Nuda nebo vyčerpání?

| Vydáno:

Jako víceméně každý rok, i letos mám pocit, jako by s přelomem pololetí ubyla všem na hradě energie. Nemáte ho taky?

Zatímco úkoly došlé v prvním týdnu výukových termínů se jindy počítají spíše na desítky, najednou mi k jejich vypočítání stačí prsty jedné ruky, dostávají se ke mně i zvěsti o zmenšujícím se počtu příspěvků do soutěží – a někteří profesoři dokonce vyhlásili několikahodinové až několikadenní výkladové pololetní prázdniny.
Přitom není pravda, že by na hradě nebylo co dělat – v nedávné době byla například zveřejněna zadání NKÚ a CKÚ, na jejichž vypracování mají jejich řešitelé nyní měsíc času – tedy až do úterý 10. května. Jistě, zkoušky se netýkají všech, ale spousta dalších věcí už více či méně ano. Například není definitivně zažehnána potopa, na ošetřovně trpí řada nemocných úplavicí a Turnaj tří kouzelnických škol pomalu dospívá ke svému závěru. Přesto mám pocit, že žádné z těchto událostí není věnována dostatečná pozornost.

Proč ne? Byli jsme snad zakleti nějakým mocným kouzlem, vysíleni mudly, nebo se jedná o můj ryze subjektivní konstrukt dokazující, že „podle sebe soudím tebe“?

Komentáře

  1. … – Já tvrdím, že za to můžou mudlové a to svou nekalostí. Jednou zcela nepotřebnou patlaninou plní životy nás kouzelnicků! Tou patlaninu mám namysli maturitu a jiné mudl testy…:-/:-)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *