Každodenní oblečení – hračka, anebo nadlidský úkol?

| Vydáno:

Jednou jsem se tak procházela naším hradem a potkala jsem spoustu zvláštně oblečených lidí. Byly to vskutku zajímavé modely, ale já se soustředila pouze na jeden typ – obyčejné každodenní oblečení.

Inu… narazila jsem na mnoho hezkých outfitů, ale sem tam se mi naskytla podívaná i na nepříliš vydařené. Až to bilo do očí… Proto jsem se rozhodla o tom napsat článek.


Jelikož kluci byli poměrně hezky sladěni, rozhodla jsem se zaměřit na holky a jejich všední kombinace.

Mezi prvními mi padla do oka Kristie Smithová.



Vypadá to, že se Kristie v módě opravdu vyzná. Mám pocit, že jsem ji ještě nikdy nezahlédla špatně sladěnou anebo divně vypadající. Kris vždy vypadá pěkně, upraveně a sladěně.

Ani tentokrát neudělala výjimku. Černé kalhoty a boty sladila s pěkným svetříkem a nádhernou zmijozelskou černou růží. Nezapomněla ani na doplňky – černé kulaté brýle a bonzbloček v levé ruce.

Ještě ke všemu jí tento odstín hezky ladí k tmavší pleti.

Ani bych se nedivila, kdyby to Kristie někdy dotáhla na módní návrhářku…

Další osobou, o které jsem se rozhodla něco napsat, je Abigail Sparkle. Nemůžu říct, že jí to nesluší, to ne, ale na první pohled (upřímně řečeno) jsem se jí lekla.



Stejně jako Kristie i Abigail zvolila převážně černou barvu. Což o to, k její pleti a vlasům se to hodí, s tím nemám žádný problém. Šedé boty… nevím, nevím, myslím, že černé by k tomu sedly víc. I když… ani to není takový problém.

Nejhorší na tom je ten křiklavě červený šátek. Nevím, jestli tím chtěla někoho vystrašit, ukázat, že patří do Nebelvíru nebo jít do býčí arény. Tak či onak to pro oči nepůsobí zrovna příjemně. Abigail, až se budeš chtít příště převléknout, poraď se s Kris… – zamrká –

Mezi další vyhlédnuté outfity patří ten, který na sobě momentálně nosí paní profesorka Aki san Marino.



Tento model mě ohromil. Zdá se, že paní profesorka ví, jak se co k sobě hodí. Je také vidět, že má v lásce Nebelvír, protože ke svému vzhledu přidala ještě nebelvírský přívěšek, brk a sošku lva. Ale nijak to na kráse neubírá, naopak. Vše je hezky sladěno do oranžové a hnědé, dokonce i vlasy a brýle!

Už se těším na její další outfit, chci vědět, čím nás ohromí příště!

Čtvrtou „obětí“ v módní kritice se stala Osiris Flemingová.



Té (stejně jako u paní profesorky a Kristie) nic nevytknu. Hezky sladila bílou a černou, pěkně si s tím modelem vyhrála. Moc se mi líbí květina v jejích vlasech a nádherné šněrovací boty. Také použila zmijozelskou černou růži jako Kris.

Nemám slov, když se na to koukám. Prostě další módní ikona na hradě.

Poslední model, který mě zaujal, byl na paní profesorce Rawenclav.



Proti červené a černé nic nemám, ale pokud si někdo zvolí tyto dvě barvy, asi bych tam už nic jiného nemíchala. Nevím, jestli se paní profesorka řídila podle teček na punčochách a řekla si, že to doladí věncem, opravdu nevím. Tak či onak to bylo špatné rozhodnutí. Jako u Abigail to trochu bije do očí. Příště bych to radši vyladila něčím jiným – třeba bílým náhrdelníkem.

Také mám pocit, že rouška už není třeba, protože nákaza již nehrozí a takhle… kazí to celkový dojem.

Dále si myslím, že boty jsou trošku svítivější a hned po věnci a roušce je to další věc, která upoutá pozornost. Ale pokud nemáte jiný (lepší) odstín červené, tolik to zase nevadí….

Jak jsme se tady přesvědčili, z úplně normálních, obyčejných kusů oblečení lze vytvořit krásné dílo, které může lidi ohromit, okouzlit nebo i rozveselit. Anebo také ne. Stačí jen troška a z outfitu se stane katastrofa.

Ale je to naše volba. Každý si na sebe může obléknout, co se mu líbí.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *