Nohy nahoru, předměty dolů!

| Vydáno:

Že si studenti tradičně nabírají větší množství předmětů, než jsou schopni zvládnout, je starý známý fakt. V letošním vyhroceném roce se mi však odhlašování předmětů v době závěrečných esejí zdálo markantnější než kdy předtím. Už jen pouhý fakt, že stejný počet předmětů, který si nabrala, zvládla úspěšně uzavřít jen jedna studentka z TOP 5 bodování, je zarážející.

Odhlašovalo se ovšem v různé míře. Největší předmětová nadšenkyně Esperanza Milagrosa si například odepsala předmět jediný (ten Iluzionismus ji přijde draho, pozn. šéfr.) – a v současnosti jich má tedy padesát – ovšem netají se tím, že další odhlašování bude následovat poté, co se jí vrátí některé ohodnocené úkoly. Oproti tomu její největší bodová rivalka Cerridwen Lowra Antares si odhlásila předmětů hned pět a zdá se, že bude letošní semestr zakončovat se sedmatřiceti záznamy na vysvědčení.
Jane Mooren, největší snaživkyně minulého roku, naopak udržela nastavenou laťku a absolvovala všech 12 zapsaných předmětů – na rozdíl od dvou studentek pod ní, které odhlašovaly zdá se nejmasivněji. Zmijozelská primuska Barbara Arianne Lecter sklouzla z dvaceti pěti předmětů na pouhých pět, o příčku pod ní se nacházející Linn Rose Lairová zase zakončila dvacet z původních osmadvaceti předmětů.

To, že odhlašování předmětů probíhalo nepochybně i na nižších příčkách bodovacího žebříčku, je věc neoddiskutovatelná – nicméně těmto studentům se podařilo záběru mého slídivého kukátka uniknout.

Ačkoli si slečny na vrcholu bodovacího žebříčku zaslouží naše uznání za práci, kterou odváděly v průběhu celého roku, stejně se mi na mysl vtírá otázka, zda si někdy studenti začnou krájet tak silné krajíce chleba, které budou schopni sníst…

Komentáře

  1. – Jen bych opravila chybu – měla jsem 32 předmětů, zakončila jsem jich 20, tedy 12 jsem si jich odhlásila… na eseje ani úkoly nemám čas přes týden, a pracuju prostě jenom, když už věci hoří. Přes týden se jen stresuju s tím, jak to nestihnu, a pokud nepracuju, pak samozřejmě nemůžu čekat nic jiného 🙂 Někteří lidé si dokáží vypočítat, co zvládnou a co ne, já jeden z těch lidí nejsem a tak si nabírám víc, než je třeba a pak nestíhám a můžu si za to sama. Na druhou stranu teď to s těmi esejemi bylo trochu jiné, ačkoliv i čas byl důvodem, proč jsem si některé předměty odhlásila – některé jsem udělala s radostí, ale jiné jsem neudělala proto, že by mě nebavily a nedokázala bych dodržet danou délku (ne, nejsem ani člověk z těch, co umí „kouzlit“ a vykouzlí i z toho nejnudnějšího tématu smysluplnou práci)… tohle ale při přihlašování předmětů nezjistím, bohužel. 🙂 Nechci se nijak ospravedlňovat – jen uvést věci na pravou míru. :))

  2. ehm 🙂 – dve male poznamky:
    iluze jsem odhlasila, protoze jsem prakticke ukoly opravdu nemohla provest z duvodu stehovani a reseni dalsich mudlveci

    naopak odhlasim jeste predmet jediny, opcm, ktera nesplnovala me predstavy o naplni tohoto predmetu a v teto verzi mi opravdu „nesedla“ 🙂

    jinak bylo odevzdano vsech 49 zbyvajicich eseji 🙂

    Dekuji za pozornost 😀 :-))

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *