Móda všedního dne

| Vydáno:

Já, já a zase jen já (kdepak jsme tohle už slyšeli?) jsme si vzaly na paškál módu všedního dne. Neoriginálně originální. A kdy jindy sebrat ty nejlepší kousky, než během posledních pár hodin v termínu odevzdávání úkolů?

Ale jelikož drazí studenti chodí v hadrech s přepychovou přezdívkou „školní uniforma“, musela jsem si vybrat osoby, které své ctěné pozadí do uniformy již nenarvou. S rostoucím věkem rostou kila.
Nu ale vrhněme se na naše profesionály z řad módy a doplňků.



Jako první jsem si na paškál vzala kolegyni ARR.

Královna mezi (ne)mrtvými se rozhodla nasadit křížence mezi Japonskem a pravou čarodějkou.

Osobně nejsem zrovna velkým fanouškem klobouku Ignivo, trochu mi brání ve výhledu. Ale černá je stylová a stále frčí, tak proč ne. Kimono v příjemném odstínu všedního (nudného) dne doplněné páskem s kamenem. Musím říct, že mám ráda kombinaci obyčejných věcí s nějakým extra super kouskem, což se Anseiole povedlo. Botky jsou pravé čarodějnické, skvěle se hodí ke klóbrcu. Černé korále, náušnice, jemné a elegantní. Další bod plus. A prevence proti úplavici v podobě roušky též boduje. Zdraví nade vše!



Dalším módním výstřelkem (nebo přestřelkem) je přírodní vzhled našeho pana šidícího. Barevná čelenka s modrými lennonkami jsou ředitelovými nejoblíbenějšími kousky v jeho šatníku. Prakticky nikdy je nesundavá, ani když jde spát. Hippie vzhled dodává i klasická značka toho „kultu“. A nezapomínejme ani na Symbol kouzel, který všem jasně říká „jsem magič!“.

Košili taky schvaluji, ale co ty kalhoty? Merline, kam jsi to dal oči? Všichni módní kritici se otočili v hrobě. S prominutím, takovou věc by si nevzal ani můj dědeček. Ale co my víme, kolik staletí obývá naši planetu tento člověk.



Když narazíte na kolegyni Laskavou, asi prchnete. Takové strašidlo jsem dlouho neviděla – a to náš hrad obývá leckterá neidentifikovatelná persona. Ale zpátky k módnímu škobrtnutí. Ne-li spíše pádu.

Opět se tu setkáváme s květinovým dítětem. Líbí se mi, že svou „květinovost“ podtrhává žlutou – troufám si říci umělou – květinou na tričku.

Obi se hodí barvami, ale ne vzorem.

Ale co mě praštilo do očí nebyl ani tak účes vystřižený z reklamy na mudlovský výrobek „Taft“, držící za každého počasí včetně větru. (Tady ovšem jaksi podlehl vichřici.) Spíše mě zaráží ta šála. Co to je?! Laskavá asi pro soutěže nevidí, co si obléká.

Zbytek ani nekomentuju, tohle je nejhorší módní přestupek!



Jelikož mi trošku dochází čas, vrhla jsem se na nebelvírskou kolejní ředitelku. Bete mě velmi potěšila.

Jemné, nepřeplácané, otrhané. Nevím, jestli předtím byla na procházce v lese nebo jestli jí vybouchl kotlík, což bude pravděpodobnější vzhledem k tomu, že v něm vařila nějakou bramboračku, ale otrhaná halenka je… sexy! Líbí se mi, jak se vlní jednotlivé nitky, výstřih hezky rozšklebený a kolegyně Podpaždí se tváří nanejvýš spokojeně. Zelená sukně je skvěle zvolená a magično dodávají náušnice v podobě kočičích hlav. Bravo, bravo!



A abychom tu neměli jediného zástupce z řad mužů, posledním představeným bude Epans McBroom.

Zde můžu říct snad jen jedno. A to, že tu někdo pohořel. Pravda, očmouzený obličej skvěle zakrývá vrásky, ale obvaz přes půlku hlavy vám fanynky do náruče nevrhne.

Vidím však, že kolega je velkým příznivcem Mrzimoru – bodejť ne, když tam vystudoval –, a tak si na krk zavěsil chcíp… vycpaného jezevce. Kožich zahřeje i ty největší třaso… my víme co.

Hlavní obyčejnou a neobyčejnou barvou je černá, dokonale sladěná se žlutou a troškou červené.

Chválím od krku dolů.

Elizabeth Lextrová

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *