Trilema nebelvírské kolejní aneb Bradavický přirozený výběr

| Vydáno:

S blížícím se koncem školního roku nastává období, kdy kolejní ředitelé musí jmenovat nové studentské vedení, případně stvrdit funkcionáře dosavadní. Jelikož může být v řadě případů toto rozhodování velmi náročné, chtějí si někteří tuto práci ulehčit. Svérázný způsob, zdá se, nalezla a plánuje v Nebelvíru uplatňovat Betelgeuse Orionis.

Patrně ovlivněna Charlesem Darwinem, zaujala takový postoj, že kolej budou nejlépe reprezentovat její nejsilnější jedinci. K jejich určení mají zřejmě posloužit vzájemné duely, kterými musí projít každý z kandidátů na danou funkci.

Není proto divu, že můžeme v posledních dnech často zahlédnout v Soubojovém klubu současnou prefektu Esperanzu Milagrosu a famfrpálového kapitána Nebelbracha Mechachu. Proslýchá se totiž, že letošní sezóna pro něj byla jako pro kapitána poslední. Musí před ním tedy nyní Esperanza v Soubojovém klubu obhajovat svou schopnost nést stříbrný odznak i nadále?

Pokusit se odpovědět na otázku o jeho možném náhradníkovi je na místě. Jak naznačuje následující snímek, pravděpodobně se o tuto pozici rvou dvě skvělé famfrpálové hráčky Narcissa Teacherová a Kate Resea – souboje jsou, jak je vidno, velmi vyrovnané.

Další důkaz svérázné metody Betelgeuse Orionis nám poskytují i boje nebelvírských třeťaček. Můžeme se pouze dohadovat, zda slečna Alissia Catherine Alterey brání svůj odznak prefektky proti Helene Langdon, nebo zda se jedná o nevyřízené účty bývalých pokladnic – v jejich případě je totiž správně vedené účetnictví prioritou číslo jedna.

Tolik tedy k spekulacím o výběru nového nebelvírského vedení; jak bude ve své finální podobě vypadat, je zatím otázkou asi pro všechny. Svou pozicí si totiž nemůže být evidentně jistá ani Jane Mooren, byť se ji – snad ku jejímu štěstí – v poslední době na souboj nikdo vyzvat neodvážil. Pokud by se však nechtěla s odznakem primusky loučit, doporučil bych jí investovat veškeré své zkušenosti do energie navíc a usilovně se věnovat tréninku.

Veškeré výše rozebrané spekulace bych si dovolil zakončit prostým „Nechť zvítězí ten nejsilnější“. Kdo jím bude, by se široká veřejnost měla dozvědět buď na začátku července, případně na přelomu srpna a září.

Komentáře

  1. 😀 – tse..že se zrovna vybere ten den, kdy se mi nedaří, to asi není náhoda, že? 😛
    S Nebím se náhodou hraje fajně. S ním bych určitě o odznak nesoupeřila…a vlastně ani s nikými jiným 😛
    A bojujeme spolu po celý rok a ne jen teď 😛
    to je zase Bulvár toto :D:D:D

    P.S.: ale fajný námět i obsah článku ;-)))

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *