Obhájce poháru zvítězil

| Vydáno:
Zmijozel 230:30 Havraspár

Vítěz posledních čtyř ročníků Školního famfrpálového mistrovství Zmijozel se na úvod letošního klání utkal s druhým týmem, který od Léta 2016 získává poháry, Havraspárem. Zajímavá podívaná bohužel nepřilákala do hlediště mnoho diváků. Zřejmě se kvůli zanedbané propagaci o konání zápasu nedozvěděli.

První gól vstřelila – po předchozím pokusu Andry, který vychytala Aya – ve čtvrté minutě Samantha. Byl tak udán ráz celému střetnutí, v němž takřka neustále vedl tým v zelených dresech, modrý se však držel na dostřel.

Zmijozelským pomáhala tvrdá rána Bibi. Tato hráčka se dostala jedenáctkrát k potlouku. Dvakrát ubránila spoluhráčky Jaggu a Andru, jednou se jí nepovedl odpal na Betriu. Osmkrát trefila soupeře, z toho hned třikrát je srazila z koštěte! Betria si to odnesla dvakrát, pořádná pecka shodila ve třicáté šesté minutě na první pokus Hazel. Zvláště tento zásah do havraspárského chytačského postu byl velmi důležitý. Nikdo další z odrážečů si zářez na pálce udělat nemohl. Neznamená to však, že by odváděli špatné výkony. Loralei ubránila dvakrát Jarrqa a sedmkrát, vždy úspěšně, vyslala potlouk na soupeře. Angele se sice čtyři odpaly nepodařily, nicméně ubránila Isabell a čtyřikrát trefila Samanthu, dvakrát Magdarlene. Obdobnou bilanci měla Evanlyn: čtyři odpaly nepovedené, ubráněná Aimée a pětkrát zásah soupeře. Havraspár celkově kontroloval potlouky častěji, a to z 56 %.

Jinak tomu bylo na střelcích, zde Zmijozel dominoval. Držel camrál ze 76 % času zápasu a vyslal šestnáct střel. Aya však dokázala hned polovinu z nich chytit. Havraspár vystřelil pětkrát se – vzhledem k počtu střel – statisticky podobnou úspěšností (60 %). Andra dala čtyři góly, šestkrát brankářku nepřekonala. Samantha obě své šance proměnila. Také Jagga dala dvě branky, ale dvakrát ji vychytala Aya. Na druhé straně byla ze tří pokusů dvakrát úspěšná Isabell, Aimée jednou dala gól, jednou proti ní zasáhla Astoria.

Z chytačů se ke třem pokusům dostala Magdarlene, ostatní ke dvěma. Všichni prolétali překážkami bez problémů. Štěstí se usmálo na Elaine, která v čase 43:17 ukončila zápas.

Průběh utkání
20:0 (čas 0:13), 20:10 (0:15), 50:10 (0:23), 50:20 (0:27), 60:20 (0:31), 60:30 (0:33), 80:30 (0:43), 230:30 (0:43)

Ohlasy hráčů
Loralei Silwerin (kapitánka): Jako vždy jsem byla před prvním zápasem sezóny strašně nervózní, ale zápasy s Havraspárem probíhají vždy v poklidné a přátelské atmosféře a vždycky se na ně moc těším. – usměje se – Havraspárští předvedli opravdu skvělý výkon. Ale my jsme byli prostě lepší. – culí se – Třeba naše nejsilnější odrážečka Bibi byla naprosto famózní a kradla soupeřům potlouky přímo pod nosem. Střelci Andra, Sam, Jagguš a Jarrq sice neproměnili všechny camrály v gól, ale není se čemu divit, když hráli proti tak silné brankářce, jako je Aya. A Elaine, která měla dneska premiéru na postu chytače, nás dovedla k vítězství. Jste všichni úžasní!
Jarrq Miekkala: Na zápas s Havraspárem jsem se strašně těšil. Přeci jenom to měl být první zápas po nekonečně dlouhé herní pauze a bylo potřeba prověřit, jak na tom týmy jsou. Zápasy s modrými jsou navíc vždy napínavé a herně nabité a pokaždé si je užívám.
Musím smeknout před Ayou, která opět ukázala, že v bráně je jako doma, a vychytala spoustu našich střel. Stejně tak se sluší zmínit Bibi, která ukázala, jaké to je být nejsilnější odstřelovačkou na hradě. Potlesk si pak zaslouží určitě také Lajnička, která zaskočila na chytači a při své premiéře si hned odnesla zlatonku.
Myslím, že zápas v sobě měl náboj, který naladil fanoušky na celou letošní sezónu, a určitě se ještě máme na co těšit.
Betria Carson (kapitánka): Ze zápasu se Zmijozelem jsem měla velké obavy, protože to byl můj první zápas v kapitánské funkci a nechtěla jsem svůj tým zklamat. Na druhou stranu jsem se na něj těšila, protože zápasy se Zmijozelem probíhají vždy v přátelské atmosféře, na hřišti i tribunách panuje přátelská, uvolněná atmosféra. Ani letos tomu nebylo jinak.
Jsem velmi hrdá na svůj tým, protože i přesto, že Zmijozelští jsou nesporně více vytrénovaní, nebyl zápas jednoznačně v jejich režii. Drželi jsme se statečně, dostali se i k Camrálu, naše odrážečky měly dokonce převahu i přes nižší úrovně a oba dva týmy podaly skvělé výkony.
Zmijozel vyhrál po právu, hráli skvěle a bylo vidět, jak jsou sehraní, ale nevadí mi to, protože jsme si všichni mohli užít nádherný zápas v duchu fair-play, bez útoků a osočování z úst fanoušků i hráčů, a radovat se ze hry, nechat se unášet sportovním duchem a dát do hry to nejlepší. A to je to, co famfrpál dělá tak skvělým sportem.
Aimée Leavittová: Na dnešní zápas jsem se moc těšila, na zápasech se Zmijozelem bývá skvělá atmosféra a vždy se při nich skvěle bavím. Dnes mi tedy ta atmosféra přišla o něco slabší než obvykle, ale i tak jsem si zápas užila. Jsem pyšná, že můžu být součástí našeho týmu, protože jsme se jen tak nedali! Na Ayuš létala spousta silných ran, přesto jich celou polovinu vychytala, Angí s Evankou posílaly na soupeře jednu silnou ránu potloukem za druhou, Hazel s Hett si na chytači také vedly skvěle a nám střelcům se taky podařilo vsadit do obručí soupeřů pár camrálů, dokonce jsme měly větší úspěšnost než zelené střelkyně, jsem tedy více než spokojená. A Zmijozelu gratuluji k zasloužené výhře.

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali:

Zmijozel:
1. střelec: Andra Tigers
2. střelec: Samantha Aileen Massey, Jarrq Miekkala
3. střelec: Jagga Viggo
brankář: Astoria von Pens
1. odrážeč: Bibi Anne
2. odrážeč: Loralei Silwerin
chytač: Magdarlene di Facittra, Elaine Robillard
Havraspár:
1. střelec: Isabell Tenebris
2. střelec: Betria Carson, Eleonora Anima
3. střelec: Aimée Leavittová
brankář: Aya Watanabe
1. odrážeč: Angela QuickBow
2. odrážeč: Evanlyn Cooper
chytač: Hazel Jane Morion, Hetty Londsová

Druhý zápas ŠFM je na programu za čtrnáct dní. V neděli 1. prosince se od 9.00 střetnou Havraspár a Nebelvír.

Pro Denní věštec
Nebelbrach Mechacha

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Komentáře

  1. To mě mrzí, že jsem zápas prošvihl, nějaké veřejné upozornění by bylo pro příště určitě vhodné.

    Je fajn vidět, že i zápas ve školním famfrpálovém přeboru může proběhnout ve vzájemné přátelské atmosféře.

    Gratuluji oběma kolejím!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *