Po nás potopa…

| Vydáno:


Ačkoli se z jezera už vylovily veškeré věci, které do něj na letecký den (jistě samy a bez cizího přičinění, přirozeně) napadaly, voda ne a ne klesnout.
Každý normální kouzelník i mudla by uplatnil Archimedův zákon, který tvrdí něco ve smyslu, že čím méně je ve vodě věcí, tím menší vytlačuje objem.

Pro laika řečeno – vytahuju věci, voda ubývá.

A pokud to není tenhle zákon, je to jiný zákon, nebo to není žádný zákon, nekamenujte mě, já nejsem mudla a už vůbec jsem se to neučila! Jsem jen velmi dobře informovaný kouzelník!

Vzhledem k tomu, že naposledy, když se podnikla velká tahací akce, se podařilo vytáhnout spoustu věcí a voda stoupla, ano, stoupla, až do místnosti soutěží, tak je patrné, že se může jít nějaký Archimedes bodnout.

V dneších večerních hodinách se však podařilo něco nevídaného a neslýchaného – jezero bylo vyčištěno do posledního kořínku bahenní rostliny a 35 lidí, kteří se u jezera rochnili v bahně, se radovalo, jak nejsou skvělí.

Co bude následovat?

Potopa?!

Jistě že ano! Těchto „35 statečných“, kteří se podíleli na tahání, by mělo velmi rychle začít stavět Archu po vzoru Noeho a vzít do ní po jednom páru z každé barvy pro zachování následujícíh let kolejí, Hogu a celého kouzelnického pokolení, které žije zde na hradě. O jednom páru od každého druhu sov nemluvě.

A mezi námi, o tom, že pokud to bude na Arše od všech barev dva na dva, tak se všichni vzájemně nejspíše pozabíjí, už vůbec nemluvím…

Druhá varianta je poměrně jednodušší. Prozíravý Matthew Whitecrow, jistý profesor na zdejší škole, má svou vlastní soukromou archu, na kterou již střádá svůj malý harém nezletilých studentek.

Pomlčíme o tom, kdo na arše je, a řekněme si jedinou pravdu, která je nasnadě: Vyhodit pana Matthewa i s jeho harémem, nechat je trochu zchladit ve vodách jezerních a Archu zabavit pro vyšší dobro, tedy záchranu světa a vlastního pozadí.

Doufám, že jste si vzali mé varování k srdci a že budu na Archu naloděna mezi prvními, abych mohla zaznamenávat, co se bude dít, kdo koho zamorduje první a jak to všechno dopadne.

Pro Denní věštec rozbila Canon

Morgana Fata

Komentáře

  1. Tak tohle je nejlepší – z canonérských článků, škoda, že slečna Morgana nechce do rubriky přispívat pravidelně. Skvělý styl, ten mě fakt bavil! Slečno, pište dál!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *