či vyloženě zaujalo. Naposledy mne šokovaly podvody v mé koleji a myslím, že mi to na delší dobu bude stačit.

Jaký je váš názor na Turnaj tří kouzelnických škol? Vidíte v něm určitý potenciál pro naši školu?

Turnaj tří kouzelnických škol je sice zajímavý, ale jde tak trochu mimo mě a mimo mou kolej.

Přejděme k mudlovským záležitostem a nechme Hogwarts stranou. Můžete mi povědět vaše zájmy v reálném životě?

Mé zájmy v reálném životě jsou rozmanité. Ráda šiji kostýmy, vyrábím bižuterii, dekorativní věci, quillingová přáníčka a taky mne baví vařit, péct (hlavně tedy dorty) a pečovat o mého syna. Zájmů mám skutečně hodně a postupně s nimi, díky seminářům, ráda seznámím i hradní osazenstvo. Přeci jen nemohu dopustit, aby studenti neustále seděli u počítačů.

Máte určitý cíl/sen, kterého byste ve svém životě chtěla dosáhnout?

Chtěla bych dosáhnout spokojeného a hlavně pohodového života, kdy člověk nemá pocit, že něco musí, protože to musí.

Mohla byste v krátkosti uvést, co vám Hogwarts vzaly a co naopak přinesly?

Hogwarts mi berou hlavně čas, ale ne proto, že bych jim ho dávat nechtěla. Daly mi mnoho přátel, nebo spíše známých. Hlavně mi Hogwarts umožňují zapomenout na všední starosti a zajímat se o něco trochu jiného, než je přebalování plínek. – zasměje se –

Děkuji vám za rozhovor a přeji štěstí k dosažení onoho utopického života.

Rozhovor připravil Kouhei Hasangeki.

Komentáře

  1. – „On totiž jiný kandidát na tento post nechtěl.“ – spíš Nim nikoho jiného na tento post nechtěl 😀

  2. – tou dobou padala ještě jiná jména údajně oslovených, ale nepamatuju si teď žádný zdroj, který by se dal citovat, abych je nemusela tahat z paty

    jinak rozhovor se mi líbí 🙂 Vzbuzuje ve mně přání přečíst si k většině otázke-odpovědí něco ještě podrobnějšího, což je asi dobře 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *