Hippie móda v Bradavicích

| Vydáno:

Flower power hýbe letošním začátkem jara a mě zajímalo, jak se s tím vypořádali jednotliví obyvatelé našeho hradu. Že se totiž u Madam Malkinové objevilo několik úchvatných hippie čelenek, ví každý, stejně tak zájemcům o módu neunikly barevné kulaté brýle, se kterými vstoupil na trh Dům U Rozbitého sklíčka. Všechny tyto doplňky se ovšem vyznačují poměrně netradiční barevností, která se nehodí úplně ke všemu. Pojďme se tedy podívat, jak se s hippie doplňky ve snaze jít s módou vyrovnali někteří z nás …

Jako první mě šokoval sám šéfredaktor Denního věštce, profesor Orionis. Jeho model, který jsem pracovně nazvala „Teplo Roklinky“, mě opravdu srazil na kolena. Nejenže se profesor odvážil nasadit si v něm růžové brýle, on je ještě v honbě za květinovou módou doplnil o náušnice Růžové mámení! Růžový šál kolem krku, zdobený zlatým srdíčkem, potom již pouze dokonává, co bylo předchozími kousky započato. Elfí čapka, s ní sladěný kabátek, boty i splývavý opasek, dodávají celému modelu punc jedinečnosti, odhalené boky a záda potom mají pravděpodobně působit svůdně. Nakolik se to daří, posuďte sami. Kreativitu a osobitost ovšem modelu upřít rozhodně nelze.

Mnohem konzervativněji si v prvcích hippie módy vykračuje po chodbách hradu madam te Tiba. Její model, nazvaný „Fantazie starší dámy“, se tentokrát rozhodně vyvedl. Kolejní ředitelka Mrzimoru vsadila na svou oblíbenou žlutou, ke které jí výtečně pasuje čelenka Flower power, stejně tak jako jezevčí bulva zavěšená na krku. Vytkla bych pouze halloweenské náušnice, které se k modelu příliš nehodí – pokud tedy ovšem nemají ladit právě s onou již zmíněnou částí mrzimorského kolejního zvířete. Za povšimnutí též stojí odvážný účes, kterým se profesorka patrně touží navrátit do dívčích let. K módě hippies se nicméně hodí naprosto výtečně!

Stejnou čelenku jako madam te Tiba potom do svého šatníku zařadila i studentka Havraspáru, slečna Queti Sylie. Svůj model, nesoucí název „Květiny ve vlasech“, pojala ovšem zcela jinak a musím konstatovat, že rozhodně velice vkusně. Nejenže její nová čelenka ladí s žlutou barvou odvážného topu, s červenou sukní i brýlemi, slečna dokonce disponuje i barevně ladícím odstínem vlasů, čímž vytváří efekt neviditelné čelenky! Někdo by modelu možná vytknul přítomnost ponožek v lodičkách, já je nicméně v případě Netopýřích botek považuji za přijatelně zajímavé.

Že je čelenka Flower power letošním hitem, dokládá i model nebelvírské studentky Jessicy Brownové. Její módní kreace nese název „Mentolový Jackson“ a je – kromě přítomnosti nezbytné a nikdy neodkládané roušky – postavena na kombinaci hippie čelenky a společenských šatů. Nutno podotknout, že celý model vyvolává opravdu velice osvěžující dojem, jelikož se strohá elegance s uvolněnou módou hippies obvykle příliš nesnoubí. Situaci zde nicméně poměrně kreativně zachraňuje výrazný náhrdelník Květinové magie, který se s kvítky na čelence doplňuje více než vhodně.

Svou přehlídku zakončím opět pánským modelem – tentokrát v něm před celou školou srdnatě pózuje student Nebelvíru, pan Alex Rattray! Model jsem nazvala „Přeliv ptáka fénixe“, jelikož nevěřím, že by shoda v barvě vlasů modela a peří přítomného ptáka mohla být pouze náhodná. Z hippie doplňků potom pan Rattray zvolil modré brýle a čelenku Peace, love, empathy!! (zkráceně PLE, nebo chcete-li NIM), které v celém modelu představují naprosto unikátní prvek – unikátní v tom, že neladí vůbec s ničím a k ničemu se nehodí. Jak osobité a neuniformní, jen více takových modelů!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *