Ocenění pro mudlu

| Vydáno:
Nečekaný a nevídaný krok se chystá udělat Ministerstvo kouzel. Poprvé v jeho dlouhé historii hodlá ocenit Merlinovým řádem druhé třídy nekouzelníka a navíc bytost, jež se světem kouzel nemá nic společného. Nic? To není tak jisté – čtěte a dozvíte se více.

Ministr kouzel Erasmus Irridae během dnešního odpoledne svolal tiskovou konferenci, na níž oznámil svůj záměr o udělení Merlinova řádu. Řád má být udělen mudlovi Karlu Gottovi, který je právě znám hlavně mudlovskému obyvatelstvu. Ale neexistuje žádná bytost kouzelná či ne, která by neznala nějakou jeho píseň. Ministr kouzel rovněž hovořil o jeho možném kouzelnickém daru.

Karel Gott zemřel v úterý před půlnocí v rodinném kruhu. Byl nejznámějším kulturním idolem mudlovského světa. Za svůj život vydal 293 sólových alb a nazpíval bezmála tisícovku písní pro mudlovské publikum. Jeho písně však znají i mnozí kouzelníci a snad každý si vybaví alespoň jeden jeho hit. Obdržel 42× Zlatého slavíka (později Český slavík) a více než stovku dalších ocenění.

O záměru má rozhodnout rada včetně pana ministra do konce týdne. Předtím je potřeba vyjádření Starostolce, který neplánovaně zasedne již zítra, k tak neobvyklému a bezprecedentnímu kroku.

Celé tiskové prohlášení pana ministra si můžete přečíst zde:

Já, ministr kouzel, oznamuji, že Ministerstvo kouzel zvažuje udělení Merlinova řádu II. třídy in memoriam mudlovskému zpěvákovi a herci Karlu Gottovi.

Ocenění má být poctou za jeho celoživotní práci, jež vedla k potírání hranic mezi světem kouzelníků a mudlů. Ač sám pan Karel Gott nestudoval kouzelnické umění, nemůže být pochyb o jeho přirozeném magickém talentu, jenž projevoval ve formě zpěvu a hudby. Především jeho kouzelný hlas dodával písním potřebný náboj. I díky tomu dokázal oslovit mnohé kouzelníky a čarodějky.

Pro takto bezprecedentní krok jsem se rozhodl oslovit Starostolec, aby právně posvětil záměr Ministerstva kouzel. Očekávám, že Starostolec rozhodne do konce týdne a já budu připraven řád in memoriam udělit. Pokud Starostolec záměr schválí, proběhne slavnostní udělení zde na Ministerstvu kouzel v neděli v jednu hodinu.

Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný den.

O dalších informacích ohledně udělení řádu vás Denní věštec jistě bude brzy informovat.

Pro Denní věštec
Martin Javor

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *