Kde najít

| Vydáno:

Více než 30 hodin jste měli k nalezení a rozluštění indicií z včerejší hry. Přestože vlastní tlačítko se podařilo najít za neúměrně kratší dobu, všechny indicie se do správných souvislostí podařilo zasadit až dnes po desáté hodině večerní slečně Cerridwen Lowře Antares. Její řešení v původním znění naleznete níže (kdo chce tedy pokračovat v pátrání na vlastní pěst, článek nebude otevírat a může se snažit dále).


-19 – Walden Macnair
První nápověda byla u ankety z 22.4. (našla jsem ji podle toho, že má jít o ankety a že tahle byla zrovna o žabkách):
„V květnu bývá na severu až padesát stupňů, na východě jich naměřili pouze čtrnáct.“ 

Květen jednoznačně odkazuje na měsíc květen. Sever na severní šířku a východ na východní délku – tedy na souřadnice. Přibližné souřadnice 50° s.š., 14° v.d. má Praha.

Druhá nápověda byla po najetí na text „adresu našeho externího sovince“ na hlavní stránce DV v posledním odstavci nad čarou a zněla:
Helga z Mrzimoru byla na svém místě na minutu přesně, Apofis de Corristo ale přišel až po svém počtu vteřin.

Helga z Mrzimoru odkazuje k „minutám“, tj. k přesnějšímu určení místa. Její číslo na kartičce na hradě je 5, máme tedy 50°5′ severní šířky (protože přesně). Apofis přišel až „po svém počtu vteřin“. To znamená, že „přišel“ až po 13 vteřinách (to je jeho číslo kartičky).
Na to, že jde o čísla kartiček, jsem přišla při čtení třetí indicie, to jen tak pro pořádek.

Třetí nápovědou pak bylo to v článku:
Morgana le Fay na tom byla stejně jako Helga z Mrzimoru, úlohu Apofise de Corristo na sebe vzal Zlatoslav Lockhart.
Číslo na kartičce Morgany le Fay je 25, takže to máme 14°25′. Nu a číslo kartičky Zlatoslava je 14, takže máme zase „víc“.

Když zadáme „kamkoliv“ souřadnice 50°5’14“ s.š. a 14°25’15“ v.d., tak zjistíme, že to jsou souřadnice pražského orloje. (14 je „po“ 13 a 15 je „po“ 14, rozumíme si. =D)

Praha – orloj a v květnu? To byl jenom jeden takový sraz, tuším, že? =D A o tom byl článek – taktéž v květnu.
A pak stačilo už jenom kliknout na obrázek v onom článku (na kterém byl orloj – a přímo se to prostě nabízelo) a to číslo a název kartičky si hezky zjistit úplně dole na stránce. =D

Všem pátračům děkuji za snahu a za účast ve hře, slečně Cerridwen gratuluji a posílám její jméno dále.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *