Formální inspirace

| Vydáno:

Když procházím po hradních chodbách nebo sedím ve Velké síni a nemám co dělat, ráda se dívám kolem sebe a čerpám módní inspiraci z lidí, které potkávám. Prohlédnu si jejich modely, v duchu si řeknu, co se mi líbí a co bych udělala jinak, a snažím se zapamatovat si některé dobré cizí nápady pro vlastní potřebu.

Někdy se při prohlížení lidí zaměřím na nějaký konkrétní detail – obvykle něco, co mě u jednoho člověka zaujme, pak hledám na ostatních. Při své poslední módní seanci ve Velké síni jsem přemýšlela o formálnosti našich oděvů.

Asi nejčastějším formálním oblečením, které my studenti musíme nosit, je školní uniforma. Většina z nás ji ale nemá moc ráda – však víte, je v ní vedro, není moc pohodlná ani moc hezká a pohledy opačného pohlaví v ní nejspíš taky nepřitáhnete. Proto se mnozí snaží ji ozvláštnit alespoň pomocí doplňků a vypadat o trochu jinak než ostatní.

V šikovně doplněné uniformě jsem potkala například Esperanzu Milagrosu:



Myslím, že je z jejího oblečení jasně vidět, že na sobě uniformu má jen z povinnosti a že by si mnohem radši oblékla něco lepšího. Líbí se mi, že je celý outfit hezky černo-červený, taková výrazná kombinace na oblečení vždycky působí dobře. Vytknout bych mohla snad jedině to, že jednotlivé kousky se k sobě moc nehodí stylově a že ten balónek vypadá u modelu trošku navíc, ale ve skutečnosti mi ani jedno z toho nevadí, určitě to byl záměr.

Mnohem zábavnější je „nepovinné“ formální oblečení, které si můžeme vybrat podle svého vkusu. Každá dívka ráda nosí dlouhé večerní šaty, ale když je přes školní rok málo vhodných příležitostí, kam je obléct, některé studentky i profesorky je vytahují i bez zvláštního důvodu přes den. V nádherných róbách jsem obdivovala Lucy Koralku a Jane Mooren:



Model Lucy je naprosto úchvatný a dechberoucí. Šaty vypadají jako utkané ze slunečních paprsků, zlatá egyptská maska se k nim skvěle hodí a žluté doplňky také. Když Lucy potkáte večer na hradní chodbě a ona se na vás podívá zpoza svého vějíře a přes masku, ve vlasech se jí třepotají motýlci a celá se třpytí ve světle svíček a pochodní, máte pocit, že proti vám snad stojí nějaká nádherná víla z pohádky.



Jane si vybrala nejgelegantnější možnou verzi šatů – dlouhé, černé, bez ramínek, s vlečkou a s dlouhými návleky na rukou. Černé boty na podpatku jsou k nim nutností. Krásné fialové kanzaši je přesně ten lehký dotek barvy, který takový černočerný model potřebuje.
Jediné, co se mi nelíbí, je nebelvírská pochodeň, která Jane přiskřípla vlečku.

Taková večerní róba je sice nádherná, ale na nošení docela nepraktická. Naštěstí existuje jednudché řešení: koktejlky! V krátkých šatech ke kolenům můžete udělat stejnou parádu jako v dlouhých a nemusíte se bát, že vám někdo přišlápne lem sukně nebo se o něj přerazíte vy samy. To ví i Melánie Hale, která si vyšla takto krásně oblečená:



K fialovým šatičkám přidala kromě škrabošky ve stejné barvě ještě bílé boty, rukavičky a čelenku, s sebou má i ladícího plyšáka. Jako třetí barvu si vybrala modrou a použila ji na náušnicích, náramku, brku a balónku. Detail lahodící oku je pro mě podobná rozčepýřenost škrabošky i brku. Tenhle model si ukládám do paměti úplně celý.

Chlapců sice na škole máme míň, ale i mezi nimi se najdou takoví, které školní uniforma nebaví. Do oka mi padl Nebelbrach Mechacha v tomto majestátně vyhlížejícím outfitu:



Neb má na sobě luxusní rudý plášť a šperky ze zlata a rubínů. Proti těm vůbec nic nemám. Měsíční košile by taky šla. Lví boty a plyšová opice ten model sice trochu zabily, ale barevně a nebelvírsky ladí, tak bych je ještě taky odpustila. Ale vzít si k tomu všemu plátěné kapsáče je naprosté módní faux pas! Takže, Nebe, bude to palec nahoru, pokud si převlečeš gatě!

Hezké a formální oblečení na sobě mívají i profesoři, pro ně je to samozřejmě ve vyučování v podstatě povinnost. Čestnou výjimku tvoří pan profesor Elénére, slunce naše jasné, ve svém hippie oblečku.
Prudce elegantní model nakombinovala kdysi dávno například madam Angela Grey-Slytherin:



Přiléhavé černé oblečení zvýrazňuje její úžasnou postavu a v kombinaci se stříbrnými doplňky vypadá velmi honosně. Vysoké podpatky jsou sexy v každé situaci. Jen moc nechápu, proč s sebou madam tahá soušku – předpokládám, že proto, aby se hnědý opasek necítil tak sám.

Já jsem si ze svého zvědavého posezení odnesla celou hromadu nápadů. Co zaujalo vás?

Leelee z Arkony

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *