Pozor na kouzelné ozdoby

| Vydáno:
Zdobit vánoční stromeček se stalo zvykem nejen mezi mudly, nýbrž i mezi kouzelníky. Ti však často používají kouzelné ozdoby, které bývají zdrojem trampot, zvláště když si jich všimne nekouzelnické obyvatelstvo.

Josef Smolař bude na loňské Vánoce vzpomínat dlouho. Má na to dost času i klidu – v azkabanské cele ho nic neruší. Chcete vědět, jak se do ní dostal? Jeho kamarád Jan Upřímný to komentuje slovy: „Zločinec? Kdeže. Blb.“ Sousedka Amanda Drbavá dodává: „On to zle nemyslí, co dělá. On totiž nemyslí.“ Bývalá manželka Klotylda Smolařová ho dokonce lituje: „Divíte se, že jsem se s tím trollem rozvedla? Ale stejně mi ho je líto. Nepatří do Azkabanu, jen k Mungovi.“

Všichni se shodují, že se Josef dostal do křížku se zákonem nešťastnou náhodou. Mnozí podotýkají, že tím jen dělá čest svému jménu.

V ulici, kde Josef bydlel, museli loni o Štědrém dnu zasahovat pracovníci odboru pro uplatňování kouzelnických zákonů Ministerstva kouzel České republiky. Nejprve tam ovšem zasahovali hasiči. Požár se dostal dokonce do hlavních zpráv České televize, kde zabral tolik času, že už nebylo možné referovat o novém podezření vůči pre… ale to sem vlastně nepatří.

Josef Smolař si pořídil létající svíce na stromeček. Vybalil je z krabice, položil na zem a podle návodu vyřkl zaklínadlo „Volo“. Nic se však nestalo. Zapomněl totiž, že se svíce vznesou až po zapálení. Pokládal je za nefunkční, proto letěly oknem. Pod ním pak byly nalezeny mudlovskými puberťáky, kteří se je jali zapalovat. Svíce se ve volném prostoru rozlétly nekontrolovaně všemi směry. Vlétaly do budov (jelikož bylo o Vánocích vedro jak v Austrálii, měli mnozí otevřená okna) a podpalovaly tam záclony.

Protože se posléze zjistilo, že nešlo o kouzelnický výrobek, ale o očarované mudlovské svíce, byl Josef vyšetřován odborem zneužívání mudlovských výtvorů a nakonec skončil ve vězení pro žhářství, pokus o hromadnou vraždu a terorismus se zvláště zavrženíhodných, antimudlovských, pohnutek. Marně se bránil, že svíčky koupil od neznámého kouzelníka v hospodě U Tří podvodníků. Nepodařilo se mu prokázat, že je neočaroval sám, a protože v takových případech platí presumpce viny, odsoudili ho.

Ústředna pro výmaz paměti odboru kouzelnických nehod a katastrof se případem odmítla zabývat se zdůvodněním, že co se odvysílá v televizi, tomu stejně nikdo nevěří a do týdne na to všichni zapomenou. Komise pro vymýšlení mudlovsky přijatelných výmluv odboru kouzelnických nehod a katastrof však raději zasáhla a vypustila mezi mudly desinformaci, podle které požár způsobila pyrotechnika odpalovaná puberťáky. Což byla vlastně částečně pravda. Takže je v pořádku, že dostali trojky z mravů.

Ne každý z nás je takový smolař jako Smolař, nicméně to neznamená, že bychom při používání kouzelných ozdob neměli být opatrní. Asi nikoho nenapadne mezi mudly vypouštět Báječné rachejtle doktora Raubíře či Divotvorné dělobuchy doktora Filibustera, ale i neškodné ozdoby mohou vést k porušení zákona o utajení. Použijete třeba špici, která způsobuje iluzi, že na stropě je noční obloha. Nebo necháte kolem stromečku létat baňky Sluneční soustava. Jste si jisti, že se vám nikdo zvědavý nedívá oknem do pokoje?

Odbor pro dohled nad kouzelnými tvory varuje zvláště před používáním víl jako vánočních ozdob. Není to zakázané, a je známo, že víly tuto roli plní velmi rády. To je však právě problém, neboť někdy dostanou chuť předvést se i jinde než na vašem stromečku a vyrazí do ulic. Ještě horší situace nastane, pokud si někdo s vílou splete běhnici. Místo aby se zakousl do kapra, běhnice se zakousne do něj.

Pozor také na okouzlené vánoční kolekce. Volte pouze takové, které nenaruší sváteční atmosféru. Požití záškoláckých zákusků nebo dávivých dortíčků na pohodě u štědrovečerní večeře nepřidá.

Pro Denní věštec
Nebelbrach Mechacha

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *