Jarní originalita

| Vydáno:

Byl mi svěřen nesnadný úkol – napsat článek o originálních modelech zde, na naší Bradavické škole.

Co se však dá považovat za originálnost a co je jen zajímavé? Kde se nachází hranice mezi originálností a předstíraným kreativním kýčem?
Záleží na každém z nás, jak se na daný model díváme. Někomu se může jevit originálním a někdo nad ním ohrne nos. Dnes vám přináším svůj pohled na originalitu studentů a profesorů. Níže zobrazeným děkuji za jejich nevědomé pózování pro tento článek.

Samozřejmě kvůli nepříjemné úplavici má většina modelů nezbytnou roušku, která možná kazí celkový dojem z módní kreace, je však důkazem, že myslí především na své zdraví.



Jako první jsem zvolila sluníčkovou profesorku – v modelu pózuje Letitia te Tiba. Paní profesorka originálně vítá jaro a teplé slunečné dny odpovídajícím úborem, který přímo vybízí k pobíhání po rozkvetlých loukách a sbírání květin.



Jako další model jsem vybrala studentku Barbaru Arianne Lecter. Kombinace několika černých kousků vytváří opravdu čarodějný vzhled, který mnoho studentů v dnešní době postrádá. Bílá maska pak z tohoto modelu dělá kousek neobyčejný a nepřehlédnutelný.



Třetí se představuje Janel Weil, opět s čarodějnickým vzhledem. Tentokrát jde však o více elegantní „look“, za který by se nemohla stydět ani na recepci u ministra kouzel. Celkový dojem však kazí přílišná přítomnost havranů. Podle mého by jeden bohatě stačil.



Stejnou chybu udělala i Lilien Emity Meissed. Jí to však promineme kvůli zbývajícím kouskům. Pro někoho by mohl model působit přeplácaně. Doufám však, že nejen já jsem zde nalezla originální spojení minišatů s leginami a pirátským kloboukem vhodným pro plavbu alespoň na Hannibalově jezeře. Díky slunečním brýlím nehrozí oslnění odraženými paprsky.



S pátým, originálně vyzývavým, modelem se předvádí nedávno zfialovělá Elizabeth Lextrová. Možná je sice až příliš letní, ale jedno ohřívací kouzlo zabrání, aby slečně Lextrové nastydly ledviny. 10 bodů by si pak jistě zasloužil originálně barevně zkombinovaný účes s topem. Barevnou dokonalost však lehce kazí svíčka s lebkou. Fialovou variantu však Zmijozel nevyrábí.



A jako poslední je zde slečna Adriana Bella Lee. U tohoro modelu mi okamžitě vyskočil úsměv na tváři a má první slova byla „No tohle jsem ještě neviděla!“ Pro mě tedy naprosto originální model. A velice extravagantní. Monoho studentek by se do něj neodvážilo vlézt, slečna Adriana v něm však chodí s pevnýma nohama – i když v nepevných botách. Stoprocentně jarní, stoprocentně originální. Snad jen ty mašličky by mohly u kadeřníka mít i v jiné barvě. Ale to je už o nedostatečném zásobování PU.

Možná si někteří z vás všimli i profesora Midara Kilahima jako Vánočního skřítka o Velikonocích. Bohužel jsem u sebe neměla kouzlofotoaparát, a tak vám nemohu přinést zvěčnění jeho originálního modelu. Ti, kteří ho spatřili, jistě na jeho proměnu po dlouhý čas nezapomenou.

A jak tedy shrnout svou výzvědnou akci na originální modely na hradě? Myslím, že i přes v poslední době malou nabídku na Příčné se dá vykouzlit mnoho originálních modelů. Není tak nutné chodit jen ve školní uniformě, tu nechte jen na vyučování. Je jaro, a tak prohrabte šatníky, inspirujte se u ostatních nebo kolem sebe. Když vyjdete ven z hradu, čeká vás tam jistě spousta nápadů na nový originální model, který vám bude závidět půlka školy.

Aerith Rigel

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *