Nový kouzelnický svátek známý mudlům!

| Vydáno:

Předpokládám, že občasný oznamovatel, který se objevuje nad seznamem osob, jež se momentálně pohybují na hradě, a který hlásá, jaký významný den bychom si dnes měli připomenout, neunikl nikomu. To, že valné většině osazenstva hradu uniká důvod toho, proč si je připomínáme, je fakt, na nějž jsem si už více či méně byl donucen zvyknout… Nicméně to, že při listování hradním kalendářem někdy narazím na svátek, který znají i mudlové, to mě zarazilo.

To, že oficiální hradní svátky jsou bez výjimky dny, které vznikly jako připomínka určité hradní události, platilo totiž jen do určité doby, o níž nejsem schopen říci, nakolik nedávná či dávná je, jelikož kalendářem listuji opravdu spíše méně často (faktem ovšem zůstává, že seznamy těchto významných dní, které vytvořili studenti Kouzelnických svátků v březnu tohoto roku, ještě o žádné výjimce, již bychom mohli označit za mudlovskou, nemluví). Dnešního dne jsem však v červnu – konkrétně pak u dne dvacátého prvého – objevil nové červené políčko, které hrdě hlásalo, že se onoho dne slaví Mezinárodní den trpaslíků. Tímto zjištěním jsem byl vpravdě celkem šokován; věděl jsem totiž, že jde o svátek, který nemá kořeny na našem hradě, ba dokonce ani v kouzelnickém světě. Tento významný den si totiž – předpokládám, že z legrace, když ani nevědí, jak skutečný trpaslík doopravdy vypadá – vymysleli mudlové.
Ano, nechme je, ať se baví. Ale proč musíme i my v Bradavicích napodobovat jejich počínání?

Na našem hradě se nový svátek neobjevil už nějaký ten rok zpátky – a není přitom pravdou, že bychom si neměli co připomínat! Od té doby vzniklo na naší škole nespočet nových místností, přemohli jsme ZLO, byl otevřen Godrikův Důl, úspěšně jsme se přestěhovali, přečkali stávku soutěží a dá-li Merlin, tak se nám možná někdy v budoucnu podaří vytáhnout veškeré věci z jezera… Přesto však nepředpokládám, že si tyto historické mezníky budeme někdy v podobě svátků přípomínat. Proč taky? Není to snad proto, že existuje dostatek svátků, které můžeme přejímat od mudlů?

Aby nedošlo k mýlce – já neříkám, že jde o svátek, který by neměl své opodstatnění. Jen mi je pak líto obrů, kentaurů, ghúlů, domácích skřítků a dalších tvorů, kteří svůj svátek na rozdíl od trpaslíků nikdy mít nebudou, jelikož o jejich existenci mudlové nemají ani tušení.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *