Aktuálně od jezera

| Vydáno:

Ačkoli se ještě dnes ráno povalovalo na mělčině jezera v Godrikově Dole jen pár věcí, večer jich tam bylo k nalezení již více. Nicméně panika, zdá se, není na místě!

Gobelín a střecha od skleníků, na jejichž tahání se může podílet osazenstvo celého hradu, havraspárská knihovna, zmijozelský portrét a nebelvírská truhla – to jsou věci, které je nutné odtáhnout, aby konečně snad mohla odtéci voda z dívčí umývárny a ze scriptoria. Jak je vidno z výčtu zbývajících věcí, jediná kolej Mrzimor již svou jezerní povinnost víceméně splnila, o to větší gratulace žlutým náleží!
Dnešního večera jsem však při procházce kolem jezera na mělčině žádný z těchto předmětů nespatřil. Šel jsem se tedy podívat blíže, když vtom jsem zpozoroval nedaleko břehu rostlinku, která se mi v té tmě zdála podobná mochně bahenní (Potentilla palustris), jež, jak se v nedávné době potvrdilo, umí vyléčit úplavici. Evidentně nevážila nijak moc, ale k tomu, abych na ni dosáhl, jsem potřeboval někoho, kdo by mě jistil, jelikož bych do jezera spadnul opravdu nerad. Jako na zavolanou šla kolem zrovna slečna Mooren, která se však k žádnému jištění neměla a po bylině se vrhla s odvážností vskutku lví. Zariskování se jí podařilo a skutečně na ni dosáhla, nicméně když si chtěla poklad prohlédnout blíže, s podivem zjistila, že rostlinka zmizela.
Ve školním sovinci na ni poté čekal vzkaz nadepsaný jako „Poklady z jezera“, který však obsahoval pouze tvrzení „Uff, uff, z jezera jsi vytáhla“ – a bylinka nikde.
Tak já vám nevím, dělá si z nás to jezero legraci, nebo se samo snaží vyléčení úplavice napomoci, jen se někde stala chyba?

Komentáře

  1. … – Hrdinně se přiznávám, že jsme právě vytáhli dvě rostlinky a dokonce dotyčným přišly, tak snad to léčení už půjde lépe :))

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *