Dvě barvy a dost!

| Vydáno:

Správný novinář se neustále vzdělává, aby o všem věděl alespoň něco a nebyl za neználka, aby se mohl při rozhovoru s kýmkoliv tvářit zasvěceně… A proto jsem rozhodla v rámci zvýšení kvalifikace absolvovat seminář Módní kritika. Když ho navíc vede pan šéfredaktor a ještě k tomu známá módní ikona v jedné osobě… Dostala jsem zadání zaměřit se na dvoubarevné kreace.

„Rozhodně by se dala najít řada obyvatel hradu, kteří své modely sladili do dvou různých barev, které se vzájemně pokud možno netlučou,“ ujistil mne pan Orionis, ale musím říci, že najít takovéto modely není zase tak úplně snadné – zpravidla se v některém doplňku objeví i barva další. Během téměř dvou týdnů se mi ovšem pár zajímavých „úlovků“ podařilo.

Nejprve bych tedy zmínila studentku 1. ročníku Margit Claire Leeovou, která dokazuje, že i za relativně málo peněz se dá pořídit vkusný „ohoz“.


Splývavá sukně Černá duše v kombinaci se záplatovanou, ale čistou halenkou Fialkový úder Margit opravdu báječně sluší a musím ocenit, že studentka pamatovala na ladící doplněk v podobě fialových mašlí ve vlasech. Vysoké boty Jin z asijské kolekce se sice stylově k modelu úplně dokonale nehodí, ale alespoň jsou černé, takže moc neruší dojem, pokud trochu vykouknou zpod dlouhé sukně. I když samozřejmě nějaké ty černé lodičky by byly lepší. Koncept černé a světle fialové narušuje jen šedá rouška, ovšem zdraví je nejpřednější a co se dá dělat, když PU nabízí pouze tuto – nijak atraktivní – barvu.

Že ale ani šedá nemusí být nudná a nepřitažlivá, to dokazují následující modely:

Jak Cerridwen Lowra Antares, tak Katelyn Auster zvolily stříbrošedý Měsíční plášť, který mimochodem tuším obě získaly jako cenu v některé módní soutěži, takže nás jejich kreativita v oblasti oblékání samozřejmě nepřekvapuje. Snad je k této stříbřité kreaci inspiroval stříbrný odznak, který obě nosí? Cerridwen je, dá se říci, důsledněji dvoubarevná v černé a stříbrné: Stříbrošedý plášť s černou podšívkou kombinuje s černým vrškem (pod pláštěm se mi ho nepodařilo identifikovat) a černými kalhotami se stříbrnými přezkami Odlesk půlnoci (k Měsíčnímu plášti příhodná volba!), černé jsou i Vysoké boty Jin. Vše pak obohatila ještě stříbrnými doplňky – Stříbrnou čelenkou a náušnicemi Stříbrná láska. S modelem dobře ladí i vizionářská Věštecká koule, trochu rozvernosti a drobný akcent barvy naopak dodává Rozverná rybička v sáčku.

Ještě sofistikovanější odění, využívající Měsíční plášť, předvádí Katelyn. Měsíční kanzaši a bělostná Maska gejši jí dodávají vzezření vpravdě éterické, což jen potvrzuje Andělský kebuláček. Jakkoli si na tyto potvůrky nepotrpím, tenhle se ke Katelyn vážně hodí. Asijské zaměření modelu završuje Hedvábná sukně zenové královny, ovšem dostáváme se tak de facto ke třetí barvě. Pokud se ale budeme na model dívat jako na „jin-jangovou“ kombinaci světlé a tmavé, pak jsme ještě v toleranci a mně se to prostě opravdu líbí, včetně mystického havrana na kolečkách – prostě neodolatelná kombinace až duší éteričnosti s „japonskou“ naivní roztomilostí… Ovšem jeden nedostatek tu přece jenom je: co ty rozpadající se černé školní polobotky, Katelyn? Já vím, nejsou pod sukní skoro vidět, ale přece jen.

Další barevná kombinace, která mě zaujala, je černo-červená. Není zas tak neobvyklá, ale Adretea Lyria


…využila i červenou barvu násady stařičkého Zefyru, a to je pěkné: když na famfrpálovém hřišti kralují Forcery, dejme pomalejším košťatům šanci jako módním doplňkům! Adretea si oblékla černé Kalhoty noci a halenku Černá vdova a obula černé Netopýří botky. Oživení a optimismus tomuto trochu ponurému modelu dodává právě červená barva: aktuální čelenka Make LOVE, not WAR a opasek Kvetoucí obi, který až překvapivě ladí s červenou mašličkou na košťátku. Nu a černá se vrací ještě na balónku podporujícím naši šampiónku v Turnaji. Skvělé!

Na červený akcent vsadila i Osiris Flemingová,


která se protentokrát (stejně jako všechny předchozí slečny) oprostila od kolejní barevnosti. Tomu se říká vytříbená sexy elegance spočívající v jednoduchosti! Je prakticky celá v tmavohnědé (Babiččina sukně nepůsobí rozhodně zastarale a Dámský kožený kabátek odvážně odhaluje štíhlý pas), avšak ohnivě rudé vlasy s červenou čelenkou model nádherně rozsvěcují. Trochu tajemnosti dodávají brýle s kouřově hnědými skly Lesk dvojbarvy. Rafinované! (Až tedy snad na ty ponožky v lodičkách, to je přece jen trošku babičkovské…)

Tak, fotografií mám ještě řadu, ale asi si nějaké nechám zase na příště, protože módní kritika mě začala skutečně dost bavit!


Dnešní přehled dvojbarevných modelů uzavřu opravdu netradičním červeno-černým outfitem, který v sobě spojuje dálný východ i divoký západ: Pan profesor George McBrave, ať se pánové necítí opominuti! Opravdu echt-asijský model, pan George na sebe navrstvil dokonce dvě tuniky, Tuniku tajemného ninji a přes to ještě Samurajskou tuniku. Jin kalhoty jsou sice krátké, zato Jin boty vysoké, a vše v elegantní černé barvě. Svou cool temnotu doplňuje Klasickými černými brýlemi (nu, možná také, že jen skrývá obličej zbrázděný vráskami způsobenými úplavicí). Trochu světla vnáší Svíčka na stojánku a trochu domácké pohody Čajová konvička, však jsem si to vždycky myslela, že pan George je v jádru dobrák. Ovšem nyní přichází opravdu nečekaná koruna tohoto modelu: Červený kovbojský klobouk se šerifskou hvězdou, prostě Suvenýr z Divokého západu. S panem McBravem tedy přichází zákon a globalizace.

A protože mě kombinace černé a červené tak nadchla a protože si mě módní kritika moc nevšímá (snad s výjimkou mého loňského koupacího modelu se Záchranným kruhem)…


…musím také pochválit samu sebe, vždyť to za mě nikdo neudělá: jak jsem červenou nikdy nenosila, tak teď myslím, že je vážně úžasná. Zde vidíte Sophii Glis Glisovou ve skvělém dvojbarevném modelu Červená a černá (Kalhoty noci, Netopýří botky, Vysoké rukavice, Červená kabelka a triko Nádherná nezávislost plus červená hippie čelenka Make Love…). Pochopitelně černý balónek na podporu Larrie je nejen nedílnou součástí této módní kreace, ale i vyjádřením mého životního postoje.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *