Vyhasnuto. Čeká školu další epidemie?

| Vydáno:

V souvislosti s nedostupností hradu v minulých dnech postihla školu další nepříjemná událost. Ve sborovně i ve všech kolejních místnostech totiž přestal hořet krb. Znamená to začátek další epidemie či jen skončila topná sezóna?

Jak si můžete povšimnout, na škole nehoří jediný krb. Co to může znamenat je v současné době těžké odhadovat. Ovšem můžeme připomenout, že když zmijozelské koleji naposledy vyhasl krb, znamenalo to značné zvýšení nemocnosti zelených. Nelze tedy vyloučit, že podobné komplikace hrozí nyní všem obyvatelům školy. Pravdou ovšem je, že zatím se všichni nenemocní úplavicí (snad v důsledku užívání roušek) těší docela dobrému zdraví. Tak jen doufejme, že nám všem vydrží i nadále.

Podle zkušeností z podobných událostí v minulosti je jediným způsobem, jak krb zapálit, výprava do Zapovězeného lesa a nalezení potřebné jiskry. Doufejme, že lesníci nápor zájemců o vstup do lesa zvládnou. V současné době je totiž les atraktivní i tím, že právě v něm je možné nasbírat bylinky k léčbě úplavice.

Komentáře

  1. – Je to věc nemilá, ovšem v letních měsících se bez krbů obejdeme. Všichni tedy máme, jak se zdá, čas do začátku zimy, abychom krby zvládli znovu zapálit.

    1. Re: – A kde si budeme opékat špekáčky? +kouká smutně na věnec špekáčků, který mu poslala máma, a přemýšlí, jaké budou zastudena+

  2. 🙂 – Jsem si jistá, pane Nebelbrachu, že jiskra z ohnivce půjde sehnat i v tomto ročním období, takže když zorganizujete výpravu, jistě budete moct brzy špekáčky zase opékat 😉

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *