MouseHunt

| Vydáno:


Jsem Ó Drbna Jízlivá a měla jsem tak strašné nutkání napsat nějaký skandální článek, že jsem to nevydržela a pustila se do toho. Je neuvěřitelné, kolik skandálů je v hradních zdech! Z toho by jeden zdech‘.
Tento článek ale není z těch klasických bulvárních, kde se rozebírá, kdo koho miluje a kdo koho nesnáší, kdo koho zmlátil a kdo rodinu rozvrátil… tento článek se bude zabývat nejúžasnějším a zároveň tím nejstrašnějším vynálezem, který kdy mudlové stvořili a kouzelníci upravili – potlesk, prosím, MOUSEHUNT!

Už od pradávna byly myši nenáviděnými tvory, krutě lapenými do pastiček a lákanými na nimrandýr, werewoflučinu, midar, kilahimgoudu, weilbrynzu, madidesscarpone, cerreidam a mnohé další sýry! Bodejť by se myši nechytily, když mají příliš málo mozkových buněk na to, aby pochopily, že zadarmo ani škrkna nehrabe a jídlo zdarma prostě neexistuje. Ale to ty myši prostě nepochopí.

Možná by bylo zajímavé zmínit, že myši se nejmenují myši jen tak pro nic za nic. Znáte ty mudlovské pejsky (nebo hafoně, jak chcete), ši-tzu? Myši v pradávném věku se vyvinuly právě z těchto tvorečků! Kdysi dávno jeden kouzelník přeměnil tohoto psa na miniaturního ťuťu ňuňu (zdání klame) hafíka, a potom ho popsal, jako by ho zcela náhodně objevil. Takto se stal slavným, podvodník jeden. Jedinou vadou (nebo spíš milionem minivad, ale nebuďme detailisty) na encyklopedii, kterou napsal, bylo, že moc nezvládal pravopis. Původně chtěl u tvora napsat miniaturní ši-tzu, ale měl o tři mozkové buňky navíc než myš chycená do pasti… Tedy mu došlo, že lidé jeho podvod takto prokouknou, a proto nakonec pojmenoval tvora myš (mini-ši-tzu) a samozřejmě neopomněl pravopisnou chybu (díky Merlinovi, že jsou to jen tři písmena… ale vlastně ji ještě mohl přejmenovat na myž, že?) Myžera jeden.

Nicméně, nikoho netrklo, že ve spisech nějaká chyba je, a tak se z původně zamýšlené „miši“ stala myš. Tak nezoufejte, pokud někdy napíšete místo „myš“ „miš“. Klidně ostatním do očí řekněte, že jsou to hlupáci. Nebo chlupáci? Chlupácy? Chlupátí chlupácy? Pojďme dál, raději.

Abych se vlastně dostala tam, kam jsem chtěla, a použila ironii, musím se přihlásit na mudlovskou stránku facebook (abych všechno uvedla na pravou míru; ve skutečnosti facebook znamená doslovně „obličej kniha“, ale všichni víme, jak to s ní dohromady je: jakmile jí jednou propadnete, budete tupí jako buk – aneb „fejs-buk“. Další alternativou by byl bůček profesora Papulky, což by znamenalo, že za faceboočkem, „fejsbůčkem“, stojí opět kouzelníci! Třeba prof. Ladard tají způsob, kterým chce ovládnout svět. Třeba je to opravdu facebooček, co způsobuje náhlé, podivné až šílené tempo, které mudlové mají, když se perou s ostatními ve fejsbůčkomarketu za účelem vlastnit co nejlepší kousek bůčku). Uf, to byla ale dlouhá závorka. Co jsem to vlastně chtěla napsat před ní? Ach, ano, o hře MouseHunt.

Většina mudlovské i kouzelnické populace tuto hru denně hraje, ačkoliv mudlové netuší, jak hluboké kouzlo v sobě tato hra ukrývá! A to doslova. Vlastně to netuší ani kouzelníci, ale nějaké kouzlo v ní jistě je, jinak bychom tolik času my, mousehunťáci, netrávili právě lovením myší. Vždyť existuje tolik jiné zábavy! Lovení žab, létajících krav, škrken, hadů, lvů, havranů, jezevců a různých jiných stád… ale myši jsou hezčí než žáby (neberte si to osobně, slečno Barbaro), krávy (ani vy, slečno Elizabeth, ale rozhlašujete to o sobě sama), škrkny, hadi, lvi, havrani, jezevci a různá jiná stáda (ne, zbytku školy se omlouvat vážně nebudu!). S každou chycenou myškou na MouseHuntu se prohlubuje vaše pouto, kterým jste s ním spjati, a stáváte se ještě trošku víc závislými na této hře. A co by se stalo, kdyby se zrušila? Nepřežili bychom to!

Ani si to nechci představovat. Opravdoví nadšenci z MouseHuntu by chytili všechny myši na světě a pomalovali je jako myši, které ještě v MouseHuntu nechytili a moc by je chtěli! A pak by si vytvořili zapáchající sbírku.
Ehm, fuj, takový závislák vážně nejsem. Ale radši si tuhle světovou katastrofu ani nepředstavuji. Jak už jste jistě pochopili, hra je opravdu jednoduchá a zábavná: každých 15 minut zatroubíte na trumpetu a lovíte myši. Ze začátku jsou dost obyčejné, ale pak vás to chytne a nebudete od téhle hry ani vstávat a budete mít takový hlad, že se do nějaké myši zakousnete a nebo se ona zakousne do vašeho sýru a následně do vás… Znáte to, silnější přežije.

Tahle hra má ale několik vylepšení: při speciálních svátcích, jako jsou právě blížící se Velikonoce nebo vzdálenější Vánoce, můžete získat speciální myši do sbírky! Doufám, že jsem vás nalákala, v dnešní době jsou reklamy všude!

Opravdu. Nyní menší reklamní přestávka. Nekonečná.

„Kupte si za 5 kreditů sýr Nicolttage! A za dalších pět kreditů si můžete pořídit novou kytičkovou past, když ta hippie móda na hradě tak frčí! Buďte IN a utrácejte těžce vydělané galeony!“

Ó Drbna Jízlivá

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *