Novinky ze světa žabek

| Vydáno:

V posledních dnech mohou sběratelům žabek vypadnout oči téměř na každém rohu. Někdo že vlastní kartičku s číslem 47? A nová stříbrná žabka s efektem deště? Není to náhodou vtip? Tentokrát opravdu ne.

Zopakujme si tedy, jaký vývoj zaznamenala „žabková scéna“ v poslední době.

Poměrně dlouhou dobu existovaly ucelené čtyři řady kartiček s čísly 1 – 40, dále pak čísla 41 a 44, několik čísel s pětkou na začátku a samozřejmě č. 88. O Halloweenu přibylo navíc číslo 66 – a o pár měsíců později se začala objevovat čísla další.
Konečně se zkompletovala série 51 – 60 (alespoň teoreticky; dosud jsem neviděl nikoho, kdo by měl pohromadě všech deset žabek) a začaly se objevovat i další kartičky „osmdesát a nějaké drobné“ – prozatím patří mezi stoprocentně doložená následující čísla – 81, 82, 83, 85, 87, 88 a 89.
Navíc se mi nedávno podařilo zahlédnout i novou kartičku s číslem 47, která se vymyká své desítce tím, že osoba, jež je na ní zobrazena, ji nezískala za zásluhy ve svých studentských letech.

Aby toho ovšem nebylo málo, objevila se včerejšího dopoledne na hradě nová stříbrná kartička s číslem 7. Její šťastnou majitelkou se stala nebelvírská studentka Jessamine Keats, jež si tak nyní může užívat deště, který zatím padá trochu mimo, nicméně – jak se zpívá ve známé kouzelnické písni – mu bude jistě brzy poručeno, aby se srovnal.

Není vyloučeno, že by sedmička teoreticky nemusela být jediným novým stříbrným přírůstkem, ovšem vzhledem k tomu, jak vzácné jsou stříbrné žabky obecně a jak dlouho trvá, než se tuto „Neobvyklou vzácnost“ někomu podaří získat, si zřejmě na další informace budeme muset ještě nějakou chvíli počkat.

Tolik k mému žabímu pátrání, pokud víte o existenci nějakých dalších čísel, neváhejte se s námi o tuto novinku podělit v komentářích.

Komentáře

  1. RE – Vážený pane Orionisi, snad pouze v dobách našich začátků, než jsme sehnali skutečné odborníky na výrobu žabek, jsme vydávali žabky nahodile a trvalo dlouho, než byla kompletní celá desítka. Viz. například ta fatální chyba na č. 88. Nyní zaměstnáváme již opravdové profesionály a vydáváme ucelené desítky. Informujte proto prosím své čtenáře, že desítky 41-60 a 81-90 existují. Adekvátně k tomuto nárůstu, došlo i k nárůstu stříbrných žabek. Samozřejmě Bradavice si musí kupovat licenci na každé číslo, zde může být zdržení, které už ovšem není zaviněno naší stranou. S pozdravem Č. Zapatlaný, Čokoládovny s.r.o.

    1. Re: RE – pane Zapatlaný,
      přijde mi čistě neprofesionální takto lhát a ještě pro média. Pokud neznáte poměry, které v čokoládovnách byly za vaší předchůdkyně (budiž jí země lehká), tak se raději nevyjadřujte.
      Číslo 88 nebyla fatální chyba, ale vyhovění mému zvláštnímu přání, protože prostě mám rád číslo 8. 🙂
      Dělejte tedy raději čest svému jménu a nechovejte se takto vypatlaně.

      John

      1. Re: Re: RE – Že se pletu do ničeho, o čem nic nevím… Ten pan patlal výše neříkal, že 88 byla fatální chyba. On říkal, že „na“ č. 88 je fatální chyba. =D Být vámi, kolego, vynadám mu mnohem razantněji! =D

        1. Re: Re: Re: RE – Bete, víš co, pochopím legraci, ale někde už je ta mez, o kterou se Denní věštec (či jeho pisatelé, prašť jako uhoď v dnešní době) otírá dosti razantně. Kdo mě zná, tak ví, že nemám problém udělat si legraci i ze sebe. Ale všeho s mírou.

          Raději patlala a jiné nebudu vůbec komentovat, popravdě – už mě to nebaví. Ať si o mě čtenáři udělají názor jaký chtějí. Ale ať mě už Věštec nechá na pokoji.

          1. Re: Re: Re: Re: RE – „Mez, o kterou se Denní věštec otírá dosti razantně“?
            „Ať mě už Věštec nechá na pokoji“?

            Dost dobře nechápu, proč je tahle reakce zařazená zrovna pod článek, kde jsi zmíněn asi stejně zásadně jako Merlin, Dolores Umbridgeová či Phillipa O Connel…

            To, jaké se pod článkem objeví komentáře, není věc DV (dokud nezačnou být vulgární či jinak nevhodné, což ten od pana Zapatlaného zkrátka nebyl, tedy nemám nejmenší důvod ho mazat), jde o názor jednoho komentátora, tečka. Nevidím důvod, proč do toho pro změnu zase tahat celý DV.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *