Jeden kus stačí!

| Vydáno:

Někomu by mohlo připadat, že modely, které jsou tvořeny pouze z jednoho kusu oblečení, jsou nudné; přidají-li se různé doplňky, tak často musíte změnit názor. Model skládající se pouze z jednoho kusu oděvu může být originální! Že tato věta opravdu platí, to si předvedeme na následujících modelech.

Hradem jsem procházela docela dlouho a moc lidí ke konci termínu žádné šaty nebo obleky nemělo, takže hledání bylo docela zdlouhavé, ale být trpělivá se vyplatilo. Nakonec jsem našla, co jsem hledala.

Jako první mě na hradě zaujala nebelvírská prefektka Esperanza Milagrosa.



Ta zůstala věrná své koleji a zvolila krásné červené šaty, které jí především hodně sluší, a ty doplnila o mnoho zajímavých doplňků. Mně osobně se tento model hodně líbí. Myslím, že nic nepřebývá, všechny doplňky k sobě navzájem ladí a tvoří skvělý komplet spolu s červenými šaty. Esperanza k šatům oblékla bílý klobouk s červenou mašlí, ke klobouku ladí bílé rukavičky. K vlasům se jí skvěle hodí zlaté šněrovací botky a brk z ptáka fénixe. Dále se mi na modelu líbí i vhodně zvolené obi, které ke všemu taktéž ladí. Já bych možná zvolila nějaký náhrdelník, který by k modelu nemusel podle mého vkusu vypadat špatně. Ale tím, že ho Espi nepoužila, nic nezkazila.
Na stupnici 0 až 10 bodů bych dala Espi 10.

Další, koho jsem si vzala na mušku z útrob hradu, je Ywa od Roztodivných, mrzimorská studentka 7. ročníku.



Ywa mě svým modelem taktéž zaujala. Zvolila kolejní koktejlky, které tvoří kostru celého modelu. Koktejlky doplnila o krásný elfí kabátec, který k šatům pasuje, a spolu se šněrovacími botkami vypadá tato kombinace opravdu skvěle. Souška k modelu také barvou ladí, ale tu bych možná vynechala, přeci jen je léto a všude kolem nás stromy kvetou a Ywa má u sebe opadaný strom, který moc jarně nevypadá. Dále můžete vidět jemný bílý šátek, který tvoří pěknou dvojici s bílou mašlí, tak to bychom měli tři barvy, které k sobě na modelu perfektně pasují. Já bych vynechala černé legíny, které mi sem moc nesedí, protože jsou černé a model není z černé vůbec tvořen. Brýle bych klidně nechala, sluníčko začíná být ostré, tak proč ne.
Na bodové stupnici od 0 do 10 ode mě získává Ywa krásných 8 bodů.

Zmijozelská studentka 2. ročníku rozšiřujícího studia, Alcielle Alcine Elenie, přitáhla mou pozornost svým zmijozelským modelem.



Ta zvolila šaty Edici Hogwarts – Odlesk smaragdu. Je věrná svým kolejním barvám, jak říkají ony šaty. Model na mě působí překvapivě zmijozelsky, ale moc se mi líbí. Šaty doplnila o bílé rukavičky a botky, proti tomu nemohu nic vytknout, protože to s výšivkami na šatech ladí. Přidala i kolejní předměty – zmijozelskou lebečku a kostičku. Zrovna tyto předměty se mi opravdu líbí a trochu je Alcielle závidím, ale to je tajné. Nechci, aby mě modří vydědili. Takže zpátky k modelu. Jistě si každý všimne akademické čepky, kterou se může Alci pyšnit jakožto úspěšná absolventka zkoušek OVCE. Čapka je určitě pěkná, ale mně k tomuto jinak bezchybnému modelu nesedí. Raději bych ji vynechala a nechala model jen tak nebo přidala bílou mašli, která by mohla lépe pasovat.
Dávám Alci 9 bodů.

Na mdm. Ked Looben, kolejní ředitelku Zmijozelu, jsem narazila v hradních chodbách a rozhodla se ji zařadit do pětice modelů.



Madam si oblékla krásné zimní šaty zvané Aljašský komplet. Tyto šaty jsou opravdu velice zajímavé a jdou zkombinovat jen s několika věcmi, to si alespoň myslím já. Madam je zkombinovala s hnědou elfí vestičkou, která je sice také pěkná, ale k modelu mi moc nesedí, protože to působí poněkud přeplácaně. Jelikož jsou šaty dlouhé, tak to v kombinaci s vestičkou nevypadá moc dobře. Na modelu můžete vidět houbičky, které jsou opravdu roztomilé, ale k šatům se také nehodí, stejně jako balónek. Náušnice zelené lokny mi také nepasují, ale líbí se mi, že byl možný pokus sladit náušnice s houbičkou. Dále nebudu model rozebírat, aby se to madame nedozvěděla a neukamenovala mě. Já jen plním úkol.
Bodové hodnocení dávám neutrálních 5 bodů.

Jako poslední jsem se rozhodla zhodnotit model zmijozelské primusky Barbary Arianne Lecter.



Barb zvolila krásné Irské šaty svatého Patrika, které jí určitě závidí nejeden student, protože tyto šaty moc obyvatel hradu nevlastní. Zkombinovala je pěkně se stříbrnými šněrovacími botkami. K modelu se mi moc líbí i zmijozelská lebečka, která ho nijak neruší. I japonská rybička v sáčku vypadá dobře. Co mi na modelu trochu vadí, je klobouk z Obludária. Ten mi k šatům vůbec nepasuje a zvolila bych místo něj raději stříbrnou čelenku nebo mašli. Jinak je vše v pořádku, takže kvůli klobouku, který je hodně veliký a model ruší, strhávám 2 body.

Barb získává celkem 8 bodů.

Jak jsme nakonec zjistili, ne vždycky se povede jednokusový oděv zkombinovat s ostatními doplňky tak, aby model vypadal dobře. Někdy je méně lepší než více. Což jsme se u některých modelů dozvěděli. Ale mohu říct, že vybrané modely nebyly vůbec zlé, myslím, že byly naopak velmi povedené, takže hurá do kombinování doplňků s jedním kusem.

Nicolette Marique Leroy

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *