Kolik nás má být?

| Vydáno:

Za chvíli vypukne registrace, nováčci se budou hlásit o své slovo. Kolik by jich měla ideálně každá kolej dostat? A odpovídá to reálnému zájmu mladých kouzelníků?

Ty tam jsou doby, kdy v koleji bylo 150 osob. Dnes všechny koleje čítají maximálně něco málo přes padesát aktivních lidí. Přitom pamatuji časy, kdy v dobách mého prefektování měla kolej skoro po celý rok přes sto osob, takže bylo docela složité komunikovat se všemi jednotlivci. Jak jsem v oné době toužila po možnosti hromadného odeslání sov všem v koleji! Ale byla to jiná doba. V koleji nebyli jen aktivní. Tím, že nedocházelo k pravidelnému mazání mínusových odpadlíků, přežívalo i množství osob, které do školy dávno již reálně nechodily, jen to zapomněly nahlásit do ředitelny. Takže de facto „zabíraly místo“. Je to ošklivé označení, ale bylo to tak. Dnes jsou na škole ve studentských řadách už jen ti aktivnější. Samozřejmě to neplatí 100%, ale situace je výrazně jiná, než bývala. Takže ano, příchod nováčků do koleje je v současné době již netrpělivě očekáván. Dokáže totiž mnohé ovlivnit. Deset dobrých a aktivních nováčků zmůže mnohé, leckdy změní klima celé koleje a napoví dost o dalším vítězi školního poháru.

Na druhou stranu si přiznejme, že s posledním filmem, který jde do kin, definitivně ochabne zájem o svět HP. Ne, že by úplně vymřel, tomu nevěřím, ale rozhodně už kolem tohoto svébytného světa nebude taková vlna euforie. Tím pádem se nemusíme bát, že by se do školy hlásily stovky nových uchazečů. Ale pomalu se musíme bát o to, aby náš kouzelnické svět nezkostnatěl a pomalu nevymíral či se nestal polouzavřeným ghetem. Bez každoroční „nové krve“ by se to lehce mohlo stát!

Komentáře

  1. Strach z konce – Tak dlouho jsem nad tímto článkem přemýšlel, nad tou možnou problematikou, až jsem z toho dostal depresi.

    1. Re: Strach z konce – Taky bych chtěl mít deprese z takových věcí 😀 Bože, co já bych za to dal :))

  2. Ach jo, to je pech – hu! nikdy mě nenapadlo se zamyslet nad tim, jaký to bude, až skončí filmy… A teď se trochu bojím, aby to na hrádku neumřelo! :-S

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *