Tak jaká?

| Vydáno:

Konec roku se nevyhnutelně blíží, takže je čas rekapitulovat, vzpomínat, hodnotit a bilancovat.

Doopravila jsem poslední úkol z letošní výuky, takže mně de facto začaly prázdniny. Na jednu stranu se na ně nesmírně těším, na druhou stranu se mi chtělo nostalgicky zavzpomínat, jaký ten letošní školní rok vlastně byl.

Události jako mezinárodní kouzelnický turnaj či zaplavená umývárna a epidemie úplavice se mě nějak výrazně nedotkly, ačkoli to byly zřejmě stěžejní veřejné akce letošního roku. Naopak daleko více se mi líbila tombola Hadího krále, která mile překvapila. Taktéž pro mě byl nevšedním zážitkem famfrpál mezi Havraspárem a Nebelvírem. Bavila jsem se, i když jsem neseděla na koštěti. To se u moc zápasů nestává. A pak mě těšily drobnosti. Například jsem ráda, že mohu přehodnotit postoj ke Godrikovu Dolu, ze kterého jsem původně nebyla vůbec nadšená. Poté, co jsem si zde koupila domek, už tak skeptická k tomuto místu nejsem. Je to pro mě nová motivace k vydělávání peněz a také prostor v rámci Hog k neformálnímu popovídání s ostatními. Super, spokojenost.

Dalším místem, které mi dělá radost, je soubojový klub. Ano, sice se nikdy nesmířím s tím, že mé druhé nejoblíbenější kouzlo (Magická střela, hned po Spánku) už není tak magické, ale budiž, i tak se každý den těším na pravidelnou porci soubojů. Nadále mě těší i výuka. U esejí se vždy dojímám nad tím, jak mám skvělé studenty, to samé platí o on-line hodinách, ale baví mě číst i kvanta běžných domácích úkolů. Obzvlášť Drobnohled se ukázal být dobrou volbou… A samozřejmě tradičně karetní předměty. Těší mě i nebelvírské večírky a slavnosti, na které jsem stále ještě zvána, ačkoli už se do svých studentských oblečků nevejdu. A vlastně těch milých drobností je spousta. Ale abych nekdákala jen o sobě. Ptala jsem se i na hradě, co koho letos potěšilo, co komu udělalo radost.

Marvarick Vápenon
Nemohu moc srovnávat, jsem v prvním ročníku a všechno pro mě bylo nové. Spokojený jsem byl s věcmi, které jsem postupně objevoval během studia, v poslední době mě dosti dráždí zapovězené sklepení a doufám, že na to přijdu, jako jsem přišel na kuchyň.

Nadšený jsem byl z některých předmětů, hlavně těch, které byly praktické a k něčemu dobré do života. Líbí se mi role náhody na stav webu, nacházení náhodných předmětů a podobné náhodné jevy. Zatím jsem takto nic nenašel, ale četl jsem, že někomu se to již podařilo. Líbí se mi tajná místa a podobné záhady, které si musí každý sám objevit. Na nějaké akce jako chození do lesa jsem neměl čas kvůli mudlovské škole, ale tak snad příští rok naleznu kouzlo i v těchto věcech.

Osiris Flemingová
Já jsem si letošní školní rok opravdu užívala. Měla jsem sice pouze jeden předmět (jelikož mě čekalo mnoho mudlozkoušek, více jsem si jich dovolit nemohla), ale můžu říct, že je to opravdu rozdíl. Úkoly jsem dělala s radostí, měla jsem na ně dostatek času. A ačkoliv jsem tím naší koleji moc bodově nepomohla, i přesto jsem spokojená.

Letošní výskyt seminářů (až na některé výjimky) byl, dalo by se říct, sympatický. Velké množství výběru vždy potěší, pokud jsou semináře kvalitní.

Novinek na hradě bylo spoustu a jsem za ně ráda. Nerada něco kritizuji, a proto skončím tím, že řeknu, že to byl docela zajímavý rok. Nebyl nejlepší, ale nebyl ani nejhorší. A těším se na další rok!

Závěr: Palec nahoru! =)

Ellka Willowa
Tento rok som spokojná skoro so všetkým, vlastne ako zvyčajne =) Hlavne som nadšená z celého Mrzimoru, to ako sa snažíme, samozrejme aj z toho, že sa tá snaha odzrkadľuje na bodovaní. A nesmiem zabudnúť na náš famfrpál (hoci sme mali viac tréningov ako zápasov, čo sa mi vôbec nepáčilo) – sme druhí! =)))
Takže veľká vďaka za všetko – hlavne Mrzíku =)

Kirsten Woodová
Tak, radost mi tu dělalo samozřejmě spousta maličkostí, bez kterých už si život nedovedu představit. Především to byli mí skvělí spolužáci a profesoři, kteří mi pomohli, když jsem potřebovala, a vždy jsem si s nimi užila (a doufám, že ještě užiju) spoustu zábavy. Potom jistě také honba za body, krásné pocity při otevírání sov s hodnoceními a v neposlední řadě taky soutěže a úkoly samotné. Spokojená jsem snad se vším, s čím můžu být. Je tu skvělá atmosféra, přátelské prostředí a nepotkala jsem tu ještě nikoho, kdo by se mi nezamlouval.
Školní rok jsem si moc užila, byl nabitý akcí, jakýmsi dobrodružstvím a hlavně zábavou.

Amaya Claire Incantatrice
Nejvíce jsem ráda, že se mi (s výjimkou esejí) povedlo odevzdat vždy všechny úkoly včas a nemusela jsem se uchýlit k omluvám ani výmluvám. Nejradostnějším momentem školního roku bylo bezesporu vyléčení úplavice a po měsíce trpění na Ošetřovně opět návštěva Velké síně. 🙂

James Watfar
Abych řekl pravdu, nic moc konkrétního si nevybavím. Řekl bych, že jsem s letošním rokem prostě spokojený a mám z něj radost. Jistě by se dalo říct pár otřepaných věcí, jako je atmosféra, úkoly nebo body… ale proč to vypisovat, když se povedlo všechno. Sice nic nebylo úplně dokonalé, ale letošní rok byl fajn. 🙂

NaSaŠí Jackson
Inu… já jsem spokojena s celým Hogem, až na zatopenou umývárnu a věci v jezeře. 🙂
Jsem spokojená s novým pořádkem v soutěžích a milými profesory, kteří jsou vždy ochotni pomoct… :))

A co těšilo vás ostatní?

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *