Soubojový klub očima staronových třeťáků

| Vydáno:
Každým rokem se do Soubojového klubu pouští noví třeťáci a každým rokem se množství získaných zkušeností liší podle aktivity. Předchozí rok (Léto 2019) byl považován za jeden ze silnějších ročníků, kdy se před dveřmi Soubojového klubu třeťáci jen mačkali (především ti zmijozelští). Jak si vedli letos? To se dozvíte v tomto článku!

V Havraspáru se počet studentů, kteří rádi soubojují, od loňského roku bohužel snížil. Letos zbyly pouze tři studentky, které navštívily Soubojový klub. Isabell Tenebris si k dnešnímu dnu může připsat až 2 384 zkušeností, což je velmi slušný výkon! Jako druhá bojovnice se prokázala Indris Elwinor, která zažila hořký start, ale sladký konec. K dnešnímu dni nasbírala 1 457 zkušeností. Třeba jste to právě vy, koho Indris za pár měsíců porazí na plné čáře! – hrozí brkem –
Třetí studentku, novou famfrpálovou kapitánku Betriu Carson Soubojový klub úplně nenadchl, ale i tak nasbírala statečných 123 zkušeností.

Rozhodla jsem se vyzpovídat prefektku a nadanou návrhářku Isabell, která mi zodpověděla pár otázek ohledně Soubojového klubu a jejího úhlu pohledu na něj.

Denní věštec: Tak… Jste druhá nejpočetnější kolej hned po Zmijozelu v návštěvnosti Soubojového klubu a Sklepení. Letos jste byly tři studentky, co alespoň jednou navštívily jednu z těchto místností. Myslíš si, že je to málo, nebo  se jedná o přiměřený počet? Jak bys nalákala ostatní modré do Soubojáku? Nebo modří upřednostňují jiné aktivity?

Isabell Tenebris: Podle mě je to docela málo. Je škoda, že se „soubojovému životu“ věnuje tak málo modrých. Ani nemám pořádně s kým soubojovat. A jak je do klubu nalákat, to bohužel nevím. Snažím se je lákat, jak se jen dá, ale nějak bez úspěchu. – usměje se –

Denní věštec: Když se nyní zaměříme na tebe, myslíš si, že jsi nasbírala celkem dost zkušeností během jednoho roku, pokud se nebudeš porovnávat s ostatními?

Isabell Tenebris: Myslím, že jsem jich mohla nasbírat o dost víc. Mám problém s hledáním rovnocenných soupeřů, takže zkušenosti přibývají dost pomalu.

Denní věštec: Myslím, že to bude i nedostatkem soupeřů ze starších ročníků. Musím přiznat, že je to hrozně nevyvážené, buď mají málo zkušeností, nebo až moc. No koukám, že už máš druhou koncentraci, takže nějaká ta kouzla budeš mít už naučená. Je nějaké kouzlo, které ses učila velmi dlouho?

Isabell Tenebris: Nejdéle mi trvalo obyčejné uzdravení, to mi snad 14× krachlo. Jinak to celkem jde. Vlastně mám trochu problém s Undinou, tu mršku nějak nemůžu okoukat a taky mi párkrát krachla.

Denní věštec: S jakou příšerou ve Sklepení momentálně zápasíš? Myslíš, že dávají dostatečné dary, nebo bys od nich čekala trochu víc, když je tak těžké je skolit?

Isabell Tenebris: Teď jsem zasekla u Hlubinného kyklopa tuším.,. Ten příšerák hnusnej má trojkové kouzlo a zabije mě dřív, než se stihnu rozkoukat. – směje se – Dary by rozhodně mohly dávat lepší. Nějaký nepotřebný lektvar nebo malá hrudka zlata jsou celkem k prdu…

Denní věštec: Na druhou stranu, když ty hrudky budeš šetřit a nashromáždíš si je, tak pak se dají prodat docela slušně! Poslední otázka – co si myslíš o ostatních spolužácích ze stejného ročníku? Myslíš, že nasbírali zkušenosti hrozně rychle? Jak to dokázali?

Isabell Tenebris: Tolik jich asi nikdy mít nebudu, aby to hodilo nějaký slušný obnos.
Nejspíš byli otravnější a vytrvalejší v hledání soupeřů než já, jinak si ta obrovská čísla zkušeností nedokážu vysvětlit.

Když už si myslíte, že bude jen lépe, bohužel bude ještě hůř. Letošní studenti Mrzimoru Soubojový klub ani nenavštívili! Zaměřili se spíše na jiné činnosti, nebo se lekli modrozeleného hloučku a radši ustoupili? Budeme doufat, že se příští rok návštěvnost Soubojového klubu a Sklepení ze strany žlutých zlepší!

Z nebelvírské koleje mají jednoho zástupce, a tím je Trixie Deliah Sinclair. Ta za jeden rok zvládla nasbírat 1 007 zkušeností, což není vůbec špatný výsledek! Třeba bude Trixie příkladem i pro budoucí soubojaře, že vytrvalost se vyplácí, a že odvahou jen překapává. No kdo by si troufl jít sám do Soubojového klubu? Žlutý asi ne!

Zde jsem si ke stolu pozvala nikoho jiného než Trixie Deliah Sinclair, studentku nyní už čtvrtého ročníku naší školy. Mimo Soubojový klub je i vášnivou famfrpálistkou.

Denní věštec: Jsi jediný zástupce za Nebelvír v našem ročníku v Soubojovém klubu. Jak se cítíš? Spíše dobře, nebo ti přijde na škodu, že se ostatní nezapojili? Rozveď své pocity.

Trixie Deliah Sinclair: No popravdě tohle jsem moc nesledovala, ale je-li tomu tak… ne každému Soubojový klub sedne a baví ho. Samozřejmě, že by bylo dobře, kdyby bylo více červených třeba z mého ročníku, ale není všem dnům konec. Mě třeba začal Souboják bavit až teď. Jak jsem nastoupila do třeťáku, tak mě nějak neoslovil a nevěnovala jsem se mu, což teď vidím jako velkou škodu, mohla jsem být o hodně dál než teď.

Denní věštec: Chtěla bys navýšit počet červených v Soubojovém klubu? Jak bys je namotivovala?

Trixie Deliah Sinclair: Jej, obávám se, že nejsem zrovna ta nejlepší na motivaci. – zasměje se – Bylo by to určitě dobré, kdyby tam bylo více červených, třeba to některé ještě chytne, když si přečtou tenhle článek. – mrkne –

Denní věštec: Raději chodíš do Soubojového klubu, nebo do Sklepení? Napiš mi k tomu i důvod.

Trixie Deliah Sinclair: Nedá se říct, kam bych chodila raději. Ve Sklepení spíše dostávám na zadek častěji než v Soubojovém klubu. – zasměje se – A musím ještě nasbírat více zkušeností a kouzel, a to se nejlépe dělá v klubu. A taky se mi tam dobře povídá, což s příšerou moc nejde. – zasměje se –

Denní věštec: Máš skoro 1 000 zkušeností za tenhle rok, plánuješ se Soubojovému klubu věnovat nadále? A co sklepení? Už jsi v něm byla? Co říkáš na první příšeru, Obřího chrobáka?

Trixie Deliah Sinclair: Ano, určitě bych chtěla v tom pokračovat. Momentálně sbírám zkušenosti na dvojkovou koncentraci. Ve Sklepení jsem byla myslím v půlce prázdnin. No a pokud jde o Obřího chrobáka, s ním jsem měla tu čest a nedal se, potvora. – zasměje se – Tuším, že jsem ho zdolala asi po dvaceti pokusech.

Denní věštec: Chceš něco hrdě vzkázat své koleji ze Soubojového klubu?

Trixie Deliah Sinclair: Snad jen to, ať se nebojí a jdou bojovat. Ve Sklepení se dají najít různé užitečné věci. Takže hůlku do ruky a do toho!

Zmijozel měl letos čtyři časté návštěvníky Soubojového klubu s neuvěřitelnými výsledky. Inees Rut Gowstring nasbírala až 10 900 zkušeností během jednoho jediného roku! Za ní jen o necelé 3 000 zkušeností se držela Sooyeon Choi se 7 230 zkušenostmi. Velmi pěkný výkon předvedl i Lucas Redferrum s 4 531 zkušenostmi. I když byl pro Annyu Liddle ze začátku Souboják trochu náročnější, časem se chytila a nasbírala krásných 677 zkušeností.

Zde jsem si odchytla Annyu, která přede mnou z nějakého neznámého důvodu utíkala, jakmile viděla brk a zápisník v mé ruce. Povedlo se mi ji zahnat do kouta, odkud nebylo úniku.

Denní věštec: Ahoj, Annyo, můžu se tě zeptat na pár otázek?

Annya Liddle: Stejně když řeknu ne, tak se mě zeptáš.

Denní věštec: … To máš pravdu. Co jsem zpozorovala, tak čas od času navštěvuješ Soubojový klub a Sklepení. Co tě baví víc a proč?

Annya Liddle: Mno… jako oboje mě baví stejně. Soupeři vypadají víceméně stejně a rozdíl je jen v získaných zkušenostech.

Denní věštec: Ale ze Sklepení máš aspoň nějaké dary, ne?

Annya Liddle: O tom by se dalo celkem dobře polemizovat. Příšery jsou tak lakomé, že se to může rovnat vyhranému bahnu v sázce.

Denní věštec: To máš pravdu. Tak trochu odbočíme a zeptáme se tě na tvůj úhel pohledu. Letos se z Mrzimoru nikdo ze třeťáků neúčastnil Soubojového klubu, pokud nepočítám propadlíky. Co si myslíš, že je hlavním důvodem?

Annya Liddle: Hmm. – zamýšlí se – Myslím, že mají strach. Kdo by taky neměl, když vidí malou zmijozelskou studentku, sotva vylezlou z třetího ročníku, vlézt do Sklepení, a pak zase vidí, jak vyleze celá rozcuchaná a s krví na koštěti. A Soubojový klub bude něco podobného. Vidí třeťáka přeprat profesora a už se třesou.

Denní věštec: Hmm… myslíš, že je to nedostatkem motivace ze strany Mrzimorských? Myslíš si, že by měli mladé trochu namotivovat na Souboják? Jak bys je namotivovala ty?

Annya Liddle: Myslím, že je to tím nedostatkem, ale i tím, že mají v povaze se necpat do popředí. Pokud někdy chtějí dosáhnout úspěchu, tak by si ty mladé měli rozhodně namotivovat.
Já bych je motivovala finanční odměnou a výhrůžkou přetažením koštětem přes hlavu!

Denní věštec: Být v tvých rukou, tak bych radši poslechla. Víš, jak je to koště, které držíš, drahý?! – zavrtí hlavou – Co plánuješ v budoucnosti ve sklepení? Je tu příšera, které se hodně obáváš? Máš nějakou hranici zkušeností, kterou chceš za život nasbírat v Soubojovém klubu?

Annya Liddle: Vím, jak je drahé, a proto jsem si na něj pořídila fólii! Nejvíce se obávám nemrtváka, protože každý na něj nadává. A hranice jsou jen ty, které si dáme sami, takže chci sbírat, dokud nebudu nejlepší!

A zmizela dřív, než jsem ji stihla pozdravit, zmije jedna!

Na letošní várku soubojařů jsem se zeptala i jedné z přihlížejících. Primuska Andra Tigers ráda vzpomíná na své soubojařské začátky. Nyní patří mezi jedny z nejlepších soubojařů na hradě (z hlediska množství zkušeností).

Denní věštec: Co si myslíš o minulé várce třeťáků v Soubojáku?

Andra Tigers: Loňské soubojové přírůstky byly opravdu bohaté! Jsem nadšená, kolik studentů si do Soubojového klubu našlo cestu a ještě víc jsem nadšená z toho, že většina těch nejúspěšnějších je ze Zmijozelu. Šéfredaktorka Hadího krále Sooyeon Choi je jednou z nejvýraznějších tváří soubojových čtvrťáků, stejně vnímám i Inees Rut Gowstring. Pozadu nezůstává ani Annya, které se dnes podařilo umlátit koštětem (byl to Forcer, neříkej to kapitánce) minotaura. – zazáří hrdostí – Poslední dobou tam vídám i havraspárské Isabell a Indris, které sice nemají tolik zkušeností jako dvě zelené hvězdy, ale to jim nebrání v tom, aby s vervou a vytrvalostí proti sobě bojovaly.

Denní věštec: Oooh, děkuji! Myslíš, že je to i motivací, kterou zmijozelští studenti dostávají od své koleje? Nebo za to dostávají nějaké ceny, aby byli před ostatními studenty?

Andra Tigers: Samozřejmě to není jen tak. Zmijozelským je pravidelně vyhrožováno, že pokud nebudou ve všech oblastech na výšinách, budou zavřeni do místnosti bez dveří a oken se zběsilým potloukem.

Denní věštec: Ale… my už jsme bez oken!

Andra Tigers: Ale dveře pořád máme.

Denní věštec: – polkne a pokračuje – Poslední otázka. Je to téměř nelidský výkon, který minulí třeťáci ze Zmijozelu dokázali. Inees nasbírala do konce minulého roku 10 900 zkušeností a já 7 230 zkušeností. Myslíš, že jsme užívaly nějaký ten kouzelnický doping?

Andra Tigers: Já jsem se jich několikrát ptala, jak to dělají, že jim to tak rychle roste. Obě ale odpověděly, že jsou prostě moc dobrý a že jsou od přírody talentovaný. To jsem jim samozřejmě nesežrala, takže jsem se jala prohledat jim ložnici. A co jsem nenašla?! Pod jejich postelemi v maličké dóze jsem našla fialový lektvar! Lektvar jsem jim zodpovědně zabavila a vyhodila. A od té doby jim zkušenosti nabíhají pomalu, takže ačkoliv jsem lektvar sama nezkusila (protože nejsem sebevrah a nepiju něco, co najdu pod něčí postelí), jsem si jistá, že to doping skutečně byl.

Denní věštec: Ty ses hrabala v mé posteli?!

Andra Tigers: Pod!

Denní věštec: A není to jen pocit strachu, že se bojíš, aby tě jedna z nás brzo nepředběhla ve zkušenostech?!

Andra Tigers: Pokud se tak někdy nedejbože stane, tak to rozhodně nebude brzo.

Denní věštec: No to teda ne, konec článku!

Na závěr vám přikládám tabulku s pořadím soubojařů. Zmijozelští studenti jsou zapsáni ke dni 28. 6. 2019, zatímco ostatní jsou zapsáni k dnešnímu dni, tudíž 20. 9. 2019.

Pro Denní věštec
Sooyeon Choi

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *