Módní opojení "vezmu na sebe a jdu"

| Vydáno:

V módě jsou možné všelijaké věci – a je to jenom dobře. Pomocí oblečení ukazujeme jak svoje estetické cítění, tak často i to, jak jsme na tom s majetkem – nebo třeba s časem.

Naštěstí Příčná ulice občas poskytuje možnost koupit si jeden jediný kus oblečení a – jste víceméně „hotovi“. Jestli je to lenost při ranním oblékání, touha mít prázdnou skříň nebo jsou dané kousky tak „boží“ v kombinaci s doplňky, že to jinak nešlo, to už je u každého možné chápat různě…

Na začátek tu máme kimono – a Cathrine Lokwood. K tomu v praxi stačí přihodit nějaké boty, abychom necupkaly úplně bosé, a máme hotovo. Cathrine si s doplňky vyhrála o něco více – přidala kebuláčka, který by ladil svou základní barvou – ale tou modrou kytkou a mrkví v ruce už vážně ne – skvěle padnoucí obi, které se k tomuto kimonu opravdu hodí, pergamen na provázku, čelenku a v době focení této fotky ještě velice nutnou masku proti úplavici. Inu, škrtnout kebuláčka a bude to téměř dokonalé, že ano?

Dále Ellka Willowa v krásných šatech, u kterých opět stačí nazout střevíčky a můžeme jít. Tady mi tahle čelenka ovšem připadá tak trochu jako úlet – i když nemůžu upřít snahu o sladění s kolejními náušnicemi. Ale představovala bych si trochu jinou kombinaci barev.

Pan šéfredaktor Filius Orionis si vzal vskutku výstavní kousek – Duší oblek je „jednokusovka“ jak vyšitá, doplňovat ji prakticky netřeba (navíc, co se dá pod tento oblek, nebude vidět, že) a v tomhle případě ji sladil naprosto dokonale. Brýle, šátek, panenky… důkaz, že růžovobílá nemusí být jenom sladká, ale že se v ní skrývá vskutku nevídaný potenciál. Naprosto skvělý model, tleskám!

Zmijozelská primuska Barbara Arianne Lecter vsadila na naprosto nezelenou Rudou róbu, která je sama o sobě natolik dominantní, že ji opravdu netřeba čímkoli doplňovat. Ona přesto zvolila červenou čelenku podle poslední módy – které se nedá vlastně nic vytknout… A doplnila to růžovými brýlemi. Jedna ze zásad kombinací barev – růžová se k červené ani k oranžové v naprosté většině případů nehodí! A i v tomhle případě to působí trošku jako pěst na oko… Sundat brýle a dokonalosti nic nechybí!

Tydynka Flyová zvolila zelené šaty, co mají v názvu sv. Patrika a ke kterým stačilo dohodit nějaké ty slušivé botky a mohla vyrazit. Ona ještě přidala karnevalovou masku, která celý model posouvá na ještě vyšší úroveň a nemám co vytknout!

Jako posledního bych zmínila George McBravea, který zkombinoval hábit Arcanium (který je v pánské verzi o mnoho slušivější než v té dámské), ke kterému za normálních okolností stačí jenom přidat boty. Dle mého názoru to trochu překombinoval – kebuláčci z nové edice ladí k máločemu a tady bych dotyčné stvoření úplně škrtla. Balonek zvolil barevně ladící, prstýnek se k modelu nehodí – ale jinak palec nahoru. I s úplavicí (nebo to jsou pravé vrásky?) a louží jde vypadat víceméně stylově.

Módních kombinací je na hradě v podstatě nevyčerpatelné množství – a můžete sami uvážit, jestli ti, které jsem pro dnešek uvedla, mají šmrnc a originalitu, i když kolem a kolem jim na sebe stačilo hodit jeden kus oděvu a „mohli jít“. Je dobře, že i takové oblečení je k dostání. Ne všichni máme neustále čas zkoumat, jestli se to tričko hodí k sukni nebo musíme koupit nové.

Komentáře

  1. – Nevím, přijde mi, že občas je to kritika pro kritiku.. Ty červené šaty bez brýlí by byly dost o ničem, takhle to má nápad, výraz, prostě to něco navíc … A vytýkat, že to porušuje nějaké teoretické mudlpravidlo mi přijde trochu pod kouzelnickou úroveň 😉

    1. Re: – Mi se na tom ty brýle ale prostě nelíbí, to je mám chválit…? =D A neřekla bych mudlpravidlo, červená s růžovou dohromady vypadají jednoduše příšerně v obou světech. Tak či onak je to moje kritika a když něco chci kritizovat, tak to klidně zkritizuju.
      Neberu ti tvůj názor, ale já mám zase svůj – který jsem napsala sem. Nemám zapotřebí kritizovat jenom proto, abych kritizovala, pokud máš odněkud tohle zažité, tak chápu, také jsem už takové viděla, ale já taková nejsem.
      P.S.: Tohle nemělo vyznít útočně.

      1. Re: Re: – Já třeba lepší důvod pro kritiku než je kritika samotná neznám 😀 Ale lidem se to vždycky nevím proč nelíbí.. :))

      2. Re: Re: – To rozhodně netvrdím.
        Možná to tak není, jen mi logika toho argumentu, proč je ta kombinace špatně, přišla postavená na tvrzení „porušení zásady“, ne „mně se nelíbí“.
        Proti druhému důvodu naprosto nic nenamítám, proti prvnímu ano, jak už jsem napsala 🙂

        Neberu to jako útok, mohla jsem, když už rýpám, rýpat trochu jasněji 🙂

  2. – já mám ráda když mi někdo kritizuje model, alespoň vím, co na sobě mám nebo nemám nosit, v lepším případě jak se obléct, abych se nelíbila už vůbec nikomu – Cerri, děkuju! 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *