Soutěže po stávce

| Vydáno:

Jak jistě neuniklo téměř nikomu, prošel systém soutěží po stávce částečnou reorganizací. Jejich supervizorka nyní více dbá na to, aby v jeden den končily soutěže různého typu, rovněž se částečně omezily soutěže vyhledávací.
Na to, zda je současný systém vyhovující, jsem se ptal studentů všech barev. Jak jsou se soutěžemi spokojeni, se můžete dočíst níže.


Connie Clerenc

Jestli bych musela říct pravdu tak… Ano i ne. Jsem spokojená, že jsou, že jsou všelijaké. Kreslící, vyhledávací a další… Na druhou stranu nejsem spokojena s tím, že v jeden den končí třeba tři až čtyři soutěže. Stačily by tak dvě až tři maximálně! To je můj názor…

Ellka Willowa

Súťaže sa mi teraz viac páčia – zaznamenala som zmenu hlavne v tom, že je tam menej vyhledávačiek a takých „nezmyselných“ súťaží (hoci je to samozrejme vec názoru). Ale čo sa mi páči najviac je to, že súťaže sú lepšie hodnotené – konečne nekončí denne veľa viacbodových súťaží, takže ak nestíham, alebo sa mi nechce, tak nemám výčitky, že som niečo nespravila.
Samozrejme stále sa mi zdá, že je ich pomerne dosť – ale aspoň si každý vyberie, čo ho baví (ale mňa to stále láka robiť všetky a to mám zakázané! =D).
Taktiež je super, aké sú rôznorodé, každý si myslím príde na svoje. Sú tam kresliace, tvorivé, básne, na zamyslenie… Proste všetko. Takže celkovo stávka a reforma k niečomu bola. =)
(Nemohla by byť ďalšia? Nech stihnem eseje? =D)

Esperanza Milagrosa

Tak, co se týká soutěží, myslím, že je to vyřešeno docela šikovně. Jsou různorodé a různotvorné. Myslím, že si tam každý přijde na své. I když je to trošku někdy nášup, bohatě by stačily 3 s koncem ve stejný den… Ale tak chápu, že je třeba uspokojit i potřeby organizátorů.
Také vítám, že jsou některé soutěže jen na srpce, když se stíhá, alespoň si mohu i trochu přivydělat. 🙂
Rozhodně si nestěžuju, bodování je také v přijatelné míře. 🙂

Katelyn Auster

Se soutěžemi jsem ve skutečnosti nikdy nějak velký problém neměla a stejně tak tomu je i dnes.
Jsem spokojená s počtem soutěží, i když jich je někdy více a někdy méně. Soutěže by měly být dobrovolné a nikdo do jejich řešení nikoho nenutí. Nemám problém s velkým počtem, protože na každém přece záleží, jestli je bude nebo nebude dělat všechny. Pokud je zase soutěží málo, tak se na hradě nachází tolik jiných aktivit, že nudit se zde nebudeme nikdy.
Stejně tak jsem spokojená se stavbou soutěží. I když předtím bylo například v jeden den pět kreslících soutěží, tak se snad nikdy nestalo, že bychom kreslili celý týden. Přece nikoho nezabije jeden den jenom kreslit a druhý den jenom psát. Alespoň bude hezky rozkreslený a rozepsaný. A když se podívám na soutěže nyní, tak onu vyváženost vidím ještě větší, což je třeba ocenit. V jeden den končí jak básnička, tak nějaké kreslení, není tam příliš šedesátibodových soutěží a vyskytnou se i soutěže pouze za srpce. S aktuálním stavem bych byla více než spokojená, ta snaha o zlepšení opravdu jde vidět.
Jediná maličkost, která mě trochu na soutěžích trápí, ale nikdy jí nezabráníme a upřímně bych to snad ani nerušila, bude ta, kolik bodů se dá za soutěže získat v poměru k úkolům. Zase musím poznamenat, že jak kterým úkolům. Spíš by šlo o to, že běžně za jeden den můžeme získat hned stovku bodů ze soutěží a o to více za týden, kdežto ve výuce je to maximálně 15, s bonusy 25. Nevím, jestli by škola neměla být spíše o výuce, protože soutěže mi na první pohled přijdou jako taková doplňující věc, ale poslední dobou mám ten pocit, že doplňující je ta výuka. Přitom výuka je o tolik pracnější a kvalitnější než soutěže, obzvlášť tím, že úkoly doprovází výklady a opravdu se něco naučíme.
Ale ono už to je spíš otázka dojmu a atmosféry, ve skutečnosti mi to celé nijak zvlášť nevadí. 
Kdybych to shrnula, tak k soutěžím vlastně nemám co vytknout. Myslím, že fungují dobře a nějaké připomínky ze strany studentů jsou jen drobnosti. Obzvlášť kdybych to porovnala s jinými školami.

Kirsten Woodová

Mnoho lidí si stěžuje, že je soutěží moc. Mně se naopak zdá velké množství spravedlivé. Kdyby v jeden den končily třeba jenom dvě soutěže, vypracoval by je totiž skoro celý hrad a všichni by získali stejně bodů. V hodnocení tvorby by pak už nebyly takové rozdíly, aby se z nich dalo poznat, kdo se snaží více a kdo méně. Když končí denně hodně soutěží, každý udělá ty, které zvládne. Stihnout všechny je sice téměř nemožné, ale díky tomu se projeví rozdíl, kolik času kdo soutěžím věnoval.

Soutěže nám nabízejí nejrůznější témata a způsoby zpracování. Tak dostanou šanci studenti a profesoři s nejrůznějšími zájmy a možnostmi získat body a srpce za něco, co je baví, a netrápit se s něčím, co je unudí k smrti. Některá témata bych přesto radši vynechala, a to taková, která sem ani v nejmenším nepatří. Poslední dobou už se takové ani neobjevují, ale za časů Majdule jsem vždy pěnila, když jsem narazila na takové mudloviny, jako je poznávání chemických vzorců nebo větné rozbory. Naopak mám ráda netradiční soutěže, které mají nějaký nápad a nutí nás přemýšlet a tvořit.

Kristie Smithová

Se stavem soutěží jsem spokojená. Myslím, že stávka rozhodně pomohla a navíc se mi strašně líbí nový způsob vkládání příspěvků. Rozhodně lepší, než ten starý. Něco podobného bych ráda viděla i u úkolů. 

Nebelbrach Mechacha

Musím říci, že se situace po stávce skřítků hodně zlepšila. Soutěží končí jeden den maximálně pět, a to různého druhu. Kreslící, píšící, vyhledávací… Člověk si vybere. A kdo chce dělat všechny a sbírat body za cokoli, nemusí kvůli soutěžím nespat. S hodnocením profesorů nemám problém, myslím, že jsou spravedliví. Pokud jde o maximální výši odměny, podle mého názoru se i zde situace ustálila vhodným způsobem.
Za stávajícího systému považuji nynější podobu soutěží za optimální. Osobně bych ale dal přednost tomu, aby byla zvýrazněna role výuky, a aby tedy soutěže sloužily hlavně k výdělku peněz, nikoli k získávání bodů. Abych tedy vysvětlil, jak by se mi to líbilo: Body za výuku a semináře, plus za věci, které zlepšují atmosféru na hradě, například za uspořádání KouzlOskara a za úspěch v něm; nebo body pro kolej, která vytáhne nejrychleji věci z jezera, a tak všelijak podobně. Za soutěže by se hlavně získávaly peníze, odpovídajícím způsobem by se zvedly ceny na Příčné. A také bych omezil maximální počet zapsaných předmětů, tak aby více rozhodovala kvalita odevzdaných úkolů a nikoli čas, který člověk věnuje jejich velkému počtu. Pomohlo by to celé atmosféře na hradě, lidé by se mohli věnovat jiným aktivitám, aniž by měli špatné svědomí, že tím ubírají body své koleji. A těch pár hrotičů by své hrocení mohlo věnovat mudlovské škole či mudlovskému zaměstnání, což by i jim nakonec jistě prospělo.

Nicolette Marique Leroy

Spokojená se soutěžemi určitě jsem. I když poslední dobou nemám na jejich vypracování mnoho času a flákám to, ale když se dívám na zadání, tak se mi soutěže moc líbí. Nápady jsou rozhodně pěkné, zajímavé. Rozvržení si myslím, že je stejné, jako před stávkou. Každý den končí kolem 4 soutěží, což bylo i předtím, takže rozdíl nevidím. Ale jinak si myslím, že každý den končí různorodé soutěže, takže si každý přijde na své. 

Tydynka Flyová

Já mam soutěže ráda. Zvlášť ty kreslící. +usměje se+ I když moc kreslit neumím, tak kreslím ráda. I když to někteří fialoví nedocení, jsou i tací, kteří mi za snahu dají jen o bod míň z maxima, prostě. Jinak myslím, že jsou rozvrstvené hezky, z hlediska toho, co v té soutěži děláme. Můžu fotit, můžu básnit, můžu kreslit, můžu jen tak psát, nebo prostě jenom něco vyhledat. To se teď po stávce změnilo, i když jsem se stávkou nesouhlasila a doteď nesouhlasím a ani nikdy souhlasit nebudu :D, pak alespoň tohle trochu pomohlo.. Každopádně bych korigovala počet soutěží od jednoho člověka na den. Ono, každý má svůj styl a někomu ten styl nemusí sedět, stejně jako někdo píše nerad básničky. Nenarážím na někoho konkrétního, jen mě to tak napadlo, když projíždím soutěže +pousměje se+. Jinak množství… Možná by jich bylo lepší trochu víc, aby si každý mohl vybrat. :))

Jak je vidno, potvrzuje se staré známé rčení, které říká, že „není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem“, nicméně zdá se, že obecně jsou studenti se současným stavem spokojeni. Všem respondentům ještě jednou děkuji za ochotu odpovědět!

Komentáře

  1. – Páni, výjimečně na mě nikdo nenadává 😀 Co s to stalo?? Já si šla přečít bulvár a ono nic 😀
    Ale jsem moc ráda, že jste spokojeni s mojí prací i prací kolegy Werewolfa…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *